Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Farmaceut aangeklaagd: Risperdal veroorzaakt hormonale mutaties bij kinderen

Datum: 26 mei 2009, 17:02 ~ Bron: CBS News

RisperdalEen antipsychotisch medicijn dat tegenwoordig meer en meer wordt voorgeschreven voor het behandelen van ADHD gedrag bij kinderen heeft voor ophef gezorgd in Amerika.

Het betreft het atypische antipsychoticum Risperdal (risperidone), dat geproduceerd wordt door Janssen Pharmaceutica, een dochteronderneming van Johnson & Johnson. Het middel wordt voornamelijk voorgeschreven voor schizofrenie en psychosen, angsten, depressie, autisme en ADHD.

Het afgelopen jaar werden er maar liefst 6,5 miljoen recepten voor Risperdal uitgeschreven voor kinderen in Amerika.

Het medicijn heeft zeer ernstige bijwerkingen en verkort het leven van de gebruiker met gemiddeld 25 jaar. Maar nu blijkt het medicijn naast de bekende bijwerking nog een andere ernstige bijwerking te hebben, in het speciaal voor in ontwikkeling zijnde kinderen. Het medicijn blijkt hormonale mutaties te veroorzaken waardoor jongens die het gebruiken vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelen.

De 19-jaar oude John was net zeven toen hij van een psychiater Risperdal voorgeschreven kreeg voor het behandelen van ADD. Ondanks dat de FDA in Amerika het medicijn alleen had goedgekeurd voor het behandelen van volwassen patiënten die psychotisch zijn, schreven artsen zoals die van John het op grote schaal voor aan kinderen voor veel minder ernstige problemen.

Zodra hij begonnen was met het gebruiken van Risperdal werd John volgens zijn moeder zeer agressief, slaperig en ontwikkelde hij darmproblemen. Maar de grootste shock was dat hij tegen zijn 14e vrouwelijke borsten begon te ontwikkelen.

“Hij vroeg me of hij een meisje was”, zegt ze.

Het blijkt nu dat Risperdal de aanmaak van het hormoon prolactine kan veroorzaken waardoor de borsten beginnen te groeien. Het heet gynecomastie en is onherstelbaar.

Genetische mutatie door Risperdal

Hormonale mutatie door Risperdal

Bekijk de video reportage

Het gebruik van Risperdal en andere zogenaamde “atypische antipsychotica” is geëxplodeerd.

Miljoenen kinderen zijn Risperdal voorgeschreven in de 14 jaar dat het op de markt is, lang voordat de FDA het gebruik in 2006 voor zeer gelimiteerde pediatrische toepassingen had goedgekeurd.

ADHD wordt bij kinderen vanaf 4 jaar oud gediagnosticeerd op basis van een vragenlijst, en ook voor depressie, schiozfrenie en andere ‘psychiatrische stoornissen’ bestaat in de wetenschap geen enkel bewijs voor een hersenstoornis die het gebruik van dergelijke zware hersenmedicatie zou rechtvaardigen. Zie bijvoorbeeld de recente ophef in Nederland over de diagnose schizofrenie, die in de eerlijke wetenschap geen stand houdt:

John en de meeste van de andere kinderen die antipsychotica voorgeschreven krijgen, waren (voordat ze het medicijn voorgeschreven kregen) niet psychotisch maar krijgen het medicijn tegen gedragsproblemen, waaronder autisme, ADD en ADHD.

Advocaat Stephen Sheller heeft farmaceut Janssen die Risperdal produceert aangeklaagd. Hij claimt dat Janssen het medicijn Risperdal voor niet toegestande indicaties heeft gepromoot bij kinderen, en zeer ernstige bijwerkingen, zoals diabetes en beroertes, heeft verzwegen.

Janssen wilde geen interview maar vertelde aan CBS News dat het risico op zwellende borsten “duidelijk vermeld staat in het FDA-approved” label, en “we alleen reclame maken voor FDA-goedgekeurde indicaties”.

Niemand weet hoe vaak de aandoening voorkomt. Maar in de eigen onderzoeken van Janssen onder 1.885 kinderen (zowel jongens als meisjes) bleek dat het bij 43 van de kinderen optrad.

Mr. Sheller vertegenwoordigd John en nog negen andere jongens, onder wie een jongen die pas 4 jaar oud was toen zijn borsten begonnen te zwellen en melk begon te produceren (4 jaar oud en dan al antipsychotica!)

De enige behandeling voor de borstgroei is zo ondenkbaar als de antipsychotica behandeling: pijnlijke verwijdering van de borsten.

De rechtszaak van de familie is nog steeds in behandeling.

