Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) slecht in arme landen

Datum: 10 oktober 2008, 15:02 ~ Bron: Elsevier

World Health Organisation (Novum/AP) – Ten minste drie van de vier geestelijk zieken in ontwikkelingslanden krijgen geen behandeling. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag bekendgemaakt.

Tegenstrijdig is het feit dat ondanks de slechtere kwaliteit zorg, schizofrenie patiënten beter kunnen herstellen. Dat heeft te maken met het feit dat patiënten in rijkere landen met antipsychotica worden behandeld die de uiterlijke symptomen onderdrukken maar de patiënt tergelijkertijd chronisch ziek maken.

Lange termijn resultaten schizofrenie

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Volgens een eerder rapport van de WHO in 1992 was het leven in een rijk land een voorspellende factor dat schizofrenie patiënten nooit meer zouden kunnen herstellen.

When the World Health Organization compared outcomes for schizophrenia patients in rich countries to those in poor countries, it determined that outcomes were much, much better in the poor countries. In the poor countries, the WHO reported, only 16% of patients were regularly maintained on antipsychotic drugs.

In 2007, researchers at the University of Illinois reported that 15-years after initial diagnosis, 40% of the schizophrenia patients who had weaned themselves from antipsychotic medications were “in recovery,” versus five% of those who were on the drugs.

Boek: Mad in America van medisch auteur Robert Whitaker

Volgens de WHO moeten regeringen meer geld uitgeven aan geestelijke gezondheidszorg. De meeste landen besteden minder dan twee procent van hun gezondheidszorgbegroting aan de behandeling van geestesziekten, aldus de organisatie.

De WHO zei dat tientallen miljoenen mensen geholpen zouden kunnen worden aan een breed scala aan ziekten als landen hun maar voldoende zorg, psychosociale hulp en medicijnen zouden geven. Arme landen zouden voor slechts twintig dollarcent (vijftien eurocent) per persoon per jaar basale zorg kunnen verlenen aan mensen die lijden aan schizofrenie, bipolaire stoornissen en alcoholverslaving.

Bron: Elsevier

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Denken over geneeskunde De depressie-epidemie Slikken Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net