Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Wetenschappers: depressