Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Farmaceut Janssen Pharmaceutica viert feest: 50 jaar ontwikkeling antipsychotica

Datum: 3 oktober 2008, 12:09 ~ Bron: Nieuwsblad.be

BEERSE – Bij medicijnenproducent Janssen Pharmaceutica vond gisteren een internationale wetenschappelijke bijeenkomst plaats om vijftig jaar psychiatrisch onderzoek binnen het bedrijf te vieren. Een halve eeuw geleden werd bij Janssen het middel Haloperidol ontwikkeld, het eerste echte antipsychoticum. Een middel dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt, en nu op aandrang van verschillende overheden weer opnieuw als eerste keuze antipsychoticum wordt toegepast.

Antipsychoticum Haloperidol - Haldol

Antipsychoticum Haloperidol - Haldol

Verschillende wetenschappers uit Europa bespraken gisteren in Beerse de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de geestelijke gezondheid, zowel in het verleden als in de toekomst. De aanwezigen konden kennismaken met het programma ‘Paved with Fear’, een promotie campagne die mensen aan de hand van videoclips, stemmen en harde geluiden inzage geeft in de gevaren van schizofrenie en psychosen.  Op die manier kan men zelf ervaren hoe beangstigend de wereld van een schizofreen is.

Haloperidol is één van de oudste antipsychotische middelen dat nog geregeld gebruikt wordt. Het wordt vooral gebruikt bij acute psychiatrische opwinding.

Bij Janssen Pharmaceutica gaat alle aandacht nu naar de ontwikkeling van nieuwe antipsychotische geneesmiddelen. Door het aflopen van een aantal patenten waaronder het patent op blockbuster Risperdal verkeert het bedrijf in een financiële crisis en is het naarstig op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Voor het op de markt brengen van nieuwe geneesmiddelen wacht men nog op goedkeuring of is nog bijkomend onderzoek nodig. Een factor die dit alles bemoeilijkt is het feit dat het bedrijf onlangs door verschillende Amerikaanse staten op de vingers is getikt voor het verzwijgen van potentieel fatale risico’s van Risperdal.

In juli heeft moederbedrijf Johnson & Johnson een herstructurering aangekondigd om via schaalvergroting internationaal sterk te kunnen blijven staan. (ram)

Bron: Nieuwsblad.be

Antipsychotica doen meer kwaad dan goed

  1. http://www.zielenknijper.nl/8787-gedupeerden-van-seroquel-starten-rechtzaak-tegen-astrazeneca.html
  2. http://www.zielenknijper.nl/janssen-pharmaceutical-aangeklaagd.html
  3. http://www.zielenknijper.nl/antipsychotica-veroorzaakt-veel-doden-onder-oudere-gebruikers.html
  4. http://www.zielenknijper.nl/nieuwe-antipsychotica-schadelijker-dan-oude.html
  5. http://www.zielenknijper.nl/50-jaar-psychiatrische-medicijnen-en-geen-stap-verder.html
  6. http://www.zielenknijper.nl/aandacht-voor-lichamelijke-complicaties-antipsychotica.html
  7. http://www.zielenknijper.nl/antipsychotica-ontregelen-vrije-schildklier-hormoon-concentraties.html
  8. http://www.zielenknijper.nl/wetenschappers-ontdekken-dat-antipsychotica-niet-zo-werkt-als-verondersteld.html
  9. http://www.zielenknijper.nl/antipsychotica-kunnen-ook-bij-jonge-mensen-een-beroerte-veroorzaken.html
  10. http://www.zielenknijper.nl/verenigd-koninkrijk-geeft-goede-voorbeeld.html
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD Met gezond verstand Ziek van Angst
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net