Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Gebruik antidepressiva en antipsychotica blijft stijgen ondanks ophef in de media

Datum: 8 november 2008, 09:27 ~ Bronnen: Prof. Dr. J.J.L. Derksen, De Standaard

Farmaceutische industrie & psychiatrie BRUSSEL – (Belga) Op vijf jaar tijd, van 2002 tot 2007, is het gebruik van antidepressiva en antipsychotica in België gestegen met 14 procent. Het aantal gebruikers dat beide middelen neemt, is met 22 procent gestegen. Dat blijkt uit een analyse van de cijfers die de Christelijke Mutualiteiten uit hun bestanden halen. De resultaten werden vrijdag bekendgemaakt.

Het gebruik van antidepressiva (depressies) en antipsychotica (schizofrenie) is beduidend hoger bij vrouwen en bij ouderen. Er is bovendien een duidelijke invloed van sociaaleconomische factoren. Zo zijn er 1,4 keer meer gebruikers van antidepressiva bij de werklozen en 1,8 keer meer bij personen die een verhoogde tegemoetkoming krijgen van de ziekteverzekering. Uit de CM-gegevens blijkt ook dat de prijzen voor antipsychotica sterk gestegen zijn, maar dat de uitgaven voor antidepressiva onder controle bleven. Voornaamste conclusie is dat veel patiënten slechts kortstondig gebruikmaken van antidepressiva, ondanks het feit dat ze vaak pas na enkele maanden hun effect hebben. Volgens de CM is begeleiding door een specialist daarom erg belangrijk.

Het lijkt er op dat psychiaters niet van de medicijnen af willen stappen. Uiteindelijk zijn het psychiaters die patiënten adviseren om een medicament te gebruiken. Een patiënt heeft in zijn persoonlijke situatie vaak geen mogelijkheid om zich te bezinnen op zijn keuze en accepteert iedere vorm van hulp.

In het Verenigd Koninkrijk moet de overheid psychiaters middels sancties afdwingen om patiënten bewezen meer effectieve behandelingen voor schizofrenie, depressie en ADHD te bieden. Psychiaters willen om de een of andere reden niet van de medicijnen af. Het maakt ze rijk en machtig, maar de evolutie binnen de psychiatrie speelt mogelijk ook een grote rol, die in de afgelopen 50 jaar artsen met talent heeft verdreven. Er is een nauwe verbintenis ontstaan met de farmaceutische industrie waarin de talentloze artsen, de zwakkelingen uit de klas met artsen in opleiding, sneller worden aangetrokken tot het beroep psychiater eenvoudigweg omdat ze in de psychiatrie beter beloond worden. In plaats van te erkennen dat ze geen talent hebben proberen ze dat te ondervangen met een complexe samenhang van idealen, waarin ze zelf de held zijn. Ze creëeren een situatie vanwaar het vrijwel onmogelijk is om mensen te helpen, zodat hun eigen incompetentie minder opvalt.

Antipsychotica en antidepressiva zijn in feite bedrog, en ook nog eens schadelijk voor de gezondheid. Antidepressiva veroorzaken een belemmering van de cognatieve vaardigheden.

“Individuen die antidepressiva gebruiken moeten zich bewust zijn van de mogelijke cognitieve effecten van de medicijnen die een impact kan hebben op hun prestaties in hun sociale leven, academische leven en werk omgeving evenals de deelname in het verkeer” schrijven de onderzoekers.

Bron: Universiteit van Zuid Dakota in Amerika

Antipsychotica is een nog veel schadelijker middel, dat mensen juist zieker maakt dan ze al zijn en de problemen waarvoor patiënten het medicijn voorgeschreven krijgen chronisch maken. Antipsychotica veroorzaakt een atrofie van de hersenschors en vergroting van de basale ganglia. Het medicijn blokkeert dopamine D2 receptoren in de hersenen en in een reactie maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat wanneer iemand probeert te stoppen met de medicijnen hij of zij een chronische psychose krijgt welke meer dan 6 maanden kan aanhouden.

Psychiaters doen de bijwerkingen en afkickverschijnselen van de medicijnen vaak bewust af als onderdeel van de psychiatrische ziekte, maar ook dat is bedrog. En daarbij komt nog eens het feit dat men in de wetenschap keer op keer aantoont dat medicijnen slechtere resultaten opleveren dan sommige alternatieven.

Psychodiagnostiek en psychopathologie zijn met behulp van de fameuze DSM (Diagnostic and Statistical Manual of mental disorders) verworden tot classificatie, ordening van de buitenkant zonder enige betekenis voor een diepgaande behandeling en zonder enig inzicht in de werkingsmechanismen van stoornissen. Dezelfde wetenschappelijke ontwikkelingen hebben behandelprotocollen gefabriceerd die de behandelaar reduceren tot een technicus in plaats van een clinicus. DSM etiketten plakken en een protocol volgen is het adagium, werkt het ene protocol niet dan probeert men het andere. De complexiteit die eigen is aan psychische problemen en aan de behandeling is volledig van tafel verdwenen en krijgt ook in de opleiding tot psychiater nauwelijks een kans. 

Bron: Prof. Dr. J.J.L. Derksen

Geavanceerde psychotherapie, iets waar de conventionele psychiater vaak geen kennis van heeft, kan 98% van alle mensen met zeer ernstige psychische problemen zoals een ernstige depressie, schizofrenie, manisch depressiviteit, angsten of ADHD beter verhelpen dan een combinatie van psychiatrische therapie en medicijnen.

In een recente studie naar de effectiviteit van antipsychotica bleek dat patiënten wanneer ze behandeld worden met antipsychotica en therapie, vrijwel geen enkele kans meer hebben om volledig te herstellen terwijl 40% volledig kan herstellen en weer kan deelnemen in de maatschappij zonder enige psychiatrische behandeling. Wanneer de patiënten eerlijke psychotherapie zouden zijn geboden zoals bijvoorbeeld Soteria (de intiatiefnemende onderzoekers in Nederland zijn naarstig op zoek naar financiering!) dan zou een veel hoger percentage volledig kunnen herstellen.

Lange termijn resultaten schizofrenie

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Psychiaters zijn niet eerlijk, en hebben zeker weten niet het beste voor met mensen. Ze dienen idealen en andere belangen, en ze worden er rijk en machtig mee. Ze creëeren stigma’s en laten mensen denken dat iemand met schizofrenie een potentiële seriemoordenaar is, en dat ADHD kinderen het uitschot van de maatschappij zijn en sneller junk worden of werkloos worden. En dit durven ze dan bij kinderen vanaf 5 jaar op basis van een vragenlijst te diagnosticeren.

Niet farmaceuten zijn het probleem, niet de overheid is (direct) het probleem. Het zijn de psychiaters, en de hele psychiatrische evolutie die heeft geleid tot het verdrukken van mensen met talent. Het wordt tijd om te erkennen dat mensen tot gruwelijke dingen in staat zijn, en dat juist dat soort mensen sneller wordt aangetrokken tot de psychiatrie omdat ze daar het best beloond worden.

Bron: De Standaard

Zie ook: Zembla TV Uitzending over antidepressiva

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Slikken Psychiaters te koop?
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net