Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Embryoselectie gebruiken om psychiatrische aandoeningen te weren uit menselijke ras?

Datum: 17 december 2010, 04:12 ~ Bron: MSNBC

In de psychiatrie wordt op jaarbasis vele tientallen miljoenen euro’s aan belastinggeld geïnvesteerd in genetisch onderzoek naar ADHD, schizofrenie en autisme. En ondanks dat de huidige onderzoeksresultaten omstreden zijn en veel geleerden spreken van een zinloze belastinggeld verkwistende praktijk, wil dat niet zeggen dat de kennis die in de afgelopen 30 jaar psychiatrisch genetisch onderzoek verworven is geen toepassingsvorm zal kunnen vinden zoals dat ook in tal van andere psychiatrische praktijken te zien is.

Voor de hersenziekte ADHD of schizofrenie bestaat immers ook geen bewijs en toch worden er krachtige medicijnen tegen voorgeschreven.

Wat als psychiaters ouders straks voor de keuze stellen om hun embryo te laten testen op basis van de ‘beschikbare genetische kennis van de psychiatrie‘ en zo de verantwoordelijkheid voor de keuze om wel of niet bepaalde karaktervormen of persoonlijke eigenschappen te voorkomen bij de ouders leggen? Is het verstandig om mensen met bepaalde karaktervormen of persoonlijke eigenschappen te willen weren uit het menselijk ras?

In MSNBC stond recent een interessant artikel hierover met de vraag: “Zou jij willen dat Bill Gates geboren was?” Want Bill Gates zou volgens de externe ‘symptomen’ (gedragskenmerken) het Asperger’s syndroom hebben.

Albert Einstein kon niet concentreren op school, was altijd druk en aan het klieren en is van de middelbare school afgestuurd en later geweigerd aan de Universiteit.

Is het verstandig om boven de natuur te willen staan?

~ Quote uit MSNBC ~

Wie heeft Bill Gates nodig? Nee, ik bedoel niet wie er een gaziljonair business tycoon nodig heeft, een man met een bedrijf als Microsoft, die het afgelopen jaar miljarden verdiende door het controleren van vrijwel alle software op vrijwel elke computer in de wereld.

Nee, ik bedoel, letterlijk, wie heeft hem nodig? Indien je terug in de tijd kon gaan en de geboorte van ’s werelds meest bekende ‘nerd’ kon tegenhouden, zou je dat doen?

Je zal waarschijnlijk antwoorden met een “nee.” Ongacht de eventuele zonden die Gates heeft begaan, is hij vader van een computer revolutie die veel goeds heeft gebracht voor veel mensen in de gehele wereld. Voeg daaraan toe zijn prestaties in zijn filantropische activiteiten waarmee hij sommige van de meest belangrijke doelen steunt, zoals een centrum voor autisme onderzoek in Seattle, en de gedachte om Bill Gates op de wereld te hebben wordt aantrekkelijk.

Maar wat nu indien ik je zou vertellen dat Bill Gates een medische conditie had, die gedeeltelijk verantwoordelijk is voor zowel zijn nerdheid als zijn fenomenale prestaties? Gates staat er om bekend om karakteristieken te vertonen van een psychiatrische conditie die bekend staat als Asperger’s syndroom. Asperger is een milde variant van autisme, een aandoening die het veel kinderen belet om te kunnen praten of aangeraakt worden, of om te communiceren of te socialiseren.

Autisme voorkomen met embryoselectie

Indien je de ouders van Bill Gates was, en op basis van genetische informatie zou kunnen voorspellen of een ongeboren embryo een hoger risico heeft om autisme te ontwikkelen, en je wordt de mogelijkheid geboden om via embryoselectie een kind zonder (of met minder) genetische kans op de aandoening te kiezen. Zou je die keuze dan maken? Zou je willen behoeden dat een man zoals Bill Gates ter wereld kan komen?

Bron: MSNBC

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Met gezond verstand Psychiaters te koop? Wie is van hout ...
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net