Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoogleraar psychiatrie Theo Doreleijers: “Spijbelgedrag aanpakken met ADHD medicatie”

Datum: 27 mei 2009, 09:09 ~ Bron: PSY

kinderpsychiater theo doreleijersHoogleraar psychiatrie Thomas S. Szasz waarschuwde ons al eens: kinderpsychiaters zijn de grootste vijand van de mensheid (zie video op deze pagina).

De beangstigende realiteit is dat verschillende hoge Nederlandse kinderpsychiaters in de afgelopen maanden veelvuldig in de media bepleiten om kinderen die een misdrijf plegen of die bijvoorbeeld veel spijbelen op school niet langer op te sluiten of te straffen maar ze psychiatrisch te behandelen. Zoals ook blijkt uit de onderstaande publicatie in vakblad PSY.

Maar psychiaters veroorzaken juist zelf vaak het gedrag dat ze nu willen gaan behandelen…

ADHD medicijnen veroorzaken juist gewelddadig en crimineel gedrag, blijkt uit studies. Antidepressiva ook.

http://www.depers.nl/wetenschap/86562/Met-Ritalin-eerder-aan-drugs.html

Argos op Radio 1 over antidepressiva bij kinderen

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Wees dus op je hoede, want je kunt psychiaters (en vooral kinderpsychiaters, de meest misdadige soort psychiater) niet vertrouwen. (zie ook Nederlandse hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Jan Buitelaar ontmaskerd)

prof. dr. Thomas Szasz over kinderpsychiatrie

YouTube voorvertoningsafbeelding

~ Quote uit PSY ~

spijbelen aanpakken door psychiaterAlle delinquente jongeren tot 23 jaar die voor de rechter komen moeten worden onderzocht op psychiatrische stoornissen en direct behandeling krijgen, vindt hoogleraar Theo Doreleijers. ‘Pak bij de jongsten vooral ook dat spijbelgedrag aan.’

In zijn onlangs gehouden oratie pleit de kinderpsychiater en hoogleraar forensische psychiatrie aan de Universiteit Leiden voor een apart adolescentenstrafrecht voor jongeren van 15 tot 23 jaar. Zij moeten niet alleen vervolgd worden en berecht, maar ook hun psychiatrische problemen moeten worden behandeld.

Geen straf maar psychiatrische behandelen

Doreleijers: ‘Wat er met een delinquente jongere moet gebeuren, moet bepaald worden aan de hand van de mate van gevaarlijkheid, de ernst van de psychiatrische stoornis, hoeveel vergelding we juist vinden en hoeveel kinderbescherming nodig is. Een enkeling zal zo gevaarlijk zijn, zo gestoord en zo tegen zichzelf beschermd moeten worden dat dag en nacht opsluiting noodzakelijk is. Maar het gros, ik schat driekwart, zal met, vaak intensieve, ambulante behandeling geholpen kunnen worden. Die behandeling moet dan wel direct starten.’

Maanden wachten op behandeling

‘We stoppen delinquente jongeren in justitiële jeugdinrichtingen, vaak ver van hun woonplaats’, zegt Doreleijers. ‘Nederland is Europees kampioen kinderen opsluiten. In de jeugdgevangenis krijgen ze niet het onderwijs als thuis op school. Terwijl negentig procent van deze jongeren een psychiatrische stoornis heeft, wordt die nauwelijks behandeld. Na enkele maanden komen ze eruit. Gestigmatiseerd, en dan moeten ze soms nog maanden wachten voordat het reclasseringstraject begint. Die jongeren zijn er slechter aan toe dan voor ze de gevangenis ingingen.’

Spijbelgedrag aanpakken door psychiater

De behandeling moet in de eerste plaats bestaan uit het aanpakken van het spijbelgedrag. ‘Daarmee zijn we in Nederland veel te laks. Als jongeren een paar maanden niet naar school gaan, krijg je ze niet meer terug de school in. Jongeren met adhd moeten medicatie krijgen. En wel zo vroeg mogelijk, want als ze eenmaal 16, 17 of 18 jaar zijn weigeren ze die pillen. Medicatie helpt echt. Vervolgens moeten ze gezinstherapie krijgen. Jongeren die dat nodig hebben moeten agressietraining en sociale vaardigheidscursussen volgen.’

Kleinschalige inrichtingen

Doreleijers wil ook af van die grote justitiële jeugdinrichtingen. ‘Maak kleine filialen dicht bij huis, zodat ouders bij de behandeling betrokken kunnen worden en de school het huiswerk kan komen brengen.’ In het buitenland is dat veel beter geregeld. ‘In Portugal bijvoorbeeld zijn veel kleinere jeugdgevangenissen, waar de directeur alle dertig jongeren kent. Scholing krijgt grote prioriteit. Jongeren lopen stages in de autoindustrie. Ook in de Scandinavische landen ligt de prioriteit bij de behandeling en vorming van jongeren boven repressie, zoals bij ons.’
Sinds enkele justitiële jeugdinrichtingen in Nederland twee jaar geleden omgevormd zijn tot gesloten jeugdzorginstellingen waar jongeren behandeld worden, is er wel iets verbeterd, zegt Doreleijers. ‘Maar hier kunnen slechts enkele honderden jongeren terecht. Het gaat om de bulk van zeven- tot achtduizend jongeren die jaarlijks opgesloten worden.’ Deze jongeren zouden eigenlijk behandeld moeten worden.

Hersenen niet uitgerijpt

Het is de vraag of de politiek iets in de ideeën van Doreleijers ziet. Hij pleit voor verhoging van de leeftijdsgrens waarop het volwassenenstrafrecht ingaat naar 23 jaar, omdat de hersenen van jongeren pas uitgerijpt zijn rond hun 25e jaar. Maar het politieke klimaat zit niet mee. Zo pleitte Wilders vorige week juist voor verlaging van die leeftijdsgrens naar 16 jaar.

Wat betreft de omvorming van grote naar kleinere justitiële jeugdinrichtingen: daar gaat binnenkort een gemeente mee aan de slag. Welke wil Doreleijers niet zeggen omdat het nog niet helemaal rond is. ‘Dan zullen we ook nauwkeurig het effect ervan gaan onderzoeken. Ik ben er echter van overtuigd dat jongeren hiermee veel beter worden geholpen.’ (MvR)

Bron: PSY

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Wie is van hout ... ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net