Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Gebruik ADHD medicijnen blijft verder stijgen, ondanks recente waarschuwingen

Datum: 19 augustus 2008, 14:22

Den Haag – Het gebruik van geneesmiddelen voor kinderen met de diagnose ADHD is in vijf jaar tijd verdrievoudigd.

In 2002 ging 200.000 maal een dergelijk middel bij de apotheek over de balie. In 2007 was dat toegenomen tot 624.000 maal. Dat meldt de Stichting Farmaceutische Kengetallen op haar website. (mirror)

De kosten die hiermee gepaard gingen, liepen op van 5,6 miljoen euro in 2002 tot 27,5 miljoen euro in 2007. Eind vorig jaar waren er 86.000 mensen die een middel tegen ADHD kregen voorgeschreven en gebruikten, tegen 31.000 in 2002.

De stichting verwacht ook dit jaar een verder toename van de explosieve groei in ADHD medicatie gebruik ondanks de recente waarschuwingen.

Een studie uitgevoerd door het Panorama programma van de BBC in het Verenigd Koninkrijk toont aan dat ADHD medicijnen op de lange termijn niet effectief zijn maar dat de medicijnen wel voor tal van problemen buiten het ADHD spectrum zorgen waarvoor de kinderen op termijn weer andere (duurdere) medicijnen zoals antipsychotica nodig hebben. Tevens kwam in dat onderzoek naar voren dat ADHD medicatie de groei van het kind remmen. (bron)

Het onderzoek onderschrijft de bevindingen uit eerdere geronommeerde onderzoeken die tot eenzelfde conclusie zijn gekomen waaronder het grootschalige Amerikaanse onderzoek getiteld ‘Multimodal Treatment Study of Children with ADHD’ waarin 600 kinderen sinds 1990 zijn onderzocht op de gevolgen van behandeling met medicijnen.

ADHD medicijnen zijn dus bewezen ongezond en gevaarlijk voor kinderen en toch blijven ouders hun kinderen massaal pillen geven, en volgen ze de hype.

 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2006-2007 Top 100 van meest gebruikte medicijnen Slikken
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!