Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoogleraar psychiatrie doet boekje open: antidepressiva is een fopspeen Antidepressiva is fopspeen

Datum: 10 november 2009, 18:46 ~ Bron: overgenomen uit de Spits

Ton van Balkom Hoogleraar psychiatrie Ton van Balkom, verbonden aan het VU Medisch Centrum en voorzitter van de commissie Herziening Angst- en Depressierichtlijn stelt dat het gebruik van het geneesmiddel aan banden moet worden gelegd. Artsen moeten voorzichtiger worden met het voorschrijven van antidepressiva. Alleen zeer ernstig depressieve patiënten moeten nog medicijnen kunnen krijgen.

Patiënten met een depressie voelen zich wel beter met antidepressiva maar degene die een placebo ontvangen voelen zich evenwel beter.

Zie ook: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505564

“depressies kun je beter helemaal niet met medicatie behandelen. Psychotherapie werkt in de meeste gevallen veel beter” zegt van Balkom. “nu er meer wetenschappelijk onderzoek is gedaan, is het tijd de richtlijnen uit 2005 aan te passen.”

Zie ook: Groningen: Psychotherapie minimaal zo effectief als antidepressiva bij zware depressie

Momenteel zijn er in Nederland meer dan 1 miljoen mensen die dagelijks antidepressiva slikken. De gevolgen van dit grootschalige medicijngebruik zijn al zichtbaar in het drinkwater in grote steden dat steeds meer vervuild raakt met het medicijn. De gevolgen daarvan (in het nageslacht) op de lange termijn zijn onbekend. (bron)

Ook het Verenigd Koninkrijk kampt met het probleem en de milieubeweging rept al over een verborgen massamedicatie en schreeuwt moord en brand. De Britse drinkwaterinspectie zegt dat het geneesmiddel zodanig verdund is, dat het onwaarschijnlijk is dat de vervuiling een gezondheidsrisico met zich meebrengt. Maar de effecten op de lange termijn zijn onbekend. (bron 1, bron 2)

“Zowel bij psychiaters als bij huisartsen is er sprake van overbehandeling met medicijnen” zegt hoogleraar psychiatrie Willem Nolen verbonden aan de Rijksuniversiteit in Groningen. “Beide hebben te maken met tijdsdruk en agressieve promotie vanuit de farmaceutische industrie. Als arts wil je ook graag iets doen aan de klachten van de patiënt. Soms luidt daarbij het devies: baat het niet dan schaadt het niet”.

Het veelvuldig voorschijven van antidepressiva is ‘erin geslopen’ bij huisartsen en psychiaters, denkt Froukje Bos. Ze is beleidsmedewerker bij Stichting Pandora, een stichting die zich inzet voor mensen met psychische problemen.

“Toen dit geneesmiddel in de jaren tachtig populair werd, dacht iedereen: gelukkig, een makkelijke uitweg voor het probleem. Inmiddels weten we gelukkig dat dit middel niet voor iedereen met een depressie werkt”.

Bron: overgenomen uit de Spits (tabloid krant)

In het Verenigd Koninkrijk heeft de overheid ingegrepen en er worden op dit moment meer dan 10.000 psychotherapeuten opgeleid ter vervanging van de psychiatrie. Antidepressiva moeten er op termijn verboden worden.

Ondanks dat 1 op de 16 Nederlanders antidepressiva gebruiken, weten psychiaters niet hoe de medicijnen precies werken. Ze weten volgens eigen zeggen alleen dat de medicijnen kunnen helpen om depressieve emoties te verlichten.

Hoewel antidepressiva op grote schaal worden voorgeschreven, is nog steeds niet bekend hoe ze precies werken.

klinisch psychologe Wendelien Merens

Ondanks de waarschuwingen van hoogleraar van Balkom en andere wetenschappers gaan mensen massaal door met het slikken van antidepressiva die wel kwaad doen (zie Vara Zembla reportage hieronder) maar die het probleem waarvoor ze worden voorgeschreven niet verhelpen. De medicijnen zorgen er alleen voor dat mensen de medicijnen blijven gebruiken zodat de farmaceutische industrie miljarden blijft verdienen. Met meer dan 1 miljoen gediagnosticeerde depressieve mensen in Nederland is het big business.

Daarbij draagt psychiatrische therapie (ziekte-inzicht aanleren) ook voor een belangrijk deel bij aan de verspreiding van het probleem, omdat mensen bang worden gemaakt voor een onmeetbare ziekte. Iedereen kan de ziekte hebben, want dat is niet te meten. Ze krijgen medicijnen voorgeschreven die emoties onderdrukken, maar de angst voor de problemen zonder medicijnen blijft bestaan en dat delen ze onbewust met mensen om zich heen. Dit heeft logischerwijs als gevolg dat mensen wanneer er depressieve emoties opkomen door factoren in hun leven er sneller en dieper in vallen, en automatisch gaan geloven dat ze een hersenziekte hebben waarvoor antidepressiva nodig is. Dit is waarschijnlijk de oorzaak van de depressie-epidemie.

Depressieve emoties zijn er juist om je te dienen, en zijn helemaal geen ziekte: Wetenschappers: depressieve emoties zijn zeer gezond en nodig voor grote prestaties

Er is ook geen enkel bewijs voor een biochemisch onbalans in de hersenen als oorzaak voor depressieve emoties waarvoor antidepressieve medicatie nodig zou kunnen zijn:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505564 (volledig zonder PubMed toegang: http://www.peh-med.com/content/pdf/1747-5341-3-14.pdf )

YouTube voorvertoningsafbeelding

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Wie is van hout ...
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net