Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Elsevier lanceert Asian Journal of Psychiatry

Datum: 23 september 2008, 17:12 ~ Bron: Elsevier.com

Elsevier, Asian Journal of Psychiatry, Aziatisch Tijdschrift Psychiatrie Amsterdam – Elsevier is verheugd te mogen melden dat ze in samenwerking met de Asian Federation of Psychiatric Associations (AFPA) een nieuw tijdschrift mogen uitgeven getiteld Asian Journal of Psychiatry.

Het Aziatische tijdschrift voor de psychiatrie is het officiële tijdschrift van de Aziatische Federatie van Psychiatrische Organisaties (AFPA), die de psychiatrie in meer dan 40 landen in het Aziatische continent vertegenwoordigdt. Het zal toonaangevend zijn voor psychiatrisch onderzoek en ontwikkeling in het Aziatische continent van Turkije to Kathmandu en de meest zuidelijke gebieden van Azië. Het tijdschrift zal proberen om het gat te dichten in de toepassing en verspreiding van onderzoeksresultaten en clinische praktijken in heel Azië van en naar de rest van de wereld.

Het tijdschrift zal officiëel gelanceerd worden op Dinsdag 23 september, gedurende het 14e Wereld Congres van de psychiatrie, gehouden in Praag (Tsjechische Republiek) van 20 tot en met 25 september 2008 door hoogleraar Mario Maj, van de Universiteit van Napels, Italië – de aankomende president van de World Psychiatric Association, gevolgd door gerenommeerde leden van het internationale redactieteam, presidenten en bestuursleden van nationale gemeenschappen.

De focus van het peer-reviewed tijdschrift zal op psychiatrisch onderzoek liggen die pertinent met Azië te maken heeft dat zowel binnen als buiten Azië geproduceerd is. Potentiële inzendingen mogen ook bestaan uit pre-klinische, klinische, dienstsysteem en beleidsontwikkelings onderzoek die relevant zijn aan de psychiatrie. Manuscripts die sociaal culturele diversiteit betreffende de geestelijke gezondheid van de regio aantonen zijn ook welkom. Auteurs worden uitgenodigd om hun werk in te sturen naar de Asian Journal of Psychiatry doormiddel van het online inzend en herzieningssysteem.

De eerste uitgave bevat een Aziatisch perspectief rapport over psychosociale reactie op rampen, waarmee psychosociale interventie inspanningen van negen Aziatische naties uiteen werden gezet bij de confrontatie met natuurrampen van grote omvang, zoals de Indian Ocean Tsunami in India in 2004. Het artikel bevat rapporten van situaties waarin lokale diensten enige capaciteit hadden om te reageren alsmede waarin de dienste vernietigd of onvoldoende capaciteit hadden. De eerste editie is gratis online beschikbaar op www.sciencedirect.com.

“Psychiatrische stoornissen zijn een van de meest belemmerende gezondheidsproblemen wereldwijd. Onderwijl effectieve behandelingen beschikbaar zijn voor de stoornissen, moet nog veel onderzocht worden” zegt de hoofdauteur, hoogleraar Matcheri Keshavan. “Er is een sterke noodzaak om evidence-based literatuur over psychiatrische stoornissen te accumuleren en te verspreiden, vooral op het Aziatische continent waar drie vijfde van alle mensen in de wereld leven. Er is momenteel een gebrek aan hoogwaardige tijdschriften om deze taak te vervullen. Het Aziatische Tijdschrift voor de Psychiatrie hoopt deze belangrijke taak te vervullen, en zal een platform voor nieuwe en klinisch relevant onderzoek en educatie zijn.”

Dr. Russel D’Souza, voorzitter van de directie van de Aziatische Federatie voor Psychiatrische Organisaties legt de rol van het tijdschrift uit, “Geestelijke gezondheidsproblemen lijken toe te nemen in ontwikkelende en ontwikkelde naties in Azië. Middelen schieten te kort bij de omvang van de psychiatrische stoornissen. Wat kritisch gezien nodig is, is evidence-based, kosteneffectieve diagnostiek, behandeling en preventieve benadering voor de belangrijkste psychiatrische stoornissen. Het uitbreiden van de wetenschappelijke kennis over psychiatrische stoornissen en nieuwe diagnosticerings methoden en therapeutische modaliteiten zullen de globale geestelijke gezondheid verbeteren.”

“Het verheugd ons om de lancering van de Asian Journal of Psychiatry bekend te mogen maken welke een bijdrage zal leven in de ontwikkeling van psychiatrische stoornissen in de Aziatische gemeenschap. Het vult een kritieke noodzaak in een continent waar verondersteld meer dan 450 miljoen mensen met psychiatrische en neurologische stoornissen te kampen hebben” merkte Lisa M. Colson, Elsevier Publishing editor voor psychiatrie tijdschriften, op. “Het tijdschrift heeft een buitengewoon vaardig team van experts met grote enthousiasme, passie en toewijding voor haar succes. De Asian Journal of Psychiatry is vooral uniek in de eenzijdige aanpak van Azië en Aziatische onderzoekers, waarmee psychiatrisch onderzoek en ontwikkeling in het Aziatische continent verbeterd wordt. Lof aan het Editorial Team van de Asian Journal of Psychiatry, de Asian Federation of Psychiatric Associations en eenieder die betrokken is geweest bij de eerste uitgave.”

Klik hier voor de eerste uitgave.

Bron: Elsevier.com

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

The Missing Gene Toxic Psychiatry Beyond Boundaries of Biomedicine Psychiatry
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family