Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

FDA acht gezondheidsrisico’s Seroquel te hoog, Europa keurt het medicijn goed…

Datum: 1 mei 2009, 16:49 ~ Bronnen: NOS, Libertas.eu, Der Spiegel, Times Online

De Europese Unie heeft het omstreden antipsychotische medicijn Zyprexa in injectievorm (Zypadhera) van het bedrijf Eli Lilly (zie ook dit bericht van prof. dr. Ivan Wolffers), die vele doden heeft veroorzaakt in Amerika, goedgekeurd voor de Europese markt, terwijl het medicijn door de FDA in Amerika is afgekeurd. En ook het medicijn Seroquel is op dit moment door de EU-regering in behandeling genomen voor de indicaties depressie en angsten waarvoor het middel door de FDA in Amerika recent nog is afgekeurd.

Waarom gebeurt dit? In wiens belang?

Volgens een recente publicatie op NOS | Europa kiest bestaat er een geheime regering in Europa die probeert om ongezien de macht te pakken.

Een geheime regering van ambtenaren heeft de echte macht in Europa. Nederland weigert er iets aan te doen. Dat zegt de prominente Deense EU-criticus Jens-Peter Bonde, die vanaf vandaag over Europa blogt voor de NOS.

Volgens Bonde worden de meeste beslissingen in Europa achter de schermen genomen, door één van de ruim 3000 werkgroepen van ambtenaren.

Bron: NOS

Ook op Libertas.eu wordt vermeld dat een selectieve groepering in Brussel de vrijheid van mensen probeert af te pakken en probeert om een nieuwe, ongekozen Europese president aan te stellen zonder het volk erover te laten stemmen.

De EU heeft geen respect voor de democratie

In een ronduit beangstigende afwijzing van de democratische keuze van het volk, heeft de EU geweigerd te aanvaarden dat het Verdrag van Lissabon dood is. In plaats daarvan heeft de Ierse regering, aangemoedigd door de elite in Brussel en door vele regeringen, besloten om zijn burgers te vragen opnieuw te stemmen. Deze keer willen ze de mensen wijsmaken dat het slecht zou zijn voor hen en de Europese Unie als ze het verdrag opnieuw verwerpen.

Bron: Libertas.eu

Het wel of niet goed zijn van het afwijzen van de democratie valt te betwisten, maar het lijkt er helaas op dat de machthebbers niet bepaald het publieke belang dienen.

Bij op zonnebloem, met uitsterven bedreigd door genetisch gemodificeerde plantenAls voorbeeld is er bijvoorbeeld Genetisch Modificeren. Hongarije heeft GM teelt verboden bij de wet, omdat het niet bewezen is dat het veilig is. De Europese Unie probeert Hongarije nu middels sancties te dwingen om Genetisch Modificeren te adapteren in haar agrarische industrie, dit terwijl GM volgens verschillende wetenschappelijke studies een mogelijke oorzaak is voor de massale sterfte in de bijenpopulatie wereldwijd. In landen waar het meest met GM wordt gewerkt, sterven ook de meeste bijen af. En in landen waar het verboden is, daar gebeurt dat niet. Landen als Amerika importeren massaal bijen uit landen als Hongarije.

Scientists are thus far stumped as to what is causing the decline, ruling out parasites but leaning towards some kind of new toxin or chemical used in agriculture as being responsible. “Experts believe that the large-scale use of genetically modified plants in the US could be a factor,” reports Germany’s Spiegal Online.

Bron: Der Spiegel

Volgens een recente publicatie op Times Online kan het uitsterven van de bijen binnen 10 jaar een catastrofale ramp veroorzaken, waarbij 60% van de gehele wereldpopulatie uitsterft door honger. Bijen staan aan de basis van de voedselketen.

Flowering plants would go first, then herbaceous plants, then insect-pollinated shrubs and trees, then birds and animals and, finally, the soil. Wilson corrects the generally held misapprehension that the principal “turners and renewers” of the soil are worms. That distinction more properly belongs to insects and their larvae. Without them, bacteria and fungi would feast on the decaying plant and animal remains, while — for as long as it was able to support them — the land would be recolonised by a small number of fern and conifer species. The human diet would be wind-pollinated grasses and whatever remained to be harvested from a fished-out sea. It would not be enough. Widespread starvation would shrink the population to a fraction of its former size.

“The wars for control of the dwindling resources, the suffering, and the tumultuous decline to dark-age barbarism would be unprecedented in human history.” Wilson concedes that we might survive quite happily without body lice and malarial mosquitoes. Otherwise, he says: “Do not give thought to diminishing the insect world. It would be a serious mistake to let even one species of the millions on Earth go extinct.”

Bron: Times Online

Albert Einstein heeft het ook eens voorspeld:

“If the bee disappears from the surface of the earth, man would have no more than four years to live.” – Albert Einstein

Waarom dwingt de EU-regering Genetisch Modificeren af bij landen? Het lijkt er helaas op dat het puur om korte termijn economische belangen gaat.

En nu blijkt het zelfs zo dat Europa levensgevaarlijke omstreden medicijnen goedkeurt, zoals bijvoorbeeld Zyprexa Zypadhera (injectievorm), een omstreden antipsychotisch medicijn dat vele doden heeft veroorzaakt in Amerika, en waarvoor Eli Lilly begin dit jaar nog een astronomische schadevergoeding van 1.42 miljard dollar heeft betaald. Een medicijn dat door de FDA is afgekeurd omdat het te gevaarlijk is. En ook Seroquel XR is door de EU-regering in behandeling genomen voor de behandeling van angsten en depressies. Dit terwijl Seroquel recent door de FDA in Amerika is afgekeurd voor dezelfde applicatie, omdat het comité de gezondheidsrisico’s onacceptabel hoog achtte voor de nieuwe doelgroep van vele miljoenen gebruikers.

Gebruikers van antipsychotica leven ‘gemiddeld’ 30 jaar minder lang en lopen het risico op verschillende ernstige (potentieel dodelijke) ziektes. Antipsychotica maakt de problemen chronisch zodat iemand niet meer zonder medicijnen kan. En er zijn alternatieven (psychotherapieën) die niet schadelijk zijn voor het lichaam en die ook nog eens effectiever zijn bij 96% van alle patiënten. In het Verenigd Koninkrijk worden psychiatrische medicijnen op termijn afgeschaft, en wordt geïnvesteerd in psychotherapie.

De EU-regering lijkt de farmaceutische bedrijven te dienen en geen oog te hebben voor het publieke belang. Wederom lijkt het – net zoals dat bij Genetisch Modificeren het geval lijkt – te gaan om korte termijn economische belangen, en niet om het publieke belang.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand De depressie-epidemie Methods and Morals in the Life Sciences
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net