Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Drie hoogleraren in rechtszaal oneens over rol antidepressiva bij aanrichten bloedbad

Datum: 5 juli 2011, 06:26 ~ Bron: WâldNet

Bloedbad KootstertilleOfficier van justitie Petra Hoekstra blijft bij haar eis van 30 jaar cel in de rechtszaak tegen de 44-jarige man uit Harkema, die in de nacht van 1 op 2 februari vorig jaar de 36-jarige Murkje de Vries doodschoot in haar woning aan de Seine in Kootstertille. Eerder die nacht had de man zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend neergeschoten. Volgens raadsvrouw Alie Westerhuis is haar cliënt door het lint gegaan als gevolg van de medicijnen die hij had ingenomen.

De drie deskundigen die maandag door de Leeuwarder rechtbank werden gehoord verschillen van mening. Een door de raadsvrouw ingeschakelde hoogleraar denkt dat het goed mogelijk is dat de verdachte als gevolg van twee pillen van het antidepressivum paroxetine over de schreef is gegaan. Twee professoren van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) uit Groningen zijn er niet van overtuigd dat er een verband is tussen de geweldsuitbarstingen en het medicijn. Een van de deskundigen noemde het ‘buitengewoon onwaarschijnlijk’ dat de verdachte extreem agressief is geworden van de pillen.

Hoekstra hecht meer waarde aan de bevindingen van het Pieter Baan Centrum (PBC) en de verklaringen van de twee Groninger professoren. Net als het PBC vindt Hoekstra dat de feiten de verdachte volledig kunnen worden toegerekend. De man lijkt volgens de officier precies geweten te hebben wat hij in die fatale nacht zou gaan doen.

Voor hij Murkje de Vries doodschoot, was de verdachte bij de woning van zijn ex aan de Nijewei in Harkema langs geweest. Hij schoot de vrouw een kogel in de maag. Haar vriend zette hij het pistool tegen het hoofd. De man, die met het dodelijke slachtoffer gehuwd is geweest, heeft de aanslag wonder boven wonder overleefd. Hij is voor het leven verminkt. De verdachte vluchtte in zijn auto richting Duitsland. Om half vijf ’s ochtends werd hij bij het Duitse plaatsje Bunde, net over de grens bij Nieuweschans, door een Nederlands arrestatieteam opgepakt.

De man had volgens getuigen eerder al gedreigd zijn ex en haar vriend neer te schieten als hij erachter zou komen dat ze een relatie hadden. Op 21 augustus 2008 eiste de officier 30 jaar cel voor moord en een dubbele poging tot moord. Het was de hoogste strafeis die ooit in de Leeuwarder rechtbank werd uitgesproken. Die eis bleef maandag onveranderd. De rechtbank doet uitspraak op 4 juni.

Bron: WâldNet

Update

Een van de betrokken hoogleraren in deze rechtszaak – prof. dr. Ivan Wolffers – stuurde mij het volgende bericht:

[Ik kan niet inhoudelijk ingaan op de details van de rechtszaak maar…] Ik was wel teleurgesteld over de kennis van de psychiater die nog nooit van de mogelijkheid van suicide-violence na gebruik van SSRI’s had gehoord en er daarom niet in gelooft.

Verschillende Nederlandse hoogleraren stellen publiekelijk dat antidepressiva (zelf-)moordgedrag kan veroorzaken dus hoe is het mogelijk dat psychiaters – de ‘specialisten’ – er nog nooit van zouden hebben gehoord?

Zie bijvoorbeeld prof. dr. Corine de Ruiter:

„Een probleem is dat SSRI-gebruikers soms zelf niet in de gaten hebben dat hun gewelddadig gedrag samenhangt met hun medicijngebruik. Vaak ook zeggen artsen, ten onrechte, dat dit gedrag met de onderliggende ziekte samenhangt.”

bron

Of zie bijvoorbeeld prof. dr. Evelien Tonkens:

Als talloze mensen getuigen dat een geneesmiddel tot (zelf)moord aanzet, hoe kan het dan op de markt gebracht en voorgeschreven worden en blijven? Doordat de farmaceutische industrie het onderzoek beheerst.

bron

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net