Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Gelderland stopt met isoleercel in 2010

Datum: 25 augustus 2008, 19:35

ARNHEM – De iscoleercellen hebben hun langste tijd gehad bij de Gelderse Roos, hulpverleningsorganisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland.

“Wij willen vanaf 2010 stoppen met het separeren van patiënten. We lopen daarmee voorop in Nederland. Want dit gebeurt nog veel”, beweert Chrit van Ewijk, directeur bedrijfsvoering van de locatie Arnhem van de Gelderse Roos.

Isoleercel - Separeercel

Isoleercel - Separeercel

In een isoleercel worden mensen die als gevolg van hun psychiatrische stoornis verondersteld een gevaar zijn voor hun omgeving of zichzelf gedurenden dagen tot zelfs vele maanden achtereen volledig afgezonderd. Dat gebeurt in een met een dikke kluisdeur afgesloten kale cel waarin niets aanwezig is waarmee een patiënt zichzelf iets kan aan doen. Personeel bemoeit zich niet met de celbewoner en er zijn excessen bekend waarbij patiënten meer dan een half jaar onafgebroken in een isoleercel opgesloten hebben gezeten omdat ze zich bleven verzetten tegen de behandeling.

Arnhem heeft de separeercel afgezworen.

“Wat ons betreft, wordt de isoleercel niet meer gebruikt. Wij vinden het onmenselijk mensen en zelfs kinderen in hun eentje volledig af te zonderen van de buitenwereld. Patiënten ervaren het verblijf erin altijd als zeer traumatisch. Zeker als ze enkele maanden in zo’n cel hebben doorgebracht”, zegt Van Ewijk.

Op de gesloten afdeling in Arnhem is een deel ingeruimd voor mensen die ‘gekalmeerd’ moeten worden. Tegenover de isoleercel bevindt zich de intensive-care kamer. Het is een wat vriendelijker ogende ruimte dan de kale separeercel. Ze kunnen er een beroep doen op een medewerker die hiervoor speciaal getraind is. Aangrenzend aan de ic-ruimte bevindt zich een een soort huiskamer voor mensen die extra aandacht nodig hebben.

 

Mogelijk interessante boeken

Collision Medication Madness Het Spirituele Brein Medicijnen 2006-2007
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net