Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

GGZ Nederland toont geen berouw na bestraffing om misleidende propaganda

Datum: 15 december 2009, 22:00 ~ Bron: NCRM

De minister van Volksgezondheid (Ab Klink) heeft eerder dit jaar een financiële maatregel aangekondigd voor de psychiatrie. De GGZ zal volgend jaar (2010) met 120 miljoen euro worden gekort.

GGZ Nederland ging hevig in protest, daagde de minister voor de rechter en voerde tijdens de rechtszitting aan dat de korting ten koste zou gaan van de kwaliteit zorg voor patiënten.

“De vraag [naar psychiatrische zorg] is gestegen en daarom wordt er meer uitgegeven aan zorg. Maar dat is toch niet onze fout? Wij vinden bovendien dat de minister er helemaal niets mee te maken heeft. Dit is iets tussen ons, de zorgautoriteit en de zorgverzekeraars”, zegt voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland. “Wij volgen de aangekondigde maatregel van de minister kritisch. Het heeft namelijk geen effect op zijn eigen begroting”, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Zorgautoriteit.

“Bovendien, mensen krijgen alleen bij ons hulp als ze zijn doorverwezen door een huisarts bijvoorbeeld. Het is niet zo dat we die vraag zelf creëren.”, aldus een verontwaardigde Barth.

Zie: Psychiaters woedend op minister Klink: budgettaire maatregel strop voor psychiatrie

Tot grote ontsteltenis startte GGZ Nederland enkele maanden later een miljoenen kostende reclame campagne om de drempel voor psychiatrische zorg in Nederland te verlagen.

Afbeelding

http://www.1opde4.nl/

Een campagne die zoals later zou blijken misleidend is en onwaarheden propageert.

Reclame Code Commissie: GGZ Nederland pleegt fraude, advertentie 1opde4.nl misleidend!

INGEZONDEN PERSBERICHT

Nadat de Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat GGZ Nederland zich bezighoudt met het maken van oneerlijke en misleidende reclame heeft het NCRM (Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens, dat misstanden binnen de psychiatrie aan de kaak stelt en is opgericht vanuit de Scientology kerk) moeten constateren dat de GGZ geen passende verbetering heeft gemaakt.

“Indien je wordt beticht van het verkondigen van grove onwaarheden op het gebied van geestelijke gezondheidszorg naar de bevolking toe, dan kan de GGZ op zijn minst een passende verbetering aanbrengen,” aldus de woordvoerder van het NCRM

Nee, niet dus.

Het NCRM heeft na de uitspraak van de Commissie zelfs moeten ontdekken dat de bewuste “reclamespreuk” (driekwart van de cliënten binnen een jaar genezen) nog steeds werd gebruikt op de website van de GGZ. Het NCRM heeft de GGZ verzocht om dit te laten verwijderen, waarop de GGZ eieren voor haar geld heeft gekozen en de reclame heeft verwijderd. Ook heeft zij geen rectificatie gemaakt.

“Het is zelfs zó ernstig dat wij moeten constateren dat de “top” van de GGZ werkelijk in de veronderstelling is dat zij mensen zeer snel kunnen genezen. Indien je hun behaalde resultaten bestudeert is dat vér van de realiteit” zegt de woordvoerder.

“En het is juist die verkeerde arrogantie dat de bevolking onder de grens van geestelijke gezondheid houdt. Indien de GGZ zou definiëren wat gezondheid is en hoe dit te bereiken valt, dan is er een grote slag gewonnen. Want het is nog steeds triest om te zien dat bijvoorbeeld psychiatrische medicatie schadelijke werkingen hebben en slechts symptoombestrijding is, om nog maar te zwijgen over elektroshocks”

Het NCRM blijft de wantoestanden binnen de overkoepelende psychiatrische zorg onderzoeken en aan de kaak stellen.

Bron: NCRM

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Metanoia Medicijnen 2004-2005 Hoezo ADHD?
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net