Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Dr. Annemie Ploeger: Schizofrenie en Autisme hebben gelijke oorsprong

Datum: 25 november 2008, 18:54 ~ Bron: NWO

Dr. Annemie Ploeger, ontwikkelingspsychologe Eerst is er een hoogleraar die stelt dat het wetenschappelijk gezien belachelijk is om schizofrenie als ziekte te beschouwen, en nu dit… Schizofrenen en autisten hebben beide ‘vreemde tenen’ en ‘flaporen’ wat er volgens ontwikkelingspsychologe Dr. Annemie Ploeger mogelijk op duidt dat de ziekte uit dezelfde bron komt en dat door dezelfde ‘somatologische fout’ in de foetus bij toeval ofwel schizofrenie of autisme ontstaat.

Het lijkt er op dat men met dit soort berichten probeert om mensen te laten geloven dat psychische problemen een fysiologische oorzaak hebben zodat ze het met medicijnen kunnen behandelen en er heel veel geld mee kunnen verdienen.

We hebben tot op de dag van vandaag nog geen enkel bewijs voor ofwel de oorzaak of de fysiologie voor geen van elke psychiatrische diagnose.

Elk geval waarin een “hersenstoornis” gevonden zou zijn, bleek vals te zijn. Geen enkele claim voor genen die bepaalde psychiatrische condities zouden veroorzaken heeft de tands des tijd doorstaan. Ondanks de populaire valselijke propaganda.

Prof. Dr. Joseph Glenmullen, M.D.

Waarom doet deze psychologe dit onderzoek? Er is namelijk geen enkel bewijs voor een ziekte in de hersenen als oorzaak voor de problemen. Waarom richt ze zich niet op het vinden van een oplossing, want schizofrenie is geen ongeneeslijke ziekte zoals haar suggestieve onderzoek doet voorkomen. Wat is het motief van deze arts om bij te dragen aan het stigma dat schizofrenie veroorzaakt wordt door een hersenstoornis terwijl het reeds in 1992 bewezen is dat die hypothese niet klopt? Als ze zo slim is, dan moet ze hebben kunnen zien dat 40% van alle schizofrenie patiënten zonder antipsychotica behandeling binnen 2 jaar volledig beter kan worden en dat de behandeling met antipsychotica ervoor zorgt dat 95% van alle patiënten nooit meer beter kan worden en dat schizofrenie een verzamelterm is voor verschillende symptomen die onderling niets met elkaar te maken hoeven hebben.

Het antwoord lijkt simpel: een ziekte levert heel veel geld op en een oplossing niet. We zouden in Nederland eigenlijk iemand zoals de Amerikaanse Senator Grassley moeten hebben, die onderzoekt of artsen financiële banden hebben met de farmaceutische industrie en indien dat het geval blijkt, ze hard aanpakt.

~ Quote uit NWO ~

De hersenziektes schizofrenie en autisme komen volgens Dr. Annemie Ploeger waarschijnlijk uit dezelfde bron. Dat vermoedt de NWO-onderzoekster op basis van een uitgebreide literatuurstudie. De ontwikkelingspsychologe toont aan dat beide geestesziekten vergelijkbare lichamelijke afwijkingen hebben die rond de eerste zwangerschapsmaand worden gevormd. Ploeger promoveert op 3 december aan de Universiteit van Amsterdam.

Schizofrenen en autisten hebben ‘vreemde tenen’

Ontwikkelingspsychologe Annemie Ploeger heeft uitgezocht of er een verband bestaat tussen verstoringen in de eerste zwangerschapsmaand en het ontstaan van schizofrenie en autisme. Wat opvalt is dat veel fysieke afwijkingen van autisten ook bij mensen met schizofrenie worden aangetroffen. Zo hebben zowel autisten als schizofrene personen soms flaporen en vreemde tenen. Er zijn ook verschillen: een groot hoofd en darmproblemen zijn bijvoorbeeld juist typerend voor autistische mensen. Ploeger leidt hieruit af dat de twee stoornissen uit dezelfde bron afkomstig zijn. Een zelfde somatologische fout, die heel vroeg in de zwangerschap ontstaat, ontwikkelt zich bij de één tot autisme en bij de ander tot schizofrenie.

Foetus kwetsbaar voor verstoring

Uit het onderzoek van Ploeger blijkt dat het embryo in de periode tussen twintig en veertig dagen na de bevruchting zeer kwetsbaar is voor verstoringen. In deze periode, de vroege organogenese, is er veel interactie tussen verschillende lichaamsdelen. Als er iets misgaat met één bepaald lichaamsdeel, heeft dat veel invloed op de ontwikkeling van andere lichaamsdelen. Uit het feit dat mensen met schizofrenie en autisme regelmatig fysieke afwijkingen hebben aan lichaamsdelen die tijdens de vroege organogenese worden gevormd, concludeert Ploeger dat de basis voor deze psychiatrische stoornissen al heel vroeg tijdens de zwangerschap wordt gelegd.

Dat er een relatie is tussen ongezond gedrag tijdens de zwangerschap en de latere ontwikkeling van schizofrenie en autisme is al langer bekend. Ploegers hypothese dat de vroege organogenese het meest kritisch is, is echter nieuw. Ploeger baseert zich op een uitgebreide studie van wetenschappelijke literatuur op dit gebied. Ze moest het vaak hebben van aanverwante onderzoeken. Want hoewel er veel onderzoek is gedaan naar prenatale invloeden op het ontstaan van schizofrenie en autisme is er weinig bekend over de invloed van de periode van twintig tot veertig dagen na de bevruchting.

Giftig zwangerschapsmedicijn

De NWO-onderzoeker haalde bijvoorbeeld uit een studie naar softenongebruik informatie over autisme. Softenon is een medicijn tegen zwangerschapsmisselijkheid dat in de jaren zestig en zeventig aan vrouwen werd toegediend. Het bleek later dat door dit medicijn zwaar gehandicapte kinderen werden geboren. Uit vier procent van de zwangerschappen waarbij softenon was gebruikt, kwamen kinderen met autisme. Dit terwijl 0,1 procent normaal is. Vrouwen konden precies aangeven wanneer ze waren begonnen met het innemen van softenon. De vrouwen die softenon hadden geslikt tussen de twintigste en vierentwintigste dag van de zwangerschap hadden de meeste kans op een autist.

Ploeger raadt vrouwen aan om al voordat ze zwanger zijn te stoppen met risicogedrag als roken, medicijngebruik en stressvolle activiteiten. Als je pas gezond gaat leven wanneer je weet dat je zwanger bent, kan de basis voor een verstoorde ontwikkeling van je kind al gelegd zijn.

Het onderzoek van Ploeger werd mede gefinancierd werd door NWO binnen het onderzoekprogramma Evolutie en Gedrag.

Bron: NWO

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Sanne

    jemig wat een slecht onderbouwd stuk zeg, natuurlijk is Schizofrenie wel een hersen-afwijking..

Mogelijk interessante boeken

Haal je een moederband niet meer in? Met gezond verstand Afscheid van autisme en ADHD Collision
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net