Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Een misdadige krant: NU.nl misleidt publiek met dubieuze publicatie over ADHD middel

Datum: 27 april 2009, 11:34 ~ Bron: NU.nl

Ilse Media heeft er een handje naar om ‘grote belanghebbende partijen’ te dienen met het doel (snel) succesvol te worden. Reeds sinds het begin der tijden van het bedrijf met Ilse.nl (zoekmachine) kwamen ze geregeld in opspraak omdat ze de zoekresultaten zouden manipuleren in het belang van enkele grote belanghebbende partijen. Een recent nieuwsbericht (mirror) toont dat ze het nog niet zijn verleerd.

Het is natuurlijk niet illegaal om dit te doen, maar eerlijk is het allerminst.

Ook op NUjij gaan ze op eenzelfde manier te werk. Zie bijvoorbeeld het volgende bericht:

http://www.nu.nl/algemeen/1933730/wilders-wil-premier-worden.html

Dit aritkel stond 14 uur op nummer 1 op NUjij, terwijl er soms ook berichten bij zijn met meer stemmen en meer reacties (ook over Wilders) die al binnen 2 uur van de index verdwenen zijn.

Er is natuurlijk niets mis met het bericht over Wilders, maar wel met het feit dat eventuele negatieve berichten die dit bericht zouden overstijgen, verwijderd kunnen worden wat in de praktijk ook echt gebeurt.

En op NU.nl gaan ze dus ook al zo te werk. Zie bijvoorbeeld de volgende publicatie:

Minder antidepressiva leidt tot meer zelfmoord

http://www.nu.nl/wetenschap/1236455/minder-antidepressiva-leidt-tot-meer-zelfmoord.html

Dit kopte er in Wetenschap op Nu.nl op 15 september 2007. Maar over de ophef die door deze valse publicatie in de wetenschappelijke gemeenschap ontstaan is zie je helemaal niets terug op Nu.nl. Ze misleiden miljoenen mensen om te geloven dat psychiatrische medicijnen effectief en veilig zijn. Maar dat zijn de medicijnen dus niet, en dat weten ze bij Ilse Media heus wel.

Beluister de uitzending van Argos naar aanleiding van de valse publicatie (7 december 2007)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

En nu deze dubieuze en misschien zelfs wel ‘misdadig’ te noemen publicatie:

~ Quote uit NU.nl Gezondheid ~

ADHD-kinderen presteren beter met medicijnen

BERKELEY – Kinderen met ADHD presteren beter op school wanneer ze medicijnen krijgen, zoals Ritalin. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van Amerikaanse wetenschappers.

In het onderzoek keken de wetenschappers naar ongeveer zeshonderd hyperactieve basisschoolleerlingen. Bijna 60 procent van hen kreeg medicatie tegen de aandoening, zo’n 40 procent niet.

De kinderen met medicijnen waren over het algemeen beter in rekenen en wiskunde. Toch bleven hun prestaties nog altijd achter bij die van kinderen zonder ADHD.

Voorlopen

”We zeggen niet dat medicijnen hèt antwoord zijn”, zei onderzoeker Richard Scheffler van de Universiteit van Californië. ”Maar uit ons onderzoek blijkt dat ADHD-kinderen met medicatie in lezen en wiskunde een paar maanden voorlopen op hun leeftijdsgenoten zonder medicijnen.”

Volgens de wetenschapper is dit een belangrijk verschil, ”omdat vroege ontwikkeling op school bepalend is voor schoolprestaties in de toekomst.”

Bron: NU.nl

 

De medicijnen geven op de lange termijn juist slechtere resultaten en dat is bekend. De medicijnen zijn er inmiddels zelfs om verboden voor kinderen in het Verenigd Koninkrijk.

Zie bijvoorbeeld deze recente publicatie in het Pharmaceutisch Weekblad: Gezondheid ‘ADHD-ers’ op het spel

En zie bijvoorbeeld deze BBC reportage waarin meerdere grote studies worden aangehaald die aantonen dat de medicijnen alleen op de korte termijn effectief zijn om een kind te kunnen laten concentreren op schooltaken, maar dat het medicijngebruik na 2-3 jaar slechtere resultaten geeft en dat de kinderen door de medicijnen – die gelijke effecten hebben op de hersenen als regelmatig cocaïne gebruik – talloze problemen buiten het ADHD spectrum krijgen. De medicijnen remmen o.a. de groei waardoor het kind kleinere hersenen krijgt en op de lange termijn intellectueel achtergesteld raakt.

Ilse Media / NU.nl zijn misdadigers, want ze weten heel goed dat hun publicatie veel leed zal berokkenen bij mensen die hun publicaties vertrouwen.

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD The ADHD Fraud
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!