Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoogstaande psychiater aan Universiteit verzwijgt giften van farmaceutische industrie

Datum: 5 oktober 2008, 08:43 ~ Bron: The Emory Wheel

Farmaceutisch geld Congressionele onderzoekers hebben ontdekt dat psychiater Charles B. Nemeroff, directeur psychiatrie op de School of Medicine van de Emory University in Atlanta (VS) geschat 2.8 miljoen dollar aan giften van het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline heeft verzwegen tussen 2000 en 2007.

Het geval, waarin Emory officials het onderzoek uitvoeren, omvat de meest gerenommeerde arts die onder toetsing van een congres is gevallen voor belangensgeschillen. Dergelijke conflicten hebben vele Universiteiten ertoe bewogen om hun relatie met farmaceutische bedrijven te herzien. Senator Charles Grassley heeft talloze gevallen op andere universiteiten onderzocht waarin psychiaters betrokken waren. Grassley leidt eveneens het onderzoek naar de geheimgehouden farmaceutische giften van Nemeroff.

Een woordvoerder van Emory vertelde de krant de New York Times dat de universiteit de standpunten van Grassley onderzocht en dat Nemeroff heeft verteld dat hij dacht dat hij het beleid van de Universiteit had gevolgd.

Nemeroff, een profielschrijver en gerenommeerd onderzoeker, is vrijwillig afgetreden van zijn positie bij de School of Medicine van de Universiteit.

Bron: The Emory Wheel

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Psychiaters te koop? Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net