Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hersenstichting bekent schuld aan valse propaganda dat ADHD een hersenziekte is

Datum: 19 augustus 2013, 22:46

Hoe kan het dat hoogleraren in grote media beweren dat ADHD bedrog is en dat de Hersenstichting in Nederland op de radio reclame kan maken dat ADHD een hersenziekte is?

In 2002 is de Hersenstichting door de Reclame Code Commissie veroordeeld voor het verspreiden van valse propaganda dat ADHD een hersenziekte is. (PDF)

In 2012 propageerden ze opnieuw dat ADHD een hersenaandoening is. Ik heb direct een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie, maar ik kreeg geen reactie (niet eens een bevestiging van ontvangst van mijn klacht). Een bevriende notaris wilde mij gaan helpen om de strijd tegen de Hersenstichting vorm te geven. Het blijkt dat nog 2 anderen ook een klacht hadden ingediend. De klacht van Mira de Vries van Stichting Metzelf werd in behandeling genomen en luidde:

Op de radio werd een reclamecommercial uitgezonden over misverstanden rond hersenaandoeningen met als afsluitende tekst dat ‘deze aandoeningen, net als bijvoorbeeld ADHD en depressie, zijn aandoeningen van de hersenen die vaak verkeerd worden begrepen’. De vereniging Metzelf stelde dat bij ADHD en depressie nooit hersenafwijkingen zijn gevonden: ‘In de uitingen wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat vaststaat dat de oorzaken van deze aandoeningen moeten worden gezocht in de hersenen en daar moeten worden behandeld’.

Ditmaal oordeelde de Reclame Code Commissie niet in het nadeel van de Hersenstichting. De commissie oordeelde:

Naar het oordeel van de Commissie heeft het begrip ‘hersenaandoening’ voor de gemiddelde consument een algemene duiding. De Hersenstichting heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat in verschillende wetenschappelijke studies aanwijzingen zijn te vinden voor de opvatting dat bij ADHD en depressie sprake is van met deze aandoeningen corresponderende afwijkingen in de hersenen.

Het oordeel is opmerkelijk te noemen. Zogenaamd zou algemene duiding in de samenleving voortaan bepalen wat een ziekte is, en zijn aanwijzingen voldoende om te gelden als grond voor een bewering die door veel geleerden fel wordt bestreden.

ADHD is bedrog

ADHD in grote media

De aanwijzingen voor een hersenafwijking zijn afkomstig uit omstreden onderzoeken uitgevoerd bij een aantal kinderen, terwijl bij de 180.000 Nederlandse kinderen wiens hersenen behandeld worden tegen ADHD niets kan worden aangetoond. Dit feit is zelfs voor leken duidelijk op te maken wanneer voorpagina’s van grote media zoals bijvoorbeeld het populaire Belgische magazine Knack (700.000 lezers) publiceren dat ADHD bedrog is, en dat de zogenaamde ‘wetenschappelijke onderzoeken’ die aan de basis liggen van de ziekte wetenschappelijk ondeugdelijk zijn of zelfs fraude.

De Hersenstichting heeft via Twitter toegegeven dat er geen bewijs is dat ADHD een hersenziekte is, en dat er enkel sprake is van aanwijzingen voor een afwijking op basis van (aantoonbaar omstreden) psychiatrisch onderzoek.

 

Mirror: Hersenstichting bekent valse propaganda dat ADHD een hersenziekte is

Aanwijzingen zijn geen bewijs, en afwijken van anderen is niet per definitie een ziekte (een andere huidskleur hebben is bijvoorbeeld geen ziekte). De Hersenstichting heeft dus bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan valse propaganda van iets dat gezien de omstandigheden hoogstens als ziektereligie kan worden beschouwd.

Het gaat om kleine kinderen van vijf jaar oud die zichzelf niet kunnen verdedigen, die niet kunnen weten welke ongekende voordelen hun unieke eigenschappen kunnen hebben in hun toekomst. De kinderen worden beroofd van hun kans om hun unieke kwaliteiten te leren ontdekken en worden geforceerd een beperkende ziektereligie eigen te worden terwijl veel geleerden, politici en andere betrokkenen aan de bel hebben getrokken dat dat schadelijk is voor kinderen.

Door propaganda van de Hersenstichting en SIRE Campagnes die op dit moment ook propageert dat ADHD een ziekte is, was er in 2012 weer 10% groei in aantal voorschriften van ADHD hersenmedicatie (sfk). Het gaat om 100.000 pakjes ADHD medicatie die ze extra door de monden van kinderen hebben weten te drukken, ondanks alle kritiek en ophef in de media, ondanks dat hoogleraren letterlijk hun carrière en toekomst op het spel hebben gezet en publiceerden dat ADHD bedrog is (dr. Laura Batstra heeft ontslag genomen bij een GGz instelling vanwege het ADHD bedrog), en ondanks dat de Tweede Kamer in 2011 aankondigde zich te beraadden op een ‘aanvalsplan tegen de ADHD epidemie‘.

