Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Farmaceutische Jackpot: Explosie aantal diabetes patiënten in Nederland

Datum: 13 mei 2009, 07:36 ~ Bron: De Telegraaf

Insuline voor diabetesVerschillende psychiatrische medicijnen blijken diabetes te veroorzaken. En dit houden de producenten vaak angstvallig geheim, en ook psychiaters proberen het zo veel mogelijk te ontkennen en verborgen te houden.

Het farmaceutische bedrijf Eli Lilly heeft begin dit jaar maar liefst 1.1 miljard euro schadevergoeding betaald voor off-label promotie van het antipsychotische medicijn Zyprexa en het verzwijgen dat het medicijn diabetes veroorzaakt. En ook andere producenten van antipsychotica hebben specifiek het diabetes risico verzwegen, zoals Janssen Pharmaceutica (dochter Johnson & Johnson) met Risperdal en AstraZeneca met Seroquel.

Psychiaters en farmaceutische bedrijven schuiven de schuld op elkaar af. Volgens psychiaters beheerst de farmaceutische industrie 80% van hun Universitaire opleidingen, en topmensen uit de farmaceutische sector leggen de verantwoordelijkheid weer terug bij de psychiaters.

Psychiaters zijn de schuldige

“Als dat de realiteit weerspiegelt, kan ik me niet voorstellen dat de FDA er de voorbije jaren niets tegen heeft ondernomen”, reageert Christian De La Porte, medisch directeur bij Janssen Pharmaceutica.

Hij verwijst voor de verantwoordelijkheid over het off label- gebruik overigens ook naar de psychiaters die het product voorschrijven. “Het is geen medicatie die je vrij kunt krijgen die wordt voorgeschreven. Wij hebben er geen zeggenschap over of zij de medicatie voorschrijven binnen of buiten de goedgekeurde indicaties. Het lijkt me onmogelijk dat plots alle psychiaters zo beïnvloed worden door marketing dat ze allemaal op een ongecontroleerde manier beginnen voor te schrijven aan patiënten die daaraan kunnen overlijden. Indien dat wel het geval is, zit er ook een groot ethisch probleem bij de psychiaters.” (Nathalie Carpentier)

Zie: Janssen Pharmaceutica aangeklaagd wegens verzwijgen diabetes risico Risperdal

~ Quote uit De Telegraaf ~

BILTHOVEN –  Nederland staat een explosie van nieuwe diabetespatiënten te wachten. Binnen tien tot vijftien jaar zullen 1,3 miljoen Nederlanders door deze chronische ziekte van de stofwisseling getroffen zijn.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. Er is sprake van bijna een verdubbeling van de huidige patiëntencijfers. De nieuwe berekeningen wijzen op een stijging van tachtig procent tot het jaar 2025. De bijgestelde patiëntenprognoses liggen fors boven de aanvankelijke verwachting: niet bijna een miljoen patiënten, zoals steeds werd aangenomen, maar ruim 300.000 mensen meer met type 1 of 2-diabetes.

Overgewicht

“Diabetes in Nederland gaat de komende jaren echt over de kop”, bevestigt desgevraagd RIVM-woordvoerder Harald Wychgel. “Het wordt een werkelijk gigantisch probleem.”

In 2007 waren bij huisartsen 740.000 mensen met diabetes bekend. Daarnaast hadden circa 250.000 mensen in Nederland deze aandoening zonder dit te beseffen. Een belangrijk deel van deze stijging is volgens het RIVM toe te schrijven aan de groei van het aantal mensen met overgewicht en de grote groep Nederlanders die niet of te weinig beweegt. Nederland moet blijven investeren in de zoektocht naar effectieve methoden om gezonde voeding en voldoende beweging te stimuleren, luidt het RIVM-pleidooi. De Nederlandse Diabetes Federatie, de koepel van diabetesorganisaties, spreekt bij monde van directeur B. Kuipers van “schrikbarende cijfers die helaas ook weer niet verbazen. De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen nut en noodzaak van de weg die overheid en diabetesorganisaties zijn ingeslagen om de groei van diabetes in te perken”.

Diabetes Vereniging Nederland en Diabetes Fonds willen een landelijke registratie van alle mensen met diabetes.

Bron: De Telegraaf

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken De depressie-epidemie Afscheid van autisme en ADHD Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net