Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Hoogstaande psychiater aan Universiteit verzwijgt giften van farmaceutische industrie

Datum: 5 oktober 2008, 08:43 ~ Bron: The Emory Wheel

Farmaceutisch geld Congressionele onderzoekers hebben ontdekt dat psychiater Charles B. Nemeroff, directeur psychiatrie op de School of Medicine van de Emory University in Atlanta (VS) geschat 2.8 miljoen dollar aan giften van het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline heeft verzwegen tussen 2000 en 2007.

Het geval, waarin Emory officials het onderzoek uitvoeren, omvat de meest gerenommeerde arts die onder toetsing van een congres is gevallen voor belangensgeschillen. Dergelijke conflicten hebben vele Universiteiten ertoe bewogen om hun relatie met farmaceutische bedrijven te herzien. Senator Charles Grassley heeft talloze gevallen op andere universiteiten onderzocht waarin psychiaters betrokken waren. Grassley leidt eveneens het onderzoek naar de geheimgehouden farmaceutische giften van Nemeroff.

Een woordvoerder van Emory vertelde de krant de New York Times dat de universiteit de standpunten van Grassley onderzocht en dat Nemeroff heeft verteld dat hij dacht dat hij het beleid van de Universiteit had gevolgd.

Nemeroff, een profielschrijver en gerenommeerd onderzoeker, is vrijwillig afgetreden van zijn positie bij de School of Medicine van de Universiteit.

Bron: The Emory Wheel

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Psychiaters te koop? Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!