Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Eli Lilly schrijft half miljard af op antipsychoticum Zyprexa

Datum: 24 oktober 2008, 12:11 ~ Bron: Financieele Dagblad

Eli Lilly Zyprexa AMSTERDAM (FD.nl/DJ)–Eli Lilly & Co. heeft in het derde kwartaal van 2008 een nettoverlies geleden van 466 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar eerder werd nog een winst geboekt van 926 miljoen dollar (330 miljoen per maand). Dat heeft de Amerikaanse farmaceut donderdag bekendgemaakt.

Het verlies in het afgelopen kwartaal is het gevolg van een eerder aangekondigde last van 1,42 miljard dollar voor Eli Lilly’s bestverkopende medicijn Zyprexa. De last volgt na een schikking met de Amerikaanse autoriteiten die een onderzoek hadden verricht naar Eli Lilly’s marketingactiviteiten rondom het antipsychose medicijn Zyprexa en gedupeerde patiënten die te kampen kregen met de verzwegen potentiëel fatale bijwerkingen.

Per aandeel kwam het verlies uit op 0,43 dollar, tegen een winst van 0,85 dollar een jaar eerder. Exclusief buitengewone items steeg de winst per aandeel tot 1,04 dollar van 0,91 dollar. De omzet nam toe met 14% tot 5,21 miljard dollar van 4,59 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet Research gingen uit van een winst per aandeel van 1,09 dollar en een omzet van 5,08 miljard dollar.

Als gevolg van de last voor Zyprexa heeft Eli Lilly de winstverwachting voor 2008 verlaagd naar een range van 2,44 dollar tot 2,49 dollar. Eerder werd uitgegaan van een winst per aandeel tussen 3,79 dollar en 3,94 dollar.

Exclusief buitengewone items heeft Eli Lilli echter de winstverwachting voor 2008 verhoogd naar 3,97 dollar tot 4,02 dollar, van een eerdere range van 3,85 dollar tot 4,00 dollar. De huidige analistenconsensus voor 2008 ligt op 3,94 dollar per aandeel.

Zyprexa is Lilly’s meest winstgevende medicijn en levert het bedrijf dagelijks 3,2 miljoen dollar op. Met de recente goedkeuring van de langdurige depot injectie van Zyprexa voor de Europese markt zal de omzet blijven stijgen, met alle schadelijke gevolgen van dien.

Antipsychotica maakt patiënten chronisch ziek. In een recente studie (2007) bleek dat schizofrenie patiënten die geen enkele behandeling kregen meer kans hadden om volledig te herstellen dan patiënten die met antipsychotica zoals Zyprexa behandeld werden.

Lange termijn resultaten schizofrenie

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Antipsychotica veroorzaken een atrofie van de hersenschors en vergroting van de basale ganglia. Het medicijn blokkeert dopamine D2 receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat patiënten wanneer ze proberen te stoppen met de medicijnen terug vallen in een heftige chronische psychose.

Bron: Financieele Dagblad

Zie ook:

  1. Mad in America door medisch journalist Robert Whitaker
  2. Geschiedenis antipsychotische medicijnen: een registratie van 50 jaar meer kwaads dan goeds
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiatry Medication Madness Collision Met gezond verstand
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net