Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

GSK betaalt $ 2,5 milj. schadevergoeding voor geboorteafwijkingen door antidepressiva

Datum: 8 juni 2010, 20:45 ~ Bron: De Tijd

geboorteafwijkingen antidepressiva (gsk)Een eerste rechtszaak om de schade in het nageslacht veroorzaakt door antidepressiva te verhalen op de producent, is succesvol. Het Britse farmaceutische concern GlaxoSmithKline (GSK) moet een gezin in de Verenigde Staten een schadevergoeding betalen van 2,5 miljoen dollar na claims dat het antidepressivum Paxil heeft geleid tot geboorteafwijkingen. Dat heeft een rechtbank in Philadelphia beslist.

De schadevergoeding komt er na een klacht van het gezin Kilker. De nu driejarige Lyam Kilker werd geboren met hartafwijkingen die het gevolg zouden zijn van het gebruik van Paxil door de moeder.

Zie ook: Universiteit Utrecht: Antidepressiva veroorzaakt blijvende genetische schade in de foetus

De rechtbank oordeelde dat GSK artsen en zwangere gebruikers van Paxil onvoldoende heeft gewaarschuwd voor de risico’s. GlaxoSmithKline heeft al beroep aangekondigd.

De uitspraak in Philadelphia is de eerste in zeshonderd gelijkaardige zaken. Het Britse bedrijf zou op de hoogte geweest zijn van de risico’s van het antidepressivum, maar zou die verzwegen hebben om meer winst te boeken.

Paxil, in de VS goedgekeurd in 1992, was vorig jaar goed voor een omzet van 942 miljoen dollar, of 2,1 procent van de totale omzet van GSK.

Bron: De Tijd

Laat schade niet onbestraft!

Heeft u ook schade opgelopen door psychiatrische medicijnen of behandeling?

Bel dan het volgende gratis nummer om de schade te verhalen in samenwerking met gespecialiseerde letselschade advocaten!

0800-6643825

Deze groep advocaten behandelt ook de Nederlandse Zyprexa zaken!

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Psychiaters te koop? Top 100 van meest gebruikte medicijnen Medicijnen 2004-2005
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!