Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Eli Lilly doneert miljoenen aan American Psychiatric Association (APA)

Datum: 22 augustus 2008, 21:02

Eli Lilly Enkele maanden geleden kwam het rapport vrij voor het eerste kwartaal van dit jaar waarin gedetaileerd werd weergegeven in welke mate en aan welke partijen het bedrijf Eli Lilly donaties heeft geschonken binnen Amerika. Bovenaan de lijst met ontvangers stonden Harvard Universiteit en de American Psychiatric Association.

Inmiddels zijn de cijfers van het tweede kwartaal ook vrijgegeven in een voortdurende poging van het bedrijf om de vloedgolf van kritiek op haar donaties aan groeperingen die ‘hand in hand’ met de farmaceut zouden werken om meer mensen aan de psychiatrische medicijnen te krijgen, te temperen. Ze kunnen nu claimen dat haar beleid transparant is.

De giften zijn ook bedoeld voor diabetes en kanker onderzoek, maar ze zijn het meest geïnteresseerd in geestelijke gezondheid, of neurologie zoals Lilly het zelf noemt.

Wederom ontving de American Psychiatric Association (APA) een gulle gift van Lilly van 623.188 dollar bovenop de eerdere gift in het eerste kwartaal van 623.190 dollar wat resulteerd in een gift tot noch toe voor dit jaar van 1.246.378 dollar en daarmee zijn de inkomsten uit advertenties van het bedrijf in APA magazines nog niet eens meegerekend. Het aan de APA gelieerde American Psychiatric Foundation ontving dit kwartaal een gift van 272.634 dollar. De APA wordt inmiddels onderzocht door senator Charles Grassley voor haar intieme banden met de farmaceutische industrie.

De US Psychiatric and Mental Health Congress ontving een gift van 476.250 dollar voor haar inspanningen. De Amerikaanse Kinder en Adolecenten psychiatrie ging ook niet met lege handen naar huis: het ontving 123.000 dollar, inclusief 25.000 dollar voor een programma genaamd “Vroege ontdekking van Bipolaire stoornis: Wat degene in de weet, weten.”.

Onder belangengroeperingen waren NAMI en Mental Health America (voorheen NMHA) de grote winnaars. NAMI National ontving 490.000 dollar voor lokale activiteiten en voor staat activiteiten ontving het vele substantiële bedragen. MHA National ontving 635.000 dollar van Eli Lilly.

John Hopkins Universiteit School of Medicine was de grote winnaar onder de universiteiten dit kwartaal en ontving een donatie van 392.317 dollar. Geen funding voor Harvard dit kwartaal, maar er waren talloze substantiële donaties aan andere universiteiten inclusief de psychiatrie afdeling van de Universiteit van Washington, voor een onderzoek getiteld “Bipolaire Depressie: controversies en uitdagingen”.

En dan waren er nog de vele donaties aan CME bedrijven waaronder het controversiële Medscape dat 87.500 dollar ontving dit kwartaal.

Verwacht wordt dat andere grote farmaceutische bedrijven zoals Pfizer, AstraZeneca en dergelijke spoedig eveneens hun donatie cijfers regelmatig vrij zullen gaan geven. We zijn benieuwd!

 

Mogelijk interessante boeken

The ADHD Fraud The Missing Gene Rethinking Psychiatric Drugs Doctoring the Mind
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net