Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Directeur psychiatrisch centrum Alderlecht opgepakt

Datum: 15 oktober 2008, 09:09 ~ Bron: De Morgen

Psychiatrische kliniek Alderlecht, België BRUSSEL – (Belga) De directeur van het Anderlechtse psychiatrisch centrum (Apollo Begeleid Wonen-Séjour) is door de lokale politie opgepakt en na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt de lokale politie van Anderlecht. Het centrum werd vorige week vrijdag door de gemeente gesloten omdat er ernstige gezondheids- en hygiëneproblemen waren.

Eén badkamer voor 33 bewoners

Verschillende mensen hadden bij de gemeente klacht ingediend over de toestand in het centrum, waarop de lokale politie afgelopen vrijdag in het centrum een controle uitvoerde. Daar werd vastgesteld dat verschillende bewoners op matrassen op de grond sliepen, dat er voor de 33 bewoners slechts één badkamer was en dat de toestand in de toiletten onbehoorlijk was.

Poetsvrouwen spelen verpleegster

Bovendien waren er aanwijzingen dat de twee poetsvrouwen die in het centrum werkten, de patiënten geneesmiddelen toedienden. De politie vond ook een resem onbetaalde facturen en een hoop post voor de bewoners die nooit was opengemaakt.

Directeur-verpleger

Naast de twee poetsvrouwen werkten er alleen nog een nachtwaker en de directeur in het centrum. Die man was een verpleger en bleek de enige met enige medische vorming. Hij is gisteren opgepakt en vanochtend na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Het is nog niet duidelijk of hij is aangehouden.

De 33 patiënten die in het centrum verbleven, zijn vrijdag al elders opgevangen. De jongsten van hen en degenen met de zwakste gezondheid werden overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel.

Bron: De Morgen

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De depressie-epidemie Medication Madness Wie is van hout ... De duisternis voorbij
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family