Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Lea Bouwmeester (PvdA): “Illegale straathandel ADHD pillen escaleert”

Datum: 20 mei 2010, 16:49 ~ Bron: NU.nl

AMSTERDAM – De verboden handel van ADHD medicijnen moet veel harder worden aangepakt door minister Ab Klink (Volksgezondheid).

Dat zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester tegenover NU.nl.

“Deze minister is kampioen verbieden, maar een echte oplossing voor het tegengaan van de vraag naar pillen biedt hij niet”, aldus Bouwmeester.

Misbruik ADHD medicatie stijgt

Misbruik ADHD medicatie escaleert

Dinsdag meldde dagblad Metro dat de handel in ADHD-middel Ritalin floreert via internet. Het middel is populair onder jongeren, omdat het een goedkoop alternatief is voor speed of coke.

Straathandel

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) spreekt van een groot probleem. Bouwmeester wil dat de minister meer energie steekt in het bestrijden van deze handel.

“Een verbod is er al, maar werkt duidelijk niet. Via internet worden steeds vaker en steeds meer genotsmiddelen verkocht. Niet alleen pillen, maar ook alcohol, zonder leeftijdscontrole.”

Kankerverwekkend

Ook wil de PvdA-politica dat Klink deze nieuwe ADHD-drugstrend tegengaat door voorlichting.

“Het gaat erom dat mensen inzien hoe gevaarlijk dit gebruik is. Alleen dan bestaat de kans dat men afziet van gebruik.”

ADHD medicijnen zoals Ritalin en Concerta bevatten de kankerverwekkende stof Methylfenidaat en remmen de ontwikkeling van het lichaam van het kind. Daarbij kunnen ADHD medicijnen een plotselinge hartstilstand en psychose veroorzaken bij kinderen.

Bouwmeester wil dat kwetsbaren die de gevaren niet zien beschermd worden.

“Zij lopen anders een groot risico op gezondheidsschade en verslaving.”

Coke snuiven / ADHD medicatie slikken

Kinderen verpulveren de pillen en snuiven het op

Er zijn veel psychiaters en evolutie geleerden die bepleiten dat het goed is voor kinderen om ADHD medicijnen te gebruiken om hun prestaties op school te verbeteren. Dit motiveert kinderen om toch ADHD pillen te gebruiken op school.

HLN.be: Geheugenpil bevordert prestaties

HLN.be: Hoogleraar bio-ethiek: “Geef Ritalin aan iedereen”

De door de Britse overheid gefinancieerde denktank Futurelab voorspelde onlangs dat kinderen reeds binnen één generatie op recept cognitieve pepmiddelen zoals ADHD medicijnen zullen gebruiken.

Telegraph: Children will be using brain-boosting drugs ‘in a generation’

The Academy of Medical Sciences heeft de ministers in het Verenigd Koninkrijk reeds geadviseerd dat het gebruik van dergelijke medicijnen –  algemeen bekend als Cogs – op korte termijn zo wijdverbreid zal zijn dat het zal moeten worden gereguleerd.

Zie ook: Psychiaters bepleiten hersenpepmiddelen voor slecht presterende kinderen

Er is dus een partij die juist vóór het gebruik van deze hersen-pepmiddelen is onder kinderen, buiten de farmaceutische industrie die er veel geld mee verdient. Het is echter de vraag wat de exacte beweegreden is van deze groep wetenschappers (psychiaters, evolutiegeleerden, etc.). En deze partij laat veel van zich horen in de media.

Andere wetenschappers zijn echter van mening dat het schadelijk is voor de toekomst van kinderen indien zij ADHD medicijnen gebruiken om tot betere prestaties te komen op school, buiten de eventuele bijwerkingen die de medicijnen kunnen hebben.

Ethisch spelen er soortgelijke vragen als bij het verbieden van doping in sport.

Bron: NU.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Slikken Collision Hoezo ADHD?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!