Maar John’s moeder zegt dat de verwijdering van de borsten niet alle problemen van de medicijnen hebben verholpen. Wanneer ze gevraagd wordt of John nog steeds denkt dat hij een meisje breekt ze in huilen uit voordat ze kan antwoorden: “Ja”.

Voor wat betreft Risperdal, het is nog steeds op de markt en ouders zetten het leven van steeds meer kinderen op het spel.

Bron: CBS News

Zie ook: Pharmaceutisch Weekblad: Gezondheid ‘ADHD-ers’ op het spel

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Cindy Deprez

  De ene medicatie is de andere zeker niet!… Zeer ernstige bijwerkingen en verkort het leven van de gebruiker met gemiddeld 25 jaar…tevens veroorzaakte Risperdal op lange termijn zelfs hormonale mutaties waardoor jongens die het gebruiken vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelen. Zie foto van een jongen die op de leeftijd van 14 jaar vrouwelijke borsten ontwikkelde. Geen enkele medicatie kan je vertrouwen en je kan maar hopen dat je van alles heel goed op de hoogte bent en ook op lange termijn gebruik…Gewoon afwijzen…die Risperdal. Als u kind dan toch een bepaald medicatie moet gebruiken omdat het niet anders kan om het functioneren beter te kunnen ondersteunen bestaat er wel medicatie die kan gegeven worden in lage dosisen dat zeker voldoet en op lange termijn geen verder risico’s geeft…Om ons lichaam daarmee ook eens regelmatig te ontgiften door gebruik te maken van kruidenpreparaten die het gehele lichaam tevens blijven zuiveren is dat het beste volgens mij…Om de 6 maand bloedafnames om zeker te zijn van de gezondheid van u kind maar verder anders kun je niet meer doen…

 • pleegmama

  Op zoek naar de gevaren van risperdal, ben ik op jouw artikel gebotst. Sinds kort vangen we een jongen van 10 jaar op die nu 2 jaar risperdal neemt. 3 mg per dag. Na het lezen van de bijsluiter en het vaststellen van een groot aantal ongewenste neveneffecten heb ik een afspraak gevraagd met het daghospitaal waar hij wordt behandeld. De arts weerlegt alle nevenwerkingen tot in het absurde. Ik ken het kind nog maar enkele maanden, maar ik denk dat het afbouwen van de medicatie een echte must is. Hij is nog steeds heel angstig, slaapt niet goed, en heeft nog steeds “zware” gedragsproblemen, zelfs met dez hoge dosis. Naar mijn aanvoelen gaat het hier om kindermisbruik. Daar wij geen ouderlijk gezag hebben zijn wij verplicht hem deze medicatie verder toe te dienen. Op dit moment ben ik de ouders aan het inlichten over de gevolgen, in de hoop dat zij de nodige stappen willen zetten om hem van deze medicatie af te helpen. Zijn er ouders, pleegezinnen, verzorgers die ook willen afbouwen met de medicatie van hun/een kind ? Hoe hebben jullie de arts overtuigd ?

 • zielenknijper

  M.b.t. het bagatelliseren van de bijwerkingen kan ik u verwijzen naar
  het volgende artikel dat bewijst dat psychiaters zich ter degen bewust
  moeten zijn dat het toedienen van antipsychotica niet goed is of althans
  juridisch niet verdedigbaar is als het er echt op aan komt.

  http://www.zielenknijper.nl/psychiatrie-na-7-jaar-nog-steeds-stil.html

  Antipsychotica
  verkorten het leven van volwassen gebruikers met gemiddeld met 30 jaar
  (volgens de officiele cijfers in de psychiatrie wat in de praktijk
  waarschijnlijk erger zal zijn). Antipsychotica veroorzaakt een atrofie
  van de hersenschors en een vergroting van de basale ganglia waardoor
  gebruikers chronisch ziek worden.

  http://www.zielenknijper.nl/sterfte-door-gebruik-van-antipsychotica.html
  http://www.zielenknijper.nl/antipsychotica-vermindert-herstelkans-schizofrenie.html

  In
  studies is gebleken dat mensen met de diagnose schizofrenie 40% kans op
  herstel hebben zonder enige behandeling (na 2 jaar) terwijl de kans op
  herstel bij gebruik van antipsychotica nagenoeg 0% is en terwijl met
  psychotherapie tot wel 90% kans op volledig herstel mogelijk is.

  http://www.zielenknijper.nl/open-dialoog-finse-psychotherapie-blijkt-groot-succes-80-kans-herstel-van-schizofrenie-zonder-medicatie.html

