Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Hoogstaande psychiater aan Universiteit verzwijgt giften van farmaceutische industrie

Datum: 5 oktober 2008, 08:43 ~ Bron: The Emory Wheel

Farmaceutisch geld Congressionele onderzoekers hebben ontdekt dat psychiater Charles B. Nemeroff, directeur psychiatrie op de School of Medicine van de Emory University in Atlanta (VS) geschat 2.8 miljoen dollar aan giften van het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline heeft verzwegen tussen 2000 en 2007.

Het geval, waarin Emory officials het onderzoek uitvoeren, omvat de meest gerenommeerde arts die onder toetsing van een congres is gevallen voor belangensgeschillen. Dergelijke conflicten hebben vele Universiteiten ertoe bewogen om hun relatie met farmaceutische bedrijven te herzien. Senator Charles Grassley heeft talloze gevallen op andere universiteiten onderzocht waarin psychiaters betrokken waren. Grassley leidt eveneens het onderzoek naar de geheimgehouden farmaceutische giften van Nemeroff.

Een woordvoerder van Emory vertelde de krant de New York Times dat de universiteit de standpunten van Grassley onderzocht en dat Nemeroff heeft verteld dat hij dacht dat hij het beleid van de Universiteit had gevolgd.

Nemeroff, een profielschrijver en gerenommeerd onderzoeker, is vrijwillig afgetreden van zijn positie bij de School of Medicine van de Universiteit.

Bron: The Emory Wheel

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Psychiaters te koop? Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!