Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Henk van Gerven (SP): “ADHD-website medicijnreus moet uit de lucht”

Datum: 22 december 2009, 18:08 ~ Bron: SP

Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP)SP-Kamerlid Henk van Gerven wil dat de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en André Rouvoet (Jeugd en Gezin) optreden tegen medicijnreus Eli Lilly. Op een website (mirror) van de multinational worden kinderen via een quiz aangespoord om pillen tegen ADHD te gaan slikken. Ook maakt Eli Lilly ten onrechte gebruik van het keurmerk van de Stichting de Kinderconsument.

“Dit is onaanvaardbaar. Kinderen worden gemanipuleerd om het medicijn Strattera te gaan gebruiken en zo de kas van Lilly te spekken. Deze website moet uit de lucht,” aldus Van Gerven.

Eli Lilly fabriceert het middel atomoxetine (Strattera) voor ADHD. Het medicijn is tenminste vier keer duurder dan andere middelen tegen ADHD. Ook is het middel omstreden doordat het in verband is gebracht met ernstige bijwerkingen als zelfmoordgedachten en zelfmoordpogingen. Desondanks slikken vele duizenden kinderen het peperdure middel.

Van Gerven:

“Fabrikant Eli Lilly heeft alles in het werk gesteld om te voorkomen dat rapporten over de bijwerkingen van Strattera openbaar werden. Nu wordt er een actieve campagne gevoerd die gericht is op kinderen. Ik vind dat ethisch onaanvaardbaar.”

Bron: SP

Zie ook:

Eli Lilly ADHD Quiz voor kinderen en ouders

Eli Lilly ADHD Quiz voor kinderen

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

ADHD-medicatie Hoezo ADHD? Denken over geneeskunde Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!