  De
  Amerikaanse hoogleraar Loren Mosher, voormalig directeur schizofrenie
  onderzoek aan de NIMH in Amerika (een van de hoogste functies in de
  psychiatrie), heeft ontslag genomen als hoogleraar uit afkeer tegen van
  wat hij noemde “een antipsychotica zwendel” dat onnodig jonge levens
  verwoest. Hij ontwikkelde een psychotherapie dat was gebaseerd op het
  idee dat betekenisvolle intermenselijke relaties (vriendschap)
  psychische instabiliteit (zware psychose) kan verhelpen, en zijn eerste
  onderzoeken toonde aan dat tot 90% kans op volledig herstel mogelijk
  was, tegen fors mindere kosten, zonder medische behandeling met
  antipsychotica en fors betere lange termijn resultaten in het sociale en
  academische leven. De financiering van zijn onderzoek werd stopgezet.
  Niet medische initiatieven worden al decennia stelselmatig verdrukt.

  http://www.moshersoteria.com/
  http://www.huffingtonpost.com/bruce-e-levine/congress-pummels-establis_b_117016.html

  Antipsychotica
  is het meest winstgevende medicijn-type van de farmaceutische
  industrie. In een studie die is gepubliceerd in The Lancet is aangetoond
  dat de top 3 meest voorgeschreven antipsychotica (Seroquel, Risperdal
  en Zyprexa) overeenkomt met de top 3 meest dodelijke antipsychotica. De
  moderne antipsychotica is tot 41% dodelijker en 10x duurder dan oude
  antipsychotica van 20 jaar geleden. Dat is bijzonder verdacht. Het
  duidt op een eugentisch motief (uitroeiien van zwakken).

  http://www.reuters.com/article/2009/07/13/us-schizophrenia-drugs-idUSTRE56C15Z20090713

  In
  uw geval kunt u mogelijk veel bereiken wanneer u contact zoekt met
  geleerden die zich inzetten voor het aan de kaak stellen van
  antipsychotica, waarschijnlijk zal de psychiater direct inbinden en
  volledige medewerking verlenen om te voorkomen dat er publieke aandacht
  ontstaat voor uw zaak.

  Wie u kunt benaderen voor informatie en
  contacten is de Amerikaanse advocaat Jim Gotstein die in 2009 een
  rechtszaak tegen farmaceut Eli Lilly heeft geleid waarbij een
  schadevergoeding van 1,42 miljard dollar moest worden betaald vanwegen
  het opzettelijk verzwijgen van dodelijke bijwerkingen (zie EO Netwerk
  over de zaak: https://www.youtube.com/watch?v=XY0eWolHjqo). Zijn e-mail is jim.gottstein@psychrights.org

  Ook
  kunt u contact zoeken met medisch journalist Robert Whitaker, auteur
  van de 2 best sellers Mad in America en Anatomy of an Epidemic en
  genomineerd voor de Pullitzer prijs voor artikelen over antipsychotica.
  Hij kan u voorzien van de meest betrouwbare onafhankelijke
  wetenschappelijke informatie. Zijn e-mail is
  robert.b.whitaker@verizon.net

  http://www.zielenknijper.nl/amerikaanse-advocaat-opent-de-aanval-op-de-psychiatrische-industrie.html

  Bijwerkingen
  waar u naar kunt kijken zijn Tardieve Dyskinesia en Neuroleptisch
  Maligne Syndroom. Deze bijwerkingen worden in de doofpot gestopt en
  afgedaan als ‘beweginigsstoornis’ waartegen medicijnen tegen epilepsie
  worden voorgeschreven. in de rapportages wordt vaak gesproken over
  ‘stijve spieren’ terwijl het een potentieel fatale bijwerking is. In de
  recente jaren zijn veel patienten gestorven aan verstikking in een
  isoleercel waarvoor aandacht is ontstaan in de Tweede Kamer,
  Neuroleptisch Maligne Syndroom is vrijwel zeker de ware oorzaak en niet
  ‘toevallige’ verslikking die meestal werd gerapporteerd.

  http://www.zielenknijper.nl/psychiatrisch-patient-sterft-verstikkingsdood-in-isoleercel.html

  In
  Nederland kunt u o.a. contact zoeken met prof. dr. Jim van Os
  j.vanos@sp.unimaas.nl en dr. Rogier Hoenders
  hjr.hoenders@ggzgroningen.nl.

  Ik hoop dat het u lukt om goede hulp te vinden en de jongen van de antipsychotica af te krijgen!

 • Joyce

  Onze zoon heeft een chromosoomafwijking en ik denk bij bovenstaand verhaal alleen maar aan het doen van een chomosoom onderzoek, de kans is groot dat er een afwijking in zijn chromosomen aanwezig is, dat zou de borstgroei ook direct verklaren, is bij onze zoon het geval! Daarnaast gebruikt hij Risperdal en we zijn er heel tevreden over, tuurlijk weet niemand wat de lange termijn effecten zijn maar zolang dit middel ons leven dragelijk maakt, slikken we lekker door!

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net