Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Dubieuze psychiater Don Linszen bepleit bijsluiter bij Marihuana afgifte

Datum: 15 december 2009, 10:03 ~ Bronnen: BBC Radio, Radio 1
Psychiater Don Linszen

Psychiater Don Linszen

Psychiater Don Linszen was recent betrokken bij een schandaal in schizofrenie-onderzoek. De psychiater ging samen met collega’s op zoek naar ‘het schizofrenie-gen’ in een Afrikaanse stam. Dit terwijl er in de wetenschap geen enkel bewijs bestaat voor een dergelijk gen, laat staan dat je het zou kunnen terugvinden in een Afrikaanse stam. Dit kwam hen duur te staan. De psychiaters worden nu beschuldigd van fraude en kwakzalverij.

Een kleine Afrikaanse stam zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot de oorzaak van schizofrenie. Dat bedachten drie Nederlandse wetenschappers die toevallig in dezelfde nachttrein naar Zwitserland zaten. Een van die wetenschappers is psychiater en schizofreniedeskundige Don Linszen, die met zijn twee toevallige treingenoten gaat onderzoeken of de ziekte schizofrenie – die bij 1% van de hele wereldbevolking voorkomt – terug te vinden is in het genetisch materiaal van afgelegen levende stammen als de Bantu.

http://www.avro.nl/player/radio/player.aspx?progId=podcast_watnu&iid=watnu_10542&stream=undefined

missing gene schizofrenie gen fraudeBegin dit jaar werden de resultaten van het grootste schizofrenie-gen onderzoek aller tijden gepubliceerd.

“De reden dat deze nieuwste studie geen bewijs voor een schizofrenie-gen vond is omdat zulke genen niet bestaan,” zegt Jay Joseph, auteur van “The Missing Gene: Psychiatry, Heredity, and the Fruitless Search for Genes.”

“Meer dan 25 jaar heeft de psychiatrie gezocht naar een schizofrenie gen” zegt hij. ”Ze blijven falen.”

“Onderzoek heeft nog nooit een link tussen genen en schizofrenie aangetoond” zegt Mary Boyle, emeritus hoogleraar klinische psychologie aan de University of East Londen. “Er is ongelooflijk veel tijd en geld gespendeerd. Desondanks is er helemaal niets uit voortgekomen. Indien psychiaters door willen gaan met dit type onderzoek dan wens ik ze succes. Maar mijn verontrusting is dat ze veel belastinggeld ontvangen voor hun onderzoek.”

De psychiater is dus een oplichter die veel belastinggeld verkwanselt aan onzinnige onderzoeken die op geen enkele manier bijdragen aan het welzijn van mensen, maar die eerder ten dienste zijn van bepaalde dubieuze ideologieën. Het is eugenetica waar de psychiater mee bezig is.

Ondanks dat de psychiater omstreden is vanuit de wetenschap, blijft hij echter onverminderd doorgaan met het adviseren van mensen op basis van zijn dubieuze praktijken en kennis.

Zo bepleit de psychiater nu een bijsluiter bij de afgifte van Wiet en Hash (Cannabis) om gebruikers te waarschuwen voor het risico op “psychiatrische ziekten”. Ziekten die in de wetenschap zeer omstreden zijn en die volgens veel wetenschappers helemaal niet bestaan, en waar ook geen enkel bewijs voor is dat ze wel zouden bestaan.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: BBC Radio

Neem als voorbeeld schizofrenie, een verzameletiket voor onverklaarbaar gedrag bij mensen (bekeken vanuit de psychiater althans…) die psychiaters promoten als een hersenziekte die voornamelijk genetisch bepaald zou zijn.

Volgens de wetenschap ligt dat dus wel even anders. Zie bijvoorbeeld PSY recent: ‘Wetenschappelijk gezien slaat schizofrenie nergens op’

Vanuit de zaal kwam dan ook de oproep aan psychiaters om nu eens lef te tonen en eindelijk op te houden met patiënten als schizofreen te diagnosticeren. Discussievoorzitter en psychiater Jim van Os greep die kans aan om zijn stelling te poneren dat het wetenschappelijk gezien volstrekte onzin is om schizofrenie als een hersenziekte te beschouwen.

Volstrekte onzin, aldus prof. dr. Jim van Os, psychiater van het jaar 2008.

Dus daar gaan we al… wat zou wiet dan veroorzaken? En hoe is dat gemeten?

Sociale, maatschappelijke en emotionele problemen veroorzaken stress en negatieve emoties. In wiet zit een stof (THC) dat emoties verintensiveert.

Allicht is het logisch dat het gebruik van wiet terwijl je dergelijke problemen hebt een zeer negatieve invloed kan hebben op je psychisch welbevinden. Maar je kan toch niet stellen dat wiet de problemen ‘veroorzaakt’? Dat is belachelijk.

Psychose is helemaal geen ‘ziekte’ die je wel of niet kunt krijgen, zoals kanker dat is. Dat is nu juist waarom de psychiater een oplichter wordt genoemd.

Het gaat psychiaters als Don Linszen stiekem om andere belangen dan het welzijn van mensen.

Als voorbeeld is er nu de trend in Amerika en Australië, waarbij ouders hun kinderen steeds vaker Wiet geven in plaats van zware ADHD pillen.

Marihuana is veiliger dan ADHD pillen

Gegeven dat we kinderen reeds met zware pepmiddelen zoals Ritalin en Concerta behandelen, waarvan de bijwerkingen – zoals kanker, plotselinge dood en belemmering van de lichamelijke ontwikkeling – vele malen ernstiger zijn dan die van Cannabis, zegt een zegsman van het Marihuana Beleid Project, zou het incidenteel voorschrijven van Marihuana aan kinderen niemand moeten schockeren. Wetenschap en anekdotische gebeurtenissen suggereren dat het effectief is om drukke kinderen rustig te krijgen.

