Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoge psychiater vreest toenemende ‘besmetting’ van de psychiatrie door kritiek

Datum: 18 mei 2009, 11:24 ~ Bron: Irisch Medical News

President-psychiater dr. Justin BrophyDe president van de College of Psychiatry of Ireland zegt dat hij vreest dat de toenemende ‘besmetting’ door individuen en groeperingen tegen de psychiatrie “katastrofale” consequenties kan hebben voor veel mensen met psychische problemen.

Dr. Justin Brophy vertelde aan Irisch Medical News (IMN) dat “kwasi-mythische” oplossingen voor psychische problemen, evenals misinterpretaties van de intenties en activiteiten van psychiaters, en de gevaren van electroconvulsie therapie (ECT) grondig moet worden aangepakt door professionals in het veld.

“Dergelijke uitspraken zorgen ervoor dat mensen hun vertrouwen in goede geestelijke gezondheidszorg verliezen, stoppen met noodzakelijke behandelingen en terugvallen met vaak katastrofische gevolgen voor zichzelf en hun families welke zelden vermeld worden, bekend zijn of gewaardeerd worden. Dat moet worden aangepakt” zegt hij.

Dr. Brophy legt uit dat anti-psychiatrie propaganda gevolgen heeft voor een specifieke groep patiënten die vaak op zoek zijn naar alternatieven voor conventionele behandeling voor ongezonde redenen.

“Deze mensen zijn gemakkelijk uit te buiten door dergelijke machten om ze van een veiligere weg af te houden. Dat betekent niet dat we alle antwoorden hebben. Maar we hebben een meer holistische en geĂŻndividualiseerd bredere basis nodig voor de oplossingen die we op dit moment aan mensen bieden.” argumenteert Dr. Brophy.

Bron: Irisch Medical News

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Metanoia Afscheid van autisme en ADHD Denken over geneeskunde
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net