Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Als een oliemaatschappij van $180 miljard dollar het met gemak doet...

>>> hoe vaak wordt giftig afval in de oceaan gedumpt? <<<

CEO van Trafigura BV aan schipper: Voorbij Dover hoor, en zeker niet in de Oostzee

Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

8.787 gedupeerden van antipsychoticum Seroquel starten rechtzaak tegen AstraZeneca

Datum: 5 september 2008, 10:44 ~ Bron: AboutLawsuits.com

Seroquel

Uit documenten die zijn vrijgegeven door de federale rechtbank van Amerika afgelopen week blijkt dat AstraZeneca, de producent van het antipsychoticum Seroquel, op dit moment 8.787 rechtzaken heeft lopen van patiënten die de schade zoals pancreatitis, diabetes en geestelijke schade die ze hebben opgelopen door het gebruik van het medicijn Seroquel willen verhalen op de farmaceut.

Seroquel (generieke quetiapine fumarate) is een atypisch antipsychoticum die door de Food and Drug Administration (FDA) in Amerika in 1997 goedkeuring heeft gekregen voor het behandelen van schizofrenie. Het medicijn wordt ook veel gebruikt voor het behandelen van anststoornissen, obsessieve dementie, compulsieve stoornissen en autisme bij kinderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van Seroquel ernstige gewichtstoename, hyperglycemia en diabetes kan veroorzaken.

Andere medicijnen in dezelfde klasse ‘atypische antipsychotica’ waaronder Zyprexa en Risperdal hebben soortgelijke ernstige (soms fatale) bijwerkingen, maar het risico op diabetes is het hoogst bij het gebruik van Seroquel.

AstraZeneca laat weten dat ze meer dan 13.000 klachten hebben ontvangen vanuit lotgenoten groepen. Sinds 27 augustus 2008 zijn 5.841 Seroquel rechtzaken aangespannen bij de rechtbank van in totaal 5.847 eisers en nog eens 2.946 Seroquel rechtzaken zijn gestart vanuit verschillende staten van samen 7.492 eisers uit lotgenoten groepen.

In de federale rechtbank is het geschil geconsolideerd in een MDL (meerdere districten geschil), die gecentreerd is in de Amerikaanse District Court for the Middle District of Florida onder rechter Anne Conway. Ongeveer 5.829 van de rechtzaken zijn tot nu toe in de MDL waar ze tezamen zullen worden behandeld voor een voorlopige procedure. Indien de zaken niet tot een uitkomst komen in de voorlopige procedure dan vereisen de MDL procedures dat de rechtzaak wordt teruggezonden naar de rechtbank waar de zaak werd aangespannen.

In een poging om tot een uitkomst te komen in de zaken heeft rechter Conway een case management team opgesteld welke de eerste Seroquel zaken zal oproepen in het begin van februari in 2009. Een groep van 12 zaken zijn inmiddels geselecteerd, waaronder 6 zaken die zijn aangewezen door de stuurgroep van het Eisers Comité en 6 zaken die door de verdediging zijn geselecteerd. Het Seroquel geschil zal starten met de nummer 1 geselecteerde zaak van de eisers en vervolgens zullen de zaken zich afwisselen tot alle zaken zijn behandeld.

Het Zyprexa geschil welke soortgelijke claims bevatte werd eerder dit jaar opgelost nog voordat de zaken begonnen waren. Eli Lilly, de producent van het medicijn heeft de 30.000 gedupeerden toenmalig met 1.2 miljard dollar afgekocht.

Bron: AboutLawsuits.com (mirror)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: Seroquel XR - het dodelijkste antipsychoticum - goedgekeurd voor de Europese markt()

 • dieder

  Slikte 10 jaar seroquel(az) toen opeens generiek teva leek wel of ik hartaanval kreeg en dagen spugen , dat je niet tegende generiek kon werkt niet gelooft door niemand,
  moest eigenlijk gedwongen stoppen omdat de dure astra zeneca niet meer werden vergoed, ik ben nu een half jaar verder het is nog steeds een hel voor mij , kan niet tegen geluiden lawaai in hoofd oren lijkt wel een moterboot 24 p dag
  30 kilo afgevallen , 24 pd enorme hartkloppingen, hoge cholosterol , ik las als je stopt dat je niet meer zonder seroquel kan( hersenreceptoren )
  nou daar lijkt het wel op , psygiaters zouden toch niet toegeven dat het een dodelijk middel is dat merk ik wel
  hoe kan dit rotzooitje ooit op de markt zijn toegestaan ?
  kan je in nederland geen rechtszaak beginnen tegen de fabrikant ?

 • Arjan

  Het herstel van de hersenen heeft veel tijd nodig (het kan 2 jaar duren, de eerste 6 maanden zijn het zwaarst), maar met rust en een vertrouwde omgeving is het mogelijk dat de hersenen zich herstellen.

  Prof. dr. Loren Mosher heeft aangetoond dat het verhelpen van de problemen zonder medicijnen mogelijk is, ook na reguliere behandeling door de psychiatrie. Zijn Soteria psychotherapie biedt 90% kans op goed herstel.

  http://www.moshersoteria.com/articles/soteria-and-other-alternatives-to-acute-psychiatric-hospitalization/

 • Mario Schalkwijk

  Ik slik seroquel XR ruim 3 jaar 2x 400 mg 12:00 s”middag’s 17:00 S avondt’s totaal 800 mg en slik depakine 300mg 600mg x2 1500mg totaal depakine

  dit is wat het nu is ik ga het nieuwe jaar afbouwen naar 0.0

  ik ken deze heftige bijwerkingen

  als ik vanaf morgen in een keer zou stoppen na 3 dagen last van hartkloppingen misselijk hoofdpijn lawaai in mijn oren inderdaad ik ken het net een motorboot

  veel dorst na 10 minuten een uitgedroogde mond soms

  in de ochtend heel duizelig categorie bijsluiter de heftigere bijwerking

  2015 Now

  2011
  heb mijzelf opnieuw laten observeren

  Het is geen eerlijk proces geweest

  wat ik moest slikken hij een behoorlijke lijst

  dit is wat ik slikte op een dag

  4x 400 mg Seroquel en 3x 600mg

  valium antipsychotic 3x 2mg

  haloperidol 3x 1mg

  depakine 3x600mg 2×400

  diazepam 25 mg

  dipiperon 20 mg

  de laaste dagen dat ik daar verbleef als crisis heb ik veel dingen gedaan om mijzelf wakker te houden ik was met deze dossis wel bang voor coma of dergelijke ik liep daarzo als een sombie

  Dit is een ander kant Van EC HBO SPH/PH Mbo spw/pw Vak literatuur
  De zorg/hulpverlening

 • niet schzifroon niet paranoide

  akineton

Mogelijk interessante boeken

Wat je niet verteld is... De duisternis voorbij Haal je een moederband niet meer in? Ziek van Angst
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net