Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Als een oliemaatschappij van $180 miljard dollar het met gemak doet...

>>> hoe vaak wordt giftig afval in de oceaan gedumpt? <<<

CEO van Trafigura BV aan schipper: Voorbij Dover hoor, en zeker niet in de Oostzee

Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Eli Lilly doneert miljoenen aan American Psychiatric Association (APA)

Datum: 22 augustus 2008, 21:02

Eli Lilly Enkele maanden geleden kwam het rapport vrij voor het eerste kwartaal van dit jaar waarin gedetaileerd werd weergegeven in welke mate en aan welke partijen het bedrijf Eli Lilly donaties heeft geschonken binnen Amerika. Bovenaan de lijst met ontvangers stonden Harvard Universiteit en de American Psychiatric Association.

Inmiddels zijn de cijfers van het tweede kwartaal ook vrijgegeven in een voortdurende poging van het bedrijf om de vloedgolf van kritiek op haar donaties aan groeperingen die ‘hand in hand’ met de farmaceut zouden werken om meer mensen aan de psychiatrische medicijnen te krijgen, te temperen. Ze kunnen nu claimen dat haar beleid transparant is.

De giften zijn ook bedoeld voor diabetes en kanker onderzoek, maar ze zijn het meest geïnteresseerd in geestelijke gezondheid, of neurologie zoals Lilly het zelf noemt.

Wederom ontving de American Psychiatric Association (APA) een gulle gift van Lilly van 623.188 dollar bovenop de eerdere gift in het eerste kwartaal van 623.190 dollar wat resulteerd in een gift tot noch toe voor dit jaar van 1.246.378 dollar en daarmee zijn de inkomsten uit advertenties van het bedrijf in APA magazines nog niet eens meegerekend. Het aan de APA gelieerde American Psychiatric Foundation ontving dit kwartaal een gift van 272.634 dollar. De APA wordt inmiddels onderzocht door senator Charles Grassley voor haar intieme banden met de farmaceutische industrie.

De US Psychiatric and Mental Health Congress ontving een gift van 476.250 dollar voor haar inspanningen. De Amerikaanse Kinder en Adolecenten psychiatrie ging ook niet met lege handen naar huis: het ontving 123.000 dollar, inclusief 25.000 dollar voor een programma genaamd “Vroege ontdekking van Bipolaire stoornis: Wat degene in de weet, weten.”.

Onder belangengroeperingen waren NAMI en Mental Health America (voorheen NMHA) de grote winnaars. NAMI National ontving 490.000 dollar voor lokale activiteiten en voor staat activiteiten ontving het vele substantiële bedragen. MHA National ontving 635.000 dollar van Eli Lilly.

John Hopkins Universiteit School of Medicine was de grote winnaar onder de universiteiten dit kwartaal en ontving een donatie van 392.317 dollar. Geen funding voor Harvard dit kwartaal, maar er waren talloze substantiële donaties aan andere universiteiten inclusief de psychiatrie afdeling van de Universiteit van Washington, voor een onderzoek getiteld “Bipolaire Depressie: controversies en uitdagingen”.

En dan waren er nog de vele donaties aan CME bedrijven waaronder het controversiële Medscape dat 87.500 dollar ontving dit kwartaal.

Verwacht wordt dat andere grote farmaceutische bedrijven zoals Pfizer, AstraZeneca en dergelijke spoedig eveneens hun donatie cijfers regelmatig vrij zullen gaan geven. We zijn benieuwd!

 

Mogelijk interessante boeken

The ADHD Fraud The Missing Gene Rethinking Psychiatric Drugs Doctoring the Mind
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net