We hebben meer studies nodig.

Bron: New York Daily News (Doctors recommend medical marjiuana for minors with ADHD in California)

Ook in Australië stappen steeds meer ouders van ADHD pillen over op Marihuana.

Zie: Australische ouders geven kinderen wiet als kalmeringsmiddel in plaats van ADHD pillen

Hier zijn de psychiaters dus bang voor: de ADHD pillen markt. Want het gaat ze echt niet alleen om die paar ouders die hun kinderen misschien wiet geven in plaats van ADHD pillen. Nog veel meer gaat het ze om de publieke opinie. Want dan komt de aap uit de mouw: welke hersenziekte wordt er dan eigenlijk behandeld bij de kinderen?

En dat is waarom ze zo driftig angst proberen te zaaien voor Wiet en proberen om het gebruik ervan te linken aan hun ‘onmeetbare’ psychiatrische ziekten, die volgens eerlijke wetenschappers helemaal niet bestaan en dus ook niet ‘veroorzaakt’ kunnen worden door e.a.

Wiet hoeft niet gezond te zijn voor je, maar als je sociaal en maatschappelijk gewoon goed in je vel zit, dan kan het gebruik ervan op zijn tijd, zo weet ik uit ervaring, ook een ‘zeer positief’ effect hebben. Het kan ook ‘positieve’ emoties verintensiveren, met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk alles met mate, en alleen boven de 18. Kinderen moeten zich op een natuurlijke manier kunnen ontwikkelen, zonder cocaïneachtige hersenmedicatie voor onmeetbare ziekten, wiet of andere drugs, omdat ze anders ‘te druk’ of lastig zijn.

Laat je dus niet te snel misleiden door mensen als Don Linszen want ze hebben zeker niet de beste bedoelingen.

Wanneer je complexe psychische problemen hebt, wat psychiaters met de etiketten psychose/schizofrenie bestempelen, dan heb je wetenschappelijk gezien meer kans op herstel ZONDER behandeling.

Lange termijn resultaten schizofrenie

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

Dat toont de wetenschap dus keihard aan:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17502806

http://www.madinamerica.com/

Dit terwijl er alternatieven zijn, zoals Soteria psychotherapie, die wel 90% kans bieden op goed herstel, zonder giftige medicijnen.

“Maar het verschil was dat de Soteria patiënten langer gezond bleven. De terugvals cijfers waren veel lager voor de Soteria groep in zowel één als twee jarige follup-up studies. De Soteria patiënten funktioneerden ook sociaal veel beter. Ze waren beter in staat om hun baan te behouden of om school te volgen.”

~ Robert Whitaker, wetenschapsjournalist

http://www.moshersoteria.com/soteri.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Whitaker_%28author%29

De modernste antipsychotica (atypische), de medicijnen die psychiaters bij dergelijke problemen voorschrijven, zijn het meest dodelijk bleek in een recente studie die is gepubliceerd in The Lancet.

http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSTRE56C15Z20090713

Het is dus zelfs een feit dat de top 3 best verkochte antipsychotica overeenkomt met de top 3 dodelijkste antipsychotica (Seroquel, Risperdal en Zyprexa).

Een bedrijf voorziet altijd in vraag… het zijn de psychiaters die dit ‘willen’, dat kan niet anders.

Dus het is echt een feit dat psychiaters over het algemeen slechte mensen zijn die met 100% zekerheid niet het welzijn van hun patiënten voor ogen hebben, en die je dus ook zeker niet kan vertrouwen als het aankomt op dit soort zaken waarin ze regelgeving bepleiten die betrekking heeft op conclusies die voortkomen uit ‘psychiatrisch onderzoek’. Het vereist op zijn minst de kritische vraag: spelen er wellicht bepaalde belangen mee, dat een psychiater iets dergelijks wil?

Psychiaters zijn oplichters en behoren als beroepsgroep vervolgd te worden voor kwakzalverij.

Bron: Radio 1

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • H. Timmerman

  Deze man is niet alleen dubieus op dit gebied. Hij bedroog zijn vrouw in 2005 door een seksuele relatie aan te gaan met een twintig jaar jongere verpleegkundige bij wie een bipolaire stoornis was geconstateerd. Hierbij heeft hij het gezin met twee jonge kinderen in een onoplosbare crisis gestort. Een psychotherapeute bij het AMC noemde dit onprofessioneel, niet integer en ingaan tegen de beroepsethiek. In 2008 is deze relatie gestopt, maar in 2013 opnieuw begonnen, hetgeen voor de dochter van de (inmiddels afgekeurde) verpleegkundige enorme geestelijke gevolgen heeft gehad.

 • Alice

  Nee, de heer Linszen begrijpt niets van achtergronden en oorzaken van psychische problemen. Ben ben bij hem in ‘therapie’ geweest, een kleine veertig jaar geleden, een paar jaar, maar hij heeft nooit een idee gehad wie er nu eigenlijk voor hem zat.
  Vele jaren later, bij Louis Tas, werd wel heel duidelijk wat dat een gemiste kans was, met afschuwelijke gevolgen.

 • Alice

  Eigenlijk verwijt ik Linszen niet alleen zijn gebrek aan inzicht in de zieleroerselen van de mens, maar vooral ook zijn gebrek aan belangstelling daarvoor.

Mogelijk interessante boeken

ADHD-medicatie Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie The ADHD Fraud
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net