Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Duitse top-keeper slikte antidepressiva, psychiater Bram Bakker misleidt publiek

Datum: 18 november 2009, 09:00 ~ Bron: EO Het Elfde Uur
Psychiater Bram Bakker

Psychiater Bram Bakker

Psychiater Bram Bakker zaaide gisteravond angst voor depressie in EO Het Elfde Uur. Volgens hem is depressie “een echte ziekte [in de hersenen]” waar je zelf niets aan kunt doen en waarvoor je psychiatrische behandeling nodig hebt (lees: antidepressiva slikken en ziekte-inzicht aanleren).

Waar is deze psychiater mee bezig? Het lijkt voor het publiek dat hij het goed bedoelt. Hij heeft het over een vermeend gevolg van een ziekte: zelfmoord. Hij legt uit hoe het is om een depressie te hebben onderwijl implicerende dat het een ziekte is waar je zelf niets aan kunt doen en waarvoor je naar een psychiater moet voor medicijnen.

Maar wie de realiteit kent die weet dat de psychiater bezig is met gehaaide misleiding. Depressie is een psychologisch (emotioneel) probleem en heeft niets te maken met een ziekte in de hersenen (indirect zou mogelijk zijn maar dan moet je naar een neuroloog).

Een ziekte is een verstoring van organen en dat is een depressie niet (althans, daar bestaat geen bewijs voor).

Universiteit Groningen: Psychotherapie minimaal zo effectief als antidepressiva bij zware depressie

Er zijn wel eerlijke psychiaters maar die bevechten vaak hun eigen professie van binnenuit.

Wat betreft depressies en angst denk ik dat we [de psychiatrie] de bevolking geen goed doen, en de cijfers zijn er ook naar. Kijk, we hebben de afgelopen 10-20 jaar een massale toename aan geld in de psychiatrie, en tegelijkertijd een toename aan psychiatrische patiënten!” zegt psychiater dr. Jules Tielens in Kijken in de Ziel afl. 6, De Psychiater

Antidepressiva en psychiatrische therapie (ziekte-inzicht aanleren, wat inhoudt mensen te laten geloven in een ‘ziekte’) verdubbelt de zelfmoordkans blijkt uit betrouwbare studies. Daarbij leidt het geloof dat depressieve emoties een ziekte zijn die met medicijnen moet worden bestreden tot een escalatie van de problemen, terwijl een andere perceptie op de realiteit iemand kan drijven tot grote prestaties en succes in het leven.

Het zijn gehaaide mensen hoor, mensen als psychiater Bram Bakker. Ze kicken er op om het volk te misleiden en te bedriegen, dat kun je in zijn ogen zien als je de realiteit kent.

Hij omschrijft zichzelf als “meedogenloos” in Kijken in de Ziel afl. 6 De Psychiater. Dat kun je wel zeggen ja!

Het voorbeeld van het gevaar van de zogenaamde “onmeetbare” ziekte depressie dat dr. Bakker aanhaalt, de Duitse top-keeper Robert Enke van het Duitse nationale voetbal-elftal die zelfmoord pleegde, slikte al sinds 2003 een antidepressivum. En bekijk nogmaals even mijn bovengenoemde bronnen, en merk a.u.b. op dat het betrouwbare bronnen zijn, waaronder vooraanstaande (en neutrale) Nederlandse hoogleraren.

Depressiviteit is juist super natuurlijk en gezond. Het kan leiden tot grootse prestaties in het leven en het kan je ook beschermen tegen ernstige lichamelijke problemen. Het is niet goed om het te onderdrukken met psychiatrische medicijnen, dat leidt alleen maar tot veel kwaad. En dat toont de praktijk aan! Iniddels slikken meer dan 1 miljoen mensen dagelijks antidepressiva tegen een ‘onmeetbare ziekte’ in hun hersenen en het aantal gebruikers blijft toenemen.

Wat je nodig hebt is een oprechte en talentvolle psychotherapeut. Die kan je niet alleen helpen om je weer goed te voelen maar nog véél meer dan dat. Hij of zij kan je leren om het potentieel van de depressieve emoties te benutten waarvoor de depressie vanuit het beginsel bedoeld kan zijn:

Je kunt psychiaters niet vertrouwen. Ze zijn de belichaming van de ziel van de duivel onder het volk. Ze proberen nu gewoon een uit hun handen glippende medicijnen-markt te redden door angst te zaaien voor problemen die ze zelf creëren.

Psychiaters: Geloof in God is een hardnekkige illusie

Bron: EO Het Elfde Uur

Bron voor antidepressiva gebruik keeper Robert Enke: SSRI Stories

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Haal je een moederband niet meer in? Uw brein als medicijn
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family