Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

“Een bittere pil” – Antidepressiva opnieuw oorzaak voor ‘onverklaarbare’ moord?

Datum: 14 mei 2009, 16:49 ~ Bronnen: Minnesota Monthly, CBS News

antidepressiva oorzaak extreem geweldSinds de dood van haar echtgenoot heeft Kim Witczak uit Minneapolis, Amerika politici en farmaceutische bedrijven ertoe bewogen om de volgende vraag te overwegen: Kan antidepressiva de depressie verergeren of zelfs erger? Kan antidepressiva (zelf-)moordgedrag veroorzaken? (zie ook deze Duitse TV reportage en dit bericht van prof. dr. E. H. Tonkens)

In haar woonkamer in Zuid-Minneapolis heeft Kim Witczak een grote collage van foto’s van haar wijlen echtgenoot. Je kon op Woody, zoals hij bekend was bij vrienden, rekenen om te doen wat nodig was voor een grappige foto. Het nabeelden van standbeelden, museum diorama’s bezondigd, paardje rijden met de neefjes. Hij groette de camera met een grijzende saluut die zijn vrouw nog steeds moeilijk kan verklaren. Woody zag er uit als de minst depressieve man die je ooit bent tegengekomen.

Familie WitczakMaar vier jaar geleden, niet lang na het beginnen met een nieuwe baan, begon Woody zich angstig te voelen en kreeg hij moeite met slapen. De 37 jaar oude man had geen depressie in zijn geschiedenis, en zijn arts geloofde niet dat hij depressief was. Maar om geen breuk te maken met de gebruikelijke medische prakijk, kreeg Woody Zoloft voorgeschreven, een zogenaamde SSRI antidepressiva geproduceerd door het farmaceutische bedrijf Pfizer.

Zoloft reclame, zoals veel op TV in Amerika

Bezig met laden video…

“Hij hield niet van medicijnen”, herinnert Kim zich, “maar hij dacht bij zichzelf laat ik ze maar nemen zodat ik wat slaap krijg.” Gedurende de eerste weken dat hij de medicijnen gebruikte, ervaarde Woody enkele verwachte bijwerkingen, inclusief zweten en diarree. Kim, toen directeur reclame bij Fallon Worldwide, had een foto schoot in New Zealand gedurende het meetste van die periode. Toen ze terugkwam leek Woody zo goed als zichzelf, met uitzondering van een verontrustend voorval: op een dag laat in juli kwam hij thuis na het werk met zijn blauwe shirt doorweekt in zweet, brak uit in huilen en stortte op de vloer. “Help me, help me, Kim” zei Woody, “Ik weet niet wat er gebeurt.” Hij vertelde haar dat hij uren had rondgereden met de gedachte om een einde aan zijn leven te maken, en dat hij “dit gevoel in mijn hoofd” wilde verslaan, een sensatie die hem het gevoel gaf alsofzijn hoofd boven zijn lichaam dreef. Hij rees zijn hand op en richtte zijn palm naar zijn gezicht.

“Het is precies hier” zei Woody, “op mij neerkijkend”. Kim dacht dat haar echtgenoot simpelweg even tot bedaren moest komen, wat hij ook deed, nadat ze samen hadden gebeden en samen ademhalingsoefeningen hadden gedaan.

Een paar weken later, op 5 augustus 2003 was Woody druk met het maken van plannen. Hij rende 5 kilometer rondom het meer Harriet, deed zakelijke telefoontjes en kocht vliegtickets voor een vrijgezellenfeest in Las Vegasen en een trouwerij in St. Louis. Kim die in Detroit was, sprak met haar man in het begin van de dag en rond 10 uur in de avond. Ze bespraken het vieren van hun 10e trouwdag in Thailand. Maar terwijl Woody eerder op de dag zeer helder en betrokken was, klonk hij tegen de avond afwezig. “Hij was als een zombie” zegt Kim. “Ik herinnerde me enkel zijn reactie ‘Yeahhhhh’. Een huilerig geluid.

Toen Woody niet kwam opdagen bij een afspraak de volgende dag, vroeg Kim haar vader om naar haar huis te komen. Hij vond Woody hangend in de garage. Zijn laatste daad was blijkbaar zo ongepland dat hij het woord “Noose” moest opzoeken in google. Woody, die normaal een bericht achterliet als hij een opdracht had, had geen zelfmoord brief achtergelaten.

Antidepressiva was de oorzaak

Mensen die antidepressiva gebruiken en zichzelf vermoorden die doen dat, volgens psychiaters, omdat ze depressief zijn. Want als ze niet gediagnosticeerd zouden zijn met een depressie, dan zou dat betekenen dat de arts het niet opgemerkt had, dat de conditie in een vroeg stadium was, of dat de familie in ontkenning was. Maar wat nu indien niets van dit alles waar is? Wat nu indien de medicijnen die bedoeld zijn voor het behandelen van een conditie die tot zelfmoord kan leiden, zelfmoord veroorzaakt? Die vraag is op dit moment het leven van Kim Witczak gaan beheersen en bepalen.

En de afgelopen drie jaar is Kim meer dan 25 keer naar Washington, D.C. afgereisd, om te getuigen van haar ervaring dat Serotonin Reuptake Inhibitor (SSRI) medicijnen zelfmoord kunnen veroorzaken. De eerste keer toen ze verscheen voor de Food and Drug Administration (FDA), was Kim tot 5 uur in de ochtend wakker om haar opmerkingen te repeteren. “Je bent in deze ruimte met alle experts, en hier komt kleine Kim uit Minnesota” herinnert ze zich. “Ik lach nu soms en zeg ‘Good one, Woody, je laat me achter in een strijd tegen pillenfabrikanten en de federale overheid?”

Kim’s stiefbroer, Eric Swan, die met haar is meegereisd naar Washington zegt, “Je weet in je achterhoofd hoe mensen er over denken: ‘Hoe weet je dat een psychiatrische stoornis niet de oorzaak was?’ Je voelt je eenzaam in die ruimte.” En terwijl een grote gemeenschap van GGZ-bepleiters en vrijwel alle psychiaters de medicijnen verdedigen als veilig en effectief, is Kim gesteund door gelijkgestemde families en onderzoekers bewapend met neuropsychologische argumenten en klinische verhalen. Veel van deze verhalen zijn te lezen op WoodyMatters.com, de website die Kim ter ere van haar man heeft opgericht. Ze heeft tevens de rechten beschikbaar gemaakt voor een film over haar man.

Klik hier voor het vervolg van het verhaal.

Bron: Minnesota Monthly

Zie ook:

Dagblad Trouw De Verdiepingt - 20 februari 2009

Dagblad Trouw De Verdieping - 20 februari 2009

CBS News: Zoloft veroorzaakt massamoord

Bron: CBS News

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Natascha M

    Ik denk vooral dat de persoon in questie met een probleem zat, en dat het zeker niet alleen op die pillen te steken valt. En ja antidepressiva kunnen deze symptonen in de eerste 4 weken verergen, maar daarna verminderen of verdwijnen die. Hij zat met problemen, hij zat met zelfmoordgedachten, hij voelde zich slecht, hij zag het leven niet meer zitten, en hij besliste om uit het leven te stappen (of op te geven? hoe moeten we het zeggen). En dit probleem was er al alvorens hij antidepressiva nam (anders zou hij het niet moeten pakken).

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Psychiaters te koop? Top 100 van meest gebruikte medicijnen De depressie-epidemie
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net