Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Dr. Sandra Kooij: “ADHD medicatie is een remstof en een opruimstof”

Datum: 13 januari 2014, 19:58

In de recente jaren heeft psychiater Sandra Kooij via de media uitvoerig campagne gevoerd ter bevordering van ADHD medicijngebruik. Met dubieuze publicaties in grote kranten zaaide ze angst voor de onmeetbare ‘aangeboren’ hersenziekte ADHD en prees ze ADHD medicijnen de hemel in.

,,Wij hopen dat volwassenen die zich in de symptomen herkennen, zich laten testen. Met begeleiding en medicijnen kunnen zij hun leven weer op de rails krijgen.’’

(bron)

Op Youtube beweert Dr. Sandra Kooij in een video gericht aan ouders en kinderen dat ADHD medicatie een “remstof en een opruimstof” is.

"ADHD medicatie is een remstof en een opruimstof"

“ADHD medicatie is een remstof en een opruimstof”

 
Het is een dubieuze bewering.

Er zijn sterke aanwijzingen dat er sprake is van eugenetische motieven waarbij kinderen met ADHD medicatie een psychose worden ingedreven om ze met het lucratieve antipsychotica – het meest winstgevende medicijn-type van de farmaceutische industrie – gecontroleerd te laten sterven.

De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck waarschuwt er al 10 jaar voor via zijn website www.adhdfraude.net. Hij is begin 2013 vrijgesproken door de Orde van Apothekers van België wat betekent dat zijn bewering correct moet zijn.

Bekijk het dossier over ADHD

Volgens journaliste Jacqueline Steenwijk is Dr. Sandra Kooij een leugenaar.

Dr. Sandra Kooij is een leugenaar

Geschreven door Jacqueline Steenwijk

Mevrouw Sandra Kooij beweert dat 75 procent van de ADHD-patiënten ook een psychiatrische stoornis heeft. Allereerst denk ik dat zij veel ouders met zo’n opmerking ernstig laat schrikken, maar los daarvan, wordt deze stelling volledig tegengesproken door Luuk Kalverdijk van het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Volgens hem heeft bijvoorbeeld nog geen vijf procent van de ADHD’ers tevens een depressie. Kooij stelt verder dat de bron onjuist wordt geciteerd. In mijn artikel in het ND van 30 juni staat letterlijk dat het middel niet langer dan twaalf maanden  achtereen geslikt mag worden. En dat is feitelijk juist. Mochten patiënten na een verplichte rustperiode toch nog behoefte hebben aan het middel, dan mag opnieuw dit middel worden voorgeschreven. Overigens stelt het rapport nadrukkelijk dat het middel niet voor onbepaalde tijd gegeven mag worden. Dit is ook niet nodig, stelt het rapport. Meestal kan tijdens of na de puberteit gestopt worden.

Kooij schrijft ook dat er nergens in het rapport staat dat het middel niet gebruikt mag worden als de stoornissen behandeld zijn. Dat heb ik ook niet geschreven. In mijn artikel staat dat het middel niet gegeven mag worden aan een patiënt die op dat moment een psychische stoornis heeft. Die moet namelijk eerst behandeld worden, zo staat er. Daarbij stelt het rapport overigens een voorgeschiedenis van depressies ook als contra-indicatie.

Langdurig gebruik gevaarlijk

Ten slotte stelt Kooij dat het onderzoek naar langdurig gebruik gedaan wordt bij ,,jonge kinderen, volwassenen en ouderen, bij wie de medicatie minder goed is onderzocht dan bij kinderen en adolescenten”. Dit is feitelijk onjuist. Het rapport stelt zelfs een verbod voor op het gebruik van deze middelen bij jonge kinderen en ouderen. Onderzoek naar langdurig gebruik is dan ook niet mogelijk. Voor volwassenen geldt dat dit middel niet geregistreerd is als medicatie voor deze doelgroep, omdat, in tegenstelling tot wat Kooij beweert, het middel bij volwassenen volgens de Europese Commissie niet voldoende is onderzocht. Het onderzoek betreft daarom alleen de langdurige effecten van het middel bij kinderen boven de zes en onder de achttien jaar oud, de enige leeftijdsgroep waarvoor dit middel geregistreerd staat.

Alhoewel ik begrijp dat mevrouw Kooij veel onderzoek heeft gedaan naar deze middelen bij volwassen ADHD’ers hecht ik er aan om in een bericht over een rapport van de Europese Unie de feitelijke conclusies van dat rapport aan te houden.

Jacqueline Steenwijk werkt als verslaggever voor de Geassocieerde Persdiensten (GPD), waarbij ook het ‘Nederlands Dagblad’ is aangesloten.

Zie voor de volledige tekst van het desbetreffende persbericht van de European Medicines Agency EMEA: www.emea.europa.eu/pdfs/human/referral/methylphenidate/2231509en.pdf.

Voor de beschikking van de Europese Commissie Ondernemingen en Industrie zie: ec.europa.eu/enterprise/pharmaceuticals/register/ho11401.htm

Bron: Nederlands Dagblad

 
  • koos

    Altijd al gedacht dat je een beetje “gek” moest zijn om psychiater te worden.

  • Martin bouwmeester

    Helemaal mee eens! En wat nog erger is, bij umcg Groningen psychiatrie, lopen ze helemaal weg met deze Sandra Kooij. Vooral dr van Lammeren , en er is een mevrouw waarbij je psycho-educatie over ADHD krijgt ( in mijn tijd, zelfs voor elke sessie bijbetalen). Ik kan een ding zeggen, ritalin maakte mij erg somber en kreeg hartkloppingen. Via dokters dienst uiteindelijk acuut ermee gestopt. Er zijn echt andere betere doktoren en medicatie beschikbaar in Nederland. Het gaat daarbij ook om het kostenplaatje. Wij hebben daar geen zicht op, maar dwepen met mevr Kooij ging mij te ver. Ze heeft ook een boekje geschreven, maar daar las ik niets nieuws in. Zal mij niks verbazen , dat ze goed betaald wordt door de pharmaceutische industrie ( eigen aanname). Wees op uw hoede, wanneer u wordt doorverwezen naar Groningen umcg. Betere oplossing is psy lentis aan hereweg. Zeer goede psychiaters, zeer goede verpleegkundigen en specialisten. Het heeft mij gered!! Wou dit als eigen ervaring en tip aan u bekendmaken. Ik wil niemand zwart maken, maar door eigen behandelingen en ervaringen van mede-patienten, hoor ik het wel vaak terug. Doe uw voordeel hiermee!!!!!

Mogelijk interessante boeken

ADHD-medicatie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD Hoezo ADHD?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!