Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoe psychiaters ongegeneerd het publiek bedriegen: dr. René Kahn over hersenziektes

Datum: 18 juni 2009, 22:55 ~ Bron: Pauw & Witteman (VARA)

prof dr rené kahnIn de volgende Pauw & Witteman reportage van 16 januari 2008 probeert hoogleraar psychiatrie René Kahn de negatieve vooroordelen over psychiatrische behandelingen zoals bijvoorbeeld elektro-shocks (ect) weg te nemen.

De psychiater zegt letterlijk dat psychiatrische stoornissen een ziekte in de hersenen zijn die net zo te behandelen zijn als een gebroken been of een maagziekte, en waarvoor je naar een ‘dokter’ moet.

Maar dat zijn keiharde leugens want er is geen enkel bewijs voor een ziekte in de hersenen, voor geen enkele psychiatrische diagnose.

We hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

Psychiater René Kahn is in deze reportage dus met een stalen gezicht aan het liegen. Maar waarom in hemelsnaam doet hij dat?

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

Sommige wetenschappers met wie ik spreek zeggen dat psychiaters het waarschijnlijk om het geld doen. Maar kan dat daadwerkelijk verklaren waarom deze psychiater letterlijk leugens verspreidt onder het publiek? Leugens die veel leed zullen veroorzaken bij mensen en die de toekomst van de mensheid in gevaar kunnen brengen?

Ik ben nu al 3 jaar intensief met dit onderwerp bezig, en nog steeds kan ik niet begrijpen waarom psychiaters dit soort dingen doen.

Waarom lieg je het publiek voor over hersenziektes waar geen enkel bewijs voor is? Waarom bepleit je behandelingen die wetenschappelijk gezien meer kwaad dan goed doen?

Vanuit de zaal kwam dan ook de oproep aan psychiaters om nu eens lef te tonen en eindelijk op te houden met patiënten als schizofreen te diagnosticeren. Discussievoorzitter en psychiater Jim van Os greep die kans aan om zijn stelling te poneren dat het wetenschappelijk gezien volstrekte onzin is om schizofrenie als een hersenziekte te beschouwen. ‘Wat wij schizofrenie noemen, is alles behalve een duidelijk afgebakende ziekte.’

prof. dr. Jim van Os

Waarom wil je ervoor zorgen dat 1 miljoen Nederlanders elke dag antidepressiva slikken? Waarom wil je zo graag dat steeds meer ‘lastige’ kinderen ADHD medicijnen gaan gebruiken? Waarom wil je zo graag dat mensen schizofrenie als een hersenziekte zien en probeer je dat met leugens te bereiken, terwijl de wetenschap aantoont dat er geen bewijs is voor een hersenziekte? En terwijl dezelfde wetenschap aantoont dat de psychiatrische behandeling de kans op herstel drastisch vermindert, het leven van de patiënt gemiddeld met 30 jaar verkort en de kwaliteit van leven globaal bezien ernstig verslechtert? Terwijl er ook humane behandelingen zijn waarmee patiënten zelfs de kans hebben om volledig te herstellen, zonder dure medicijnen, met minder kans op terugval, en tegen lagere kosten?

Waarom doe je dat als psychiater? Wat gaat er in deze mensen om dat ze zonder schaamte dergelijke misdaden kunnen begaan? Wat is hun motivatie?

Mensen beter maken, of de maatschappij ten dienste zijn, dat lijkt het niet te kunnen zijn. Ze richten ongelooflijk veel schade aan, en maken mensen zwak. Ze veroorzaken crimineel gedrag met antidepressiva en met ADHD medicatie. En ze remmen de groei of veroorzaken onvruchtbaarheid.

En dan te bedenken dat veel van die middelen wetenschappelijk gezien niet beter werken tegen de symptomen dan een placebo. (een actieve placebo is bijvoorbeeld 100% zo effectief als antidepressiva), en terwijl er behandelingen bestaan (psychotherapie) die effectiever zijn zonder al die absurde en nare bijwerkingen.

Het is toch totaal ondenkbaar dat ‘artsen’ dit doen? En dan te bedenken dat ze ook mensen voor meerdere jaren in een isoleercel opsluiten. Onschuldige mensen, die niets misdaan hebben en die soms geen moment agressief zijn geweest en die ook geen bewezen gevaar hoeven te vormen. Dat doen die ‘artsen’ dus ook al…

Liegen, bedriegen, martelen, maatschappelijke schade en problemen veroorzaken of verergeren (en controleren), ziekte epidemieën aanwakkeren, enz. enz. En alternatieven die niet schadelijk zijn, die effectiever zijn en die vaak aanzienlijk minder geld kosten, verdrukken en negeren.

Wat in hemelsnaam is het dat deze mensen drijft?

Bron: Pauw & Witteman (VARA)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Psychiatry Brain-Disabling Treatments in Psychiatry Medicijnen 2008-2009
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net