Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

GSK betaalt $ 2,5 milj. schadevergoeding voor geboorteafwijkingen door antidepressiva

Datum: 8 juni 2010, 20:45 ~ Bron: De Tijd

geboorteafwijkingen antidepressiva (gsk)Een eerste rechtszaak om de schade in het nageslacht veroorzaakt door antidepressiva te verhalen op de producent, is succesvol. Het Britse farmaceutische concern GlaxoSmithKline (GSK) moet een gezin in de Verenigde Staten een schadevergoeding betalen van 2,5 miljoen dollar na claims dat het antidepressivum Paxil heeft geleid tot geboorteafwijkingen. Dat heeft een rechtbank in Philadelphia beslist.

De schadevergoeding komt er na een klacht van het gezin Kilker. De nu driejarige Lyam Kilker werd geboren met hartafwijkingen die het gevolg zouden zijn van het gebruik van Paxil door de moeder.

Zie ook: Universiteit Utrecht: Antidepressiva veroorzaakt blijvende genetische schade in de foetus

De rechtbank oordeelde dat GSK artsen en zwangere gebruikers van Paxil onvoldoende heeft gewaarschuwd voor de risico’s. GlaxoSmithKline heeft al beroep aangekondigd.

De uitspraak in Philadelphia is de eerste in zeshonderd gelijkaardige zaken. Het Britse bedrijf zou op de hoogte geweest zijn van de risico’s van het antidepressivum, maar zou die verzwegen hebben om meer winst te boeken.

Paxil, in de VS goedgekeurd in 1992, was vorig jaar goed voor een omzet van 942 miljoen dollar, of 2,1 procent van de totale omzet van GSK.

Bron: De Tijd

Laat schade niet onbestraft!

Heeft u ook schade opgelopen door psychiatrische medicijnen of behandeling?

Bel dan het volgende gratis nummer om de schade te verhalen in samenwerking met gespecialiseerde letselschade advocaten!

0800-6643825

Deze groep advocaten behandelt ook de Nederlandse Zyprexa zaken!

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Psychiaters te koop? Top 100 van meest gebruikte medicijnen Medicijnen 2004-2005
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!