Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoogleraar orthopedagogiek Pieter Duker: ADHD en autisme zijn geen ziekten, de diagnosen moeten worden afgeschaft!

Datum: 8 november 2013, 04:37

In toenemende mate raken ouders, leerkrachten en hulpverleners verontrust over het gemak waarmee steeds meer kinderen de psychiatrische diagnose ADHD en autisme krijgen en daartegen hersenmedicatie krijgen toegediend.

PvdA-voorzitter Hans Spekman twitterde een week geleden:

De verontrusting is volgens emeritus bijzonder hoogleraar orthopedagogiek Pieter Duker volkomen terecht. Hij schreef het boek Afscheid van Autisme en ADHD waarin hij uiteenzet dat de ‘medische’ diagnosen ADHD en autisme kinderen schaadt doordat het een chronisch zieke patiënt van ze maakt, en dat de diagnosen wetenschappelijk zijn gebaseerd op drijfzand.

Volgens de hoogleraar is ADHD en autisme geen ziekte zoals de psychiatrie beweert. De kinderen hebben een andere manier van prikkelverwerking die ten grondslag ligt aan problemen in de opvoeding en in het onderwijs. Met deze benadering en een praktische uitwerking is voor de kinderen een omgeving te creëren van waaruit ze zich zonder stigma, met minder gedragsproblemen en zonder hersenmedicatie kunnen ontwikkelen.

Het is tijd om afscheid te nemen van autisme en ADHD als ziektebeelden. Deze koersverandering vereist een zorgvuldige uitleg, argumentatie en wetenschappelijke onderbouwing. En daar voorziet dit boek in.

Pieter Duker is psycholoog, en al meer dan 40 jaar werkzaam in de sector van kinderen met ernstige gedragsproblemen.

Het boek is online te bestellen via Uitgeverij Notitia.

Zie ook:

 
 • Steven | Selfdestination

  Juist! We moeten af van die stigmatiserende diagnostiek. Er wordt een nieuwe generatie kapotgemaakt, zelfs voordat ze überhaupt kunnen ontwikkelen. Onlangs lees ik http://medicalxpress.com/news/2013-11-surge-adhd-red-flag.html

  Ik wordt er eigenlijk een beetje kwaad van, die gore pillenmaffia…

 • Ricky

  Onze maatschappij waar de DSM als God vereerd wordt, begrijpt niets van de ‘nieuwe’ generatie. Uit onmacht en onbegrip voor de nieuwe generaties en honger naar geld en onderdrukking heeft ooit iemand zijn stempel kunnen zetten op onzin. Hierboven lees ik de naam van professor Teuns, ik kan zeggen dat hij al jaren (>40 jaar) aangeeft dat het om waandiagnoses gaat. DSM is gericht op pseudowetenschap.
  De wereld leeft al een halve eeuw met bedrog en valsheid. Het gaat maar door …
  Onze kinderen en volwassen maar ook ouderen worden als proefkonijnen gebruikt en misbruikt door een hoop ziekelijke kwijlende DSM gekken (de verkeerde psychiaters, psychologen, onderwijs, justitie (tbs), ziekenhuizen en een hoop meer)

 • Autist

  Vele psychiaters uit nazi tijdperk hebben hun vak kunnen blijven uitoefenen doordat ze een andere identiteit kregen. Hitler lacht zich kapot in zijn graf bunker hij was zelf ook een psychopathisch patiënt was tijdens oorlog tijd niet eens wilsbekwaam hij stond stijf van de cocaïne,heroïne en crystal meth te danken aan zijn lijfarts ook stond zijn lijfarts bekend als kwakzalver. !!

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoezo ADHD? Slikken Het einde van de psychotherapie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!