Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoogleraar & politicus: bedwelming van drukke kinderen is misdadig

Datum: 22 oktober 2009, 10:55 ~ Bron: montgomeryadvertiser.com

adhd drogeringToen ik de recente berichten in het nieuws las over het misbruik van ADHD medicatie dacht ik terug aan mijn eigen leven en vroeg ik mij af wat er van mij terechtgekomen zou zijn wanneer ik het hedendaagse “wonder medicijn” zou hebben gekregen in de jaren ’40.

Deze maand ontvang ik een relatief prestigieuze eer voor mijn schrijfprestaties. Gedurende mijn leven heb ik een bachelor, een master en een doctorale graat verdiend. Ik ben hoogleraar en ik heb communicatievaardigheden onderwezen bij verschillende instellingen.

Voor meer dan 22 jaar heb ik eervol het leger van mijn land gediend en vaardigheden opgedaan in drie verschillende gebieden.

In mijn jeugd echter, werd ik geclassificeerd als “onverbeterlijk” en “druk”, en tegen de tijd dat ik mijn tienerjaren bereikte hadden de Department of Education psychologen de conclusie getrokken dat ik waarschijnlijk het grootste gedeelte van mijn leven in een gevangenis zou doorbrengen.

En het leek heel even dat ze gelijk zouden krijgen want kort na mijn 17e verjaardag werd ik opgeroepen om mij te melden bij de staatshervormings school voor jongens om daar volgende vier jaar door te gaan brengen. De reden daarvoor was dat ik gedurende mijn jonge leven het spijbelen tot een kunst had verheven.

Gelukkig voor mij, bood de lokale leger recruiter een alternatieve optie; en ik ging hiervoor.

Later in het leven, door zelf-analyse, besefte ik dat ik als jongeling het gedrag vertoonde dat later bekend zou worden als ADHD. Het gedwee in een klaslokaal zitten waar voorgekauwd materiaal op je wordt ingedreund was niet bepaald mijn kopje thee.

Mijn jonge geest was te actief; wat niet voldeed aan de lockstep strafrechterlijke geest van de professionele onderwijzer. We hadden onze problemen.

In de huidige educatieve omgeving zou ik worden gedrogeerd met een kalmerend verdovingsmiddel tot het punt dat ik gedwee in een geneesmiddelgeïnduceerde bedwelming zou zitten terwijl mijn leraren de lessen van de dag aan mij reciteerde.

Gezien de mogelijkheden van jonge mensen is het geen wonder dat er nu een probleem bestaat met betrekking tot ADHD en de zogenaamde corrigerende stoffen.

Helaas wil de educatieve gemeenschap niet toevegen dat alle studenten niet uit hetzelfde hout gesneden zijn; dat sommige anders leren dan anderen; en dat de kinderen drogeren geen antwoord is.

Totdat de onderwijzers bereid zijn om toe te geven dat sommige kinderen op een ander tempo leren, dat sommige van hun kosten, op een manier, anders zijn dan de rest; en ze bereid worden om een aanpak te ontwikkelen die alle studenten bereikt – niet alleen de norm – dan zullen ze problemen blijven behouden.

Om George Orwell te parafraseren: Alle studenten zijn gelijk. Sommige zijn gewoon meer gelijk dan anderen.

John Bitter uit Montgomery vertegenwoordigt District 73 in de Alabama Silver-Haired Wetgever.

Bron: montgomeryadvertiser.com

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!