Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Deviant trekt aan de bel: “NVvP verspreidt valse informatie over Elektroshock (ECT)”

Datum: 2 januari 2013, 08:19 ~ Bron: Deviant

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) verspreidt valse informatie via landelijke media campagnes. Het zorgt voor oneerlijke concurrentie met oprechte wetenschappers die geen miljoenen euro’s voor reclame beschikbaar hebben en die het publiek niet willen bedriegen om hun doel te bereiken.

Zie bijvoorbeeld het verhaal van de Nederlandse hoogleraar Flip Treffers: “NVvP pleegt fraude en verspreidt valse informatie over antidepressiva

NVvP verspreidt valse informatie over Elektroshock (ECT)

Amsterdam – Elektroshocktherapie heeft een opmerkelijke comeback gemaakt. Tegenwoordig worden 34 keer meer mensen geshockt dan dertig jaar geleden. En in de nieuwe richtlijnen worden de criteria nog verder verruimd. Elektroshock is veilig en effectief, beweert de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie in haar mediacampagne. Elektroshock is onveilig en van twijfelachtige effectiviteit, schrijft het tijdschrift Deviant. Er is geen bewijs voor een levensreddend effect. Schaarse middelen moeten niet worden verspild aan controversiële praktijken.

Elektroshock weer in opkomst in Nederland

Elektroshock weer in opkomst in Nederland

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) voert een mediacampagne voor haar nieuwe richtlijnen ECT. Het toepassingsgebied moet sterk worden verruimd. De therapie is effectief, veilig en heeft weinig bijwerkingen, zo is de boodschap. Elektroshock is levensreddend en veel meer mensen hebben daar recht op.

Elektroshock beschadigt hersenen en is levensgevaarlijk

Deviant bestrijdt de lezing van de NVvP. Elektroshock beschadigt de hersenen, wat leidt tot ernstige stoornissen aan geheugen en intellect. De risico’s worden gebagatelliseerd en de voordelen worden overdreven. Er is geen bewijs dat door elektroshock suïcides voorkomen worden. De sterfte als gevolg van de therapie is waarschijnlijk groter dan een eventueel levensreddend effect. De sterftecijfers worden echter geheim gehouden. De NVvP is sinds 2000 verantwoordelijk voor de registratie van shockpraktijken, maar publiceert geen gegevens en weigert elke toelichting.

In de argumenten van de NVvP wordt vaak teruggevallen op informatie van Richard Abrams. Deze Amerikaanse psychiater is de eigenaar van een fabriek van elektroshock-apparaten, een feit dat hij jarenlang heeft verzwegen. Natuurlijk overdrijft hij de voordelen en bagatelliseert hij de risico’s van zijn producten.

Steeds weer blijkt dat patiënten onvolledig worden geïnformeerd over ECT. Een te rooskleurig beeld van de voordelen, en geen (volledige) informatie over nadelen. Velen hebben achteraf spijt dat zij toestemming hebben gegeven voor deze therapie, als ze het nog kunnen herinneren want na de shocks ben je tot 2 weken je geheugen kwijt (red.).

Hoge kosten

ECT was altijd, en blijft nog steeds een controversiële therapie. Met de hoge kosten ervan (ca. ¤ 30.000 per behandeling) is het sterk de vraag of de schaarse middelen niet beter kunnen worden ingezet. Dit mede gezien de toegenomen behandelingsalternatieven.

Bron: Deviant

Meer bedrog door Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

De corruptie van de farmaceutische industrie gaat erg ver. Onlangs kwam aan het licht dat uitgever Elsevier 6 nep tijdschriften heeft gemaakt om nepstudies van de farmaceutische industrie te promoten.

Reputatieschade voor medisch uitgever Elsevier, dat onder meer The Lancet uitgeeft. Vorige week gaf het Nederlands-Engelse bedrijf toe dat het van 2000 tot 2005 zes neptijdschriften heeft uitgegeven die doorgingen voor wetenschappelijke bladen. In werkelijkheid waren het marketingbladen, betaald door farmaceutische bedrijven.

Bron: Elsevier maakte 6 neptijdschriften voor de farmaceutische industrie

Uit het verhaal van hoogleraar psychiatrie prof. dr. Flip Treffers blijkt dat de NVvP fraude blijkt te plegen, dat het gros van alle psychiaters mensen als dr. Flip Treffers verdrukken.

Zie: Prof. dr. Flip Treffers: “NVvP pleegt fraude, ik voel mij door mijn collega’s belazerd”

Treffers stelde bijvoorbeeld dat de NVvP het aanzien van de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft geschaad ‘door het publiek zowel in 2004 als in april 2005 misleidende informatie te verschaffen over de werkzaamheid van ssri’s bij depressieve jongeren’. Hij was diep getroffen door de gevoeligheid daarvoor bij collega psychiaters.

Antidepressiva blijkt de kans op zelfmoord bij jongeren te verdubbelen blijkt al tientallen jaren uit studies.

“Gesjoemel met zelfmoord cijfers”
http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2008/maart/Wonderpil-neppil-zelfmoordpil.html
http://www.nu.nl/gezondheid/2059769/antidepressiva-verdubbelen-risico-op-zelfmoord-bij-jongeren-.html

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2004-2005 Medicijnen 2008-2009 Medicijnen 2006-2007 Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net