Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Eén op de zes psychiaters probeert homofielen te genezen met psychiatrische behandeling

Datum: 4 augustus 2010, 14:47 ~ Bron: NOS Journaal

Eén op de zes psychiaters uit Groot-Brittannië vindt homosexualiteit een ziekte en probeert het wel eens te genezen met psychiatrische behandeling. Dit zeggen onderzoekers van de University College Medical School.

Hoogleraar Michael King veroordeelt de praktijken.

“Ik schrok hier echt van en had niet verwacht dat dit op grote schaal plaatsvindt. Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor deze behandelingen.”

Van de 1400 ondervraagde psychiaters probeerden 222 van hen homo’s te genezen of op zijn minst de homoseksuele gevoelens te verminderen door psychiatrische behandeling. Ondanks dat dit volgens de algemene wetenschappelijke opvatting niet mogelijk is.

Psychiatrische stoornis

In de jaren vijftig en zestig was homosexualiteit een officieel erkende psychiatrische ziekte in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) tot het door overweldigende kritiek vanuit o.a. de politiek, homorechten activisten en antipsychiatrie activisten werd herroepen in 1973. Homofiliteit was – evenals elke andere in de DSM opgenomen psychiatrische stoornis – op basis van een stemming door vooraanstaande psychiaters tijdens een jaarlijkse DSM comité bijeenkomst in Amerika tot ziekte benoemd.

Voor een fysiologische ziekte ontbrak echter elk bewijs, evenals dat ontbreekt voor elke andere psychiatrische stoornis in de huidige DSM-IV.

Hoogleraar Joseph Glenmullen, Harvard UniversityWe hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

Er is in de jaren vijftig en zestig volop geëxperimenteerd met het genezen van homoseksuelen. Mannelijke patiënten kregen een serie foto’s te zien waarop naakte mannen en vrouwen te zien waren. Als ze te lang keken naar foto’s van mannen, werden ze blootgesteld aan een elektrische schok. Bij een variant hierop werd een drug gebruikt waar de patiënten van moesten overgeven. Ook zijn er proeven geweest waarbij tijdens het verrichten van seksuele handelingen vlak voor het orgasme ineens foto’s van heteroseksuelen werden getoond.

Sinds de jaren vijftig is er weinig veranderd, toont het onderzoek. De meeste behandelingen vinden echter wel op verzoek van de patiënt plaats, vaak voelt die zich depressief. Hoogleraar King zegt dat de psychiater in zo’n geval een denkfout maakt en dat de problemen ergens anders door veroorzaakt worden.

Anti-homo behandelingen

Volgens de Britse krant The Independent zijn de ‘horrorbehandelingen’ uit de jaren vijftig nooit in Engeland op grote schaal uitgevoerd. Wel heeft de krant een interview met een patiënt die het slachtoffer is geweest van dergelijke psychiatrische behandeling tegen homofiliteit.

“Toen ik ongeveer twintig jaar was, raakte ik ernstig depressief. Na een tijdje zocht ik een psychiater en kwam ik terecht bij een groep waar homoseksuelen genezen werden”, zegt een man in de krant.

Elektroshock-therapie

“Daarbij sloten ze elektriciteitsdraden aan op mijn enkels en armen en moest ik naar heteroseksuele en homofielen foto’s kijken. Ik kreeg een schok als ik niet snel genoeg bladerde. Tegenwoordig zouden die foto’s ongeveer net zo spannend zijn als een foto van een actualiteitenrubriek in een tijdschrift.”

De man kreeg dertig sessies die ongeveer een half uur duurde. Jaren later is hij toch met een vrouw getrouwd, ondanks dat hij wel homoseksueel was.

“Ik kan er nog steeds niet goed over praten met mijn vrouw. Ze weet wel van mijn seksuele geaardheid en probeert het zelf nog steeds te verwerken. En tja, seks hebben we al helemaal nooit gehad.”

Bron: NOS Journaal

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Haal je een moederband niet meer in? Afscheid van autisme en ADHD Met gezond verstand
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net