Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

FDA klokkenluider: 170 doden per dag door off-label verkoop antipsychotica

Datum: 8 september 2010, 17:52 ~ Bronnen: Reuters, Lakeland Times

Antipsychoticum Risperdal doodt.

Dat is het overduidelijke en eenvoudige bericht dat een vrouw uit Northwood, Amerika met de wereld wil delen, en in het speciaal met de inwoners van Wisconsin: Risperdal doodt, en de inwoner van Rhineland Lisa MaKarral zegt dit te weten omdat het medicijn haar vader gedood heeft.

Een van de best verkochte medicijnen in de wereld, Risperdal, een omstreden antipsychoticum geproduceerd door het Belgische Janssen Pharmaceutica (dochter van Johnson & Johnson), en haar generieke formulatie zijn in de afgelopen tien jaar erg populair geweest onder het psychiatrische etablissement voor niet alleen de FDA-goedgekeurde indicaties schizofrenie, bipolairstoornis en prikkelbaarheid geassocieerd met autisme bij kinderen maar voor een breed spectrum van “off-label” diagnoses zoals ADHD, depressie, angsten, stemmingswisselingen (borderline) en agressie bij dementerende ouderen.

Antipsychotica is het meest winstgevende medicijn-type van de farmaceutische industrie met een omzet van honderd miljard euro per jaar.

In een recent studie die gepubliceerd is in The Lancet kwam Risperdal naar voren als één na dodelijkste antipsychoticum, na Seroquel op nummer 1.

Risperdal is ook de één na best verkochte antipsychoticum, eveneens na Seroquel op nummer 1 als zowel best verkochte als meest dodelijke antipsychoticum. Antipsychoticum Zyprexa staat volgens de studie op zowel sterftecijfer als verkoopcijfers op plaats 3. Dat betekent dat de top 3 meest voorgeschreven antipsychotica overeenkomt met de top 3 meest dodelijke antipsychotica. De moderne antipsychotica zijn 41% dodelijker en 10x duurder dan oude antipsychotica van 30 jaar geleden.

Een bedrijf leert snel genoeg wat het moet maken om te verkopen. Het zijn de psychiaters die controleren welk middel wordt voorgeschreven.

Bron: Reuters

Zie ook: Sterfte door gebruik van antipsychotica (column van prof. dr. Ivan Wolffers)

In het speciaal in Wisonsin in Amerika zijn artsen en verpleeghuizen doorgegaan met het toedienen van zogenaamde atypische antipsychotica ondanks de waarschuwing van de FDA in 2003 dat het een verhoogd risico geeft op diabetes en beroerte, en ondanks de ‘black-box’ waarschuwing van de FDA in 2005 dat antipsychotica bij oudere gebruikers voor een aanzienlijk hogere kans op overlijden zorgen. En ondanks het overheids onderzoek in 2009 die atypische antipsychotica zoals Risperdal met een verhoogde kans op hartdood heeft gelinkt (zie ook Pharmaceutisch Weekblad hierover in Nederland), en ondanks andere studies die aantonen dat de medicijnen niet effectiever zijn en niet minder schadelijke bijwerkingen hebben dan klassieke antipsychotica.

FDA Klokkenluider

FDA klokkenluider dr. David GrahamIn 2005 schatte FDA klokkenluider Dr. David Graham dat het off-label gebruik van atypische antipsychotica in Amerika ongeveer 62.000 extra doden per jaar zouden veroorzaken.

Dat is 170 onnodige doden per dag, en Rhineland inwoner Lisa MaKarral is ervan overtuigd dat haar vader Bruce Bowman op 19 juni 2008 het slachtoffer is geworden van de effecten van antipsychotica.

Lees hier verder voor het verhaal van Lisa MaKarral en haar vader (engels)

Bron: Lakeland Times

Er wordt in Amerika per jaar 15.8 miljard dollar netto-winst geboekt aan antipsychotica… (bron)

Volgens medisch journalist Robert Whitaker (zie Wikipedia) die specialist is op het gebied van antipsychotica (zie zijn boek en bestseller Mad in America), doet antipsychotica ‘therapeutisch’ gezien meer kwaad dan goed, en maakt het patiënten chronisch ziek.

Zie deze Elsevier publicatie van zijn hand (hier NL vertaald)

Patiënten zouden volgens hem zonder behandeling aanzienlijk beter af zijn, en andere studies tonen aan dat de cijfers met ‘eerlijke behandeling’ nog veel beter zijn en dat daarmee 96% van alle patiënten (dus zonder medicijnen) goed tot herstel kunnen komen. (zie deze studie en Soteria van hoogleraar Loren Mosher)

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Antipsychotica (ook de atypische) veroorzaakt een atrofie van de hersenschors en een vergroting van de basale ganglia wat zorgt voor een verergering van de symptomen op de lange termijn. Daarnaast blokkeert antipsychotica dopamine D² receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger waardoor iemand niet meer kan stoppen met het gebruiken van antipsychotica. Antipsychotica maakt mensen op die manier chronisch ziek, en wanneer je probeert om te stoppen met het antipsychotica – en in het bijzonder wanneer je abrubt stopt – dan val je hard terug in antipsychotica-geïnduceerde psychose.

Dit verklaart waarom het zo vaak fout gaat wanneer patiënten antipsychotica vergeten in te nemen. Dat komt dus door de veranderingen in de hersenen die veroorzaakt zijn door de medicijnen.

Dit is wat Robert Whitaker er zelf over zegt:

Vraag: will atypical antipsychotics make the psychosis worse?
Dear Mitch,

Here’s the evidence regarding this question. Both atypical and standard antipsychotics block dopamine receptors in the brain, and in response, the density of dopamine receptors increases, and to a level that is abnormal. The brain is now thought to be “supersensitive” to dopamine, and that makes a person more biologically vulnerable to pschosis than he or she normally would be, and at particular risk of psychosis should he or she go off the drugs. (It sounds contradictory, but the problem is that once you get the extra dopamine receptors, if you then remove the drug abruptly, the dopamine system is quite out of balance and that can lead to psychosis. That is why people who go abruptly off the drugs have such high relapse rates.)

This same problem is seen with the atypicals.

Now, that doesn’t say that all people who are on atypicals will see their psychosis get worse. Clearly, many people are on the drugs and not psychotic. So it’s more of an extra vulnerability caused by the drugs. MRI research that was done at the University of Pittsburgh in the 1990s also found that antipsychotic drugs caused changes in the brain associated with a worsening of psychotic symptoms, and so there is that evidence as well.

I don’t know if you are taking antipsychotic medications, but if you are, I’m sure you know that going off the drugs can be very difficult and perilous (because of the drug-induced changes noted above.) So please do not use this email as a reason to go off such drugs if perhaps you are taking them. I am just answering your question to tell you what the science says, and not to give any advice about what one should do.

Regards,

Bob Whitaker (robert.b.whitaker@verizon.net)

Het is dus eigenlijk vanuit het beginsel een grote fraude, en de farmaceuten zijn niet de ‘bron’ voor het kwaad. Dat zijn de psychiaters. Ze willen het daadwerkelijk zo.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Medicijnen 2004-2005 Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net