Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Eén op de zes psychiaters probeert homofielen te genezen met psychiatrische behandeling

Datum: 4 augustus 2010, 14:47 ~ Bron: NOS Journaal

Eén op de zes psychiaters uit Groot-Brittannië vindt homosexualiteit een ziekte en probeert het wel eens te genezen met psychiatrische behandeling. Dit zeggen onderzoekers van de University College Medical School.

Hoogleraar Michael King veroordeelt de praktijken.

“Ik schrok hier echt van en had niet verwacht dat dit op grote schaal plaatsvindt. Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor deze behandelingen.”

Van de 1400 ondervraagde psychiaters probeerden 222 van hen homo’s te genezen of op zijn minst de homoseksuele gevoelens te verminderen door psychiatrische behandeling. Ondanks dat dit volgens de algemene wetenschappelijke opvatting niet mogelijk is.

Psychiatrische stoornis

In de jaren vijftig en zestig was homosexualiteit een officieel erkende psychiatrische ziekte in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) tot het door overweldigende kritiek vanuit o.a. de politiek, homorechten activisten en antipsychiatrie activisten werd herroepen in 1973. Homofiliteit was – evenals elke andere in de DSM opgenomen psychiatrische stoornis – op basis van een stemming door vooraanstaande psychiaters tijdens een jaarlijkse DSM comité bijeenkomst in Amerika tot ziekte benoemd.

Voor een fysiologische ziekte ontbrak echter elk bewijs, evenals dat ontbreekt voor elke andere psychiatrische stoornis in de huidige DSM-IV.

Hoogleraar Joseph Glenmullen, Harvard UniversityWe hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

Er is in de jaren vijftig en zestig volop geëxperimenteerd met het genezen van homoseksuelen. Mannelijke patiënten kregen een serie foto’s te zien waarop naakte mannen en vrouwen te zien waren. Als ze te lang keken naar foto’s van mannen, werden ze blootgesteld aan een elektrische schok. Bij een variant hierop werd een drug gebruikt waar de patiënten van moesten overgeven. Ook zijn er proeven geweest waarbij tijdens het verrichten van seksuele handelingen vlak voor het orgasme ineens foto’s van heteroseksuelen werden getoond.

Sinds de jaren vijftig is er weinig veranderd, toont het onderzoek. De meeste behandelingen vinden echter wel op verzoek van de patiënt plaats, vaak voelt die zich depressief. Hoogleraar King zegt dat de psychiater in zo’n geval een denkfout maakt en dat de problemen ergens anders door veroorzaakt worden.

Anti-homo behandelingen

Volgens de Britse krant The Independent zijn de ‘horrorbehandelingen’ uit de jaren vijftig nooit in Engeland op grote schaal uitgevoerd. Wel heeft de krant een interview met een patiënt die het slachtoffer is geweest van dergelijke psychiatrische behandeling tegen homofiliteit.

“Toen ik ongeveer twintig jaar was, raakte ik ernstig depressief. Na een tijdje zocht ik een psychiater en kwam ik terecht bij een groep waar homoseksuelen genezen werden”, zegt een man in de krant.

Elektroshock-therapie

“Daarbij sloten ze elektriciteitsdraden aan op mijn enkels en armen en moest ik naar heteroseksuele en homofielen foto’s kijken. Ik kreeg een schok als ik niet snel genoeg bladerde. Tegenwoordig zouden die foto’s ongeveer net zo spannend zijn als een foto van een actualiteitenrubriek in een tijdschrift.”

De man kreeg dertig sessies die ongeveer een half uur duurde. Jaren later is hij toch met een vrouw getrouwd, ondanks dat hij wel homoseksueel was.

“Ik kan er nog steeds niet goed over praten met mijn vrouw. Ze weet wel van mijn seksuele geaardheid en probeert het zelf nog steeds te verwerken. En tja, seks hebben we al helemaal nooit gehad.”

Bron: NOS Journaal

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Haal je een moederband niet meer in? Afscheid van autisme en ADHD Met gezond verstand
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!