Hoe voelt het voor al deze mensen, als de Hersenstichting in een dure landelijke reclame campagne onbeschroomd propageert dat ADHD een hersenziekte is?

Zie ook Reclame Code Commissie: GGZ Nederland pleegt fraude, advertentie 1opde4.nl verboden

 
 • Arjan

  Kinderen verdienen een respectvolle kans om een unieke bijdrage te leveren aan de toekomst van de mens. Als je respect hebt voor de toekomst van een kind dan kom je niet aan zijn of haar hersenen op basis van een omstreden hypothese.

 • Arjon Duikelaar

  Ach Arjan Dokelaar,

  Zit toch eens wat vaker aan de kittelaar!

  Of kun je geen meisje krijgen?

  Arme jongen toch. Ja dan begrijp ik het wel hoor dat al je frustratie uit naar de psychiatrie die je niet heeft weten te genezen van je paranoïde psychose.

  Arjan Dokelaar. Koekoek! Koekkoek!!

  Ga nou toch eens dood man, snij die polsen gewoon door. Zijn we van je af. Met je kut site

 • Geallieerde

  Haha nou Arjan dokelaar, laat je niet gek maken door die trippende Arjan duikelaar, schijnbaar schizofreen met zijn waanbeelden en misschien vergeten ze pilletje op tijd in te nemen.

  Greets your allie

 • zielenknijper

  Op de man aanvallen is het enige dat voorstanders van de psychiatrie kunnen. Laf en achterbaks persoonlijk aanvallen, belasteren, intimideren en bedreigen. Met woorden zijn ze niets.

  Nog nooit heeft een psychiater kenbaar gemaakt het oneens te zijn met de informatie die op zielenknijper.nl wordt geboden. Mijn telefoonnummer en adres zijn bij alle media bekend. Nog nooit ben ik gebeld, echt nog geen 1x. zielenknijper.nl is inmiddels door meer dan 1 miljoen Nederlanders gezien.

  Zielenknijper.nl is meerdere keren aangehaald in kamervragen en gelinkt vanaf NOS.nl etc.

  Ik heb aangeboden aan o.a. EenVandaag om de stelling te verdedigen dat de psychiatrie als vakgebied niet hoort te bestaan. Ik heb daarvoor goede argumenten, zowel meer diepgaande theorie als een grote hoeveelheid feiten. Aan de media ligt het zeker niet, het zijn de psychiaters en hoogleraren psychiatrie die ervoor kiezen om zich in stilzwijgen te verbergen terwijl journalisten aandringen op een repliek.

  Psychiaters houden zich bewust stil omdat ze weten dat het niet goed is waar ze mee bezig zijn. Ik heb dat bewezen. Mijn verhaal staat op het volgende adres:

  http://www.zielenknijper.nl/psychiatrie-na-7-jaar-nog-steeds-stil.html

  Dr. Lidy Pelsser die de relatie tussen ADHD en voeding onderzocht en bewees dat 78% van de kinderen kan worden verlost van de diagnose ADHD met een goedkoop dieet en dagritme en structuur (The Lancet, 2009) wordt “uitgekotst op ADHD fora” omdat ze een “dierenarts” zou zijn die dus maar vooral haar muil moet dichthouden. Ze wordt persoonlijk belasterd, bedreigd en geintimideerd.

  https://www.facebook.com/groups/525216110837852/permalink/939746382718154/

  Dr. Laura Batstra, schrijfster van het boek “Hoe voorkom je de diagnose ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” wordt belasterd en geintimideerd en hoogleraren blijken achterbaks te gaan bellen met Universiteit Groningen in een poging haar de mond te snoeren.

  http://www.artsennet.nl/blogs/Gastblogs/Laura-Batstra/Blogbericht-Laura-Batstra/141914/Wie-zijn-de-helden.htm

  Professor Marcel Canoy – hoogleraar economie aan de Universiteit van
  Tilburg – neemt het voor hen op en benoemd de belastering waaruit blijkt dat hij de
  situatie ernstig acht.

  http://www.artsennet.nl/nieuws/nieuws-uit-de-media/artikel/118414/stop-dubieuze-medicalisering-bij-adhd.htm

  De psychiatrie brengt met hun stilzwijgen mensen opzettelijk in gevaar omdat voorstanders van de psychiatrie, gelovers in ADHD etc. gaan denken dat ze met intimidatie en bedreiging iets kunnen bereiken.

  Denk bijvoorbeeld aan de escalerende discussie tussen ouders en mensen die vinden dat ADHD medicatie toedienen kindermishandeling is, dat kan leiden tot ernstige geweldsmisdrijven.

  Een oprechte arts zou dat nimmer kunnen laten gebeuren.

  De psychiatrie moet zich gewoon kunnen verantwoorden als zij de hersenen van kinderen betasten. Als zij kunnen aantonen dat ADHD bestaat dan is er geen discussie over mogelijk en dan hoeven mensen ook niet te worden gedreven tot het uiten van hun woede en frustraties doormiddel van praktijken als laster, intimidatie en bedreiging.

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD The ADHD Fraud
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net