Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Fysieke arbeid en hard werken blijkt effectief tegen depressieve gevoelens

Datum: 25 mei 2009, 18:53 ~ Bron: MD Weekly

Boek: Lifting depressionTe veel gemak (bijvoorbeeld veel op de bank voor de TV) kan mensen depressieve gevoelens geven, zegt neurowetenschapper Kelly Lambert. Veel mensen vinden een oplossing voor neerslachtigheid in fysieke hobby’s als tuinieren, klussen en koken. In haar boek `Lifting Depression` onderzoekt Lambert het verband tussen fysieke inspanning en depressie.

De menselijke hersenen zien er nog precies hetzelfde uit als in de oertijd, toen mensen de hele dag fysiek bezig waren, zegt Lambert. Het moderne comfortabele leven past echter niet bij dat brein, waardoor het depressief wordt. Mensen die meer fysieke inspanning leveren zijn meer gewend om moeite te doen voor beloning. Zij hebben daardoor meer zelfvertrouwen en zijn gemotiveerder. Dat zijn belangrijke factoren bij het voorkomen of bestrijden van een depressie.

Uit onderzoek concludeert Lambert dat emotie, bewegen en denken in het brein een samenhangend geheel vormen. Door beweging worden delen van de hersenen geactiveerd en worden nieuwe hersencellen aangemaakt. Die aanmaak is belangrijk bij het verminderen van een depressie. Omdat de activering van de hersenen bij beweging van de handen vele malen groter is dan bij beweging van andere lichaamsdelen, is volgens Lambert handenarbeid erg belangrijk.

Bron: MD Weekly

Zie ook: Wie tuiniert heeft geen psychiater nodig

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Collision Metanoia Wat je niet verteld is...
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!