Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Stress en voeding tijdens zwangerschap voorspellende factor schizofrenie

Datum: 25 augustus 2008, 10:12

Stress en ongezonde voeding voorspellende factor psychische problemen kindVrouwen die extreme stress te verduren krijgen of zeer ongezond eten tijdens de beginfase van hun zwangerschap baren sneller een kind dat zal worden gediagnosticeerd met schizofrenie, zo blijkt uit een geronommeerd internationaal onderzoek.

De onderzoekers bestudeerden vrouwen die in oorlogsgebieden woonachtig waren, maar Australische experts in psychiatrie zeggen dat de bevindingen ook een beeld geven van de impact van andere soorten stress van huiselijk geweld tot angst door een eerder doodgeboren baby.

Schizofrenie is volgens psychiaters een complexe hersenafwijking ondanks dat daar tot op heden nog geen bewijs voor is gevonden. De symptomen die onder de noemer schizofrenie zijn geclassificeerd zijn desillusie en hallucinaties, die veelal gedurende de adolecentie ontstaan en vaak een destructieve impact hebben op iemands leven.

Schizofrenie gaat vaak gepaard met complexe familiare problemen, maar ook met drugsgebruik en extreme stress.

Nieuw onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van de New York University’s School of Medicine toont aan dat oorlogstrauma een factor kan zijn bij het ontstaan van symptomen van schizofrenie in een studie uitgevoerd onder 88,829 mensen die geboren zijn in Jerusalem, Israël.

Ze ontdekten dat kinderen van moeders die in hun tweede maand van hun zwangerschap gedurende de periode van de Arabische-Israël oorlog in juni 1967, de zogenaamde “Zes Dagen Oorlog”, in een aanzienlijk hoger aantal kinderen resulteerden die tijdens hun adolecentie symptomen van schizofrenie ontwikkelden.

Vrouwelijk nageslacht leek sneller geaffecteerd te zijn door de stress dan mannelijk nageslacht.

“Het is een opvallende bevestiging voor iets wat men al heel lang vermoed heeft” zegt hoofd van het onderzoek Prof. Dr. Dolores Malaspina.

“De placenta is erg gevoelig voor stress hormonen in de moeder. De hormonen werden mogelijk versterkt tijdens de oorlogsperiode.”

Het is niet zeker dat de hormonen hebben bijgedragen aan het kunnen ontwikkelen van schizofrenie bij het kind, voor hetzelfde geld gaat het om het trauma dat de moeder onbewust heeft gelinkt aan haar zwangerschap waardoor er op een onbewust niveau problemen in de ouder-kind relatie zijn ontstaan en het kind om die reden minder goed tot ontwikkeling heeft kunnen komen.

De maximum impact van de stress leek in de begin periode van de zwangerschap te zijn, specifiek in de tweede maand van de zwangerschap, stelt de stuide, gepubliceerd in het Brits-gebaseerde open toegang journaal BioMed Central Psychiatry.

Prof. Dr. Jayashri Kulkarni, directeur van de Alfred Psychiatry Research Center van Monash University in Melbourne, Australië, zegt dat de vitro stress-hypothese al langer werd onderzocht.

“Wat we nu hebben ontdekt is dat het echt een belangrijke voorspellende factor kan zijn” zegt prof. Kulkarni.

Ze stelt dat hormonen die door het lichaam in tijden van stress worden aangemaakt de ontwikkeling van de hersenen mogelijk kunnen beïnvloeden en dat het bekend is dat ze meerdere flow-effecten hebben in het lichaam.

“Indien het bekend is dat oorlogen de ontwikkeling van de hersenen van babies kunnen beïnvloeden dan kan het mogelijk ook veroorzaakt worden door andere vormen van stress zoals huiselijk geweld, extreme angsten, doodgeboren babies en andere vormen van verlies.” zegt de professor.

De studies toonden ook aan dat onvolledige voeding en griep tijdens de zwangerschap eenzelfde voorspellende factor kon zijn voor het ontwikkelen van schizofrenie bij het kind tijdens de adolecentie.

“Er is een belangrijke les te leren uit de resultaten van het onderzoek welke vertaalt moeten worden in preventief werk om het risico voor vrouwen te verlagen.” zegt prof. Kulkarni.

Bron: Herald Sun

 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Medicijnen 2006-2007 Haal je een moederband niet meer in? Uw brein als medicijn
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net