Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

GGZ Noord Holland Noord koopt Skybox bij AZ voor GGZ leiding

Datum: 17 mei 2010, 09:15 ~ Bron: Noordhollands Dagblad

ggz skyboxAlkmaar – Het nieuwe AZ-stadion heeft uiteraard skyboxen. Want een beetje bedrijf ontvangt tegenwoordig zijn relaties graag bij een voetbalwedstrijd. Zien en gezien worden, goed voor de relaties en er worden ter plaatse zaken gedaan. Ook GGZ Noord-Holland-Noord is te vinden in een van Business Units, zoals ze bij AZ heten.

De box kost 48.000 euro per jaar. ,,Een ideale omgeving om zaken te doen”, zegt bestuursvoorzitter Jansen.

Skyboxen. Lekker onderuitgezakt in een luxe fauteuil een voetbalwedstrijdje bekijken. Drank en hapjes worden aangerukt. Meestal voor de hoge heren. Want wie kan dat anders betalen?

Wat de GGZ Noord-Holland-Noord betreft ligt dat toch even anders. Leggen drie topmannen van de geestelijke gezondheidszorg uit. Adriaan Jansen (voorzitter Raad van Bestuur), Hans de Groot (manager dagbestedingen regio Noord-Kennemerland) en Ferry Bierman (hoofd restauratieve dienst en contactpersoon naar AZ toe) hebben plaats genomen in ‘hun’ skybox om hun verhaal te doen.

Er passen twintig mensen in de Business Unit van veertig vierkante meter, en voor de box zijn elf stoelen in de open lucht. De unit is zakelijk ingericht. Heel anders dan de buurman van de GGZ die zijn box tot een complete bruine kroeg heeft verbouwd.

De geestelijke gezondheidszorg gaat op de schop, zo leidt Jansen in. Tweederde van het budget moet nu binnengehaald worden door zakelijke contracten met verzekeringsmaatschappijen. Het geld komt niet meer automatisch via de AWBZ binnen. Dus wordt de instelling steeds meer een commercieel bedrijf, met een omzet van 70 miljoen en 1500 werknemers, dat bedrijfsmatiger gevoerd moet worden.

,,Dus hebben we voor de AZ-businessclub gekozen. Er is geen logischer platform denkbaar. Want hier zijn 720 bedrijven. Een ideale omgeving om zaken te doen. Je moet tegenwoordig hard vechten om contracten binnen te halen om je organisatie overeind te houden.”

,,Wij kunnen de werknemers van bedrijven in zorg nemen en behandelen”, vervolgt Jansen. ,,We zijn specialist in de begeleiding van ziekteverzuim, Maar dat kan bijvoorbeeld ook bij de GGZ in Amsterdam. Wij zullen dus moeten concurreren op de markt, laten zien dat we beter zijn.”

Dus moet er genetwerkt worden. En AZ is volgens het drietal daarvoor een uitstekende partner.

Bierman:

,,En wat ook meespeelt is dat AZ altijd maatschappelijke verantwoording genomen heeft. En die traditie is er nog steeds.”

Veel patiënten van de GGZ zijn stapel op voetbal en willen graag in het stadion werken. Want AZ werkt nu eenmaal statusverhogend. In het fraaie stadion werken is natuurlijk leuker dan papierprikken in een achterafbuurtje. Een aantal patiënten werkt op een parkeerterrein en een aantal patiënten ruimt het stadion op.

Daarnaast zal de Business Unit veel gebruikt worden als vergaderruimte, voor jubilea en recepties. Dat maakt de Business Unit, die wel even 48.000 euro per jaar kost, minder duur. ,,Want een dagje een vergelijkbare ruimte afhuren kost al gauw 2400 euro”, aldus Jansen. Maar de hoge heren van het bedrijf, die een representatieve functie hebben, maken natuurlijk ook gebruik van de Business Unit. Een goede klant kan bijvoorbeeld uitgenodigd worden voor een interessante Europacupwedstrijd. Dat is volgens het drietal echter een bijkomstigheid.

Verder worden ook patiënten en personeel van de GGZ gefêteerd op een middagje AZ. ,,Veel mensen kijken hun ogen uit. Die hebben nog nooit een vol stadion gezien. En veel patiënten moeten natuurlijk rondkomen van een uitkering. Die hebben echt geen geld om een kaartje te kopen. Zo kun je eens wat extra’s voor hen doen.”

En wie denkt dat het trio alle thuiswedstrijden in de zetels plaats neemt heeft het mis. ,,We hebben voor één wedstrijd ingetekend.”

Al met al verdient de unit zichzelf terug, is de overtuiging van het drietal. ,,Het bevalt al zo goed dat er nog wel een unit bij kan”, lacht De Groot.

Bron: Noordhollands Dagblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie Medicijnen 2004-2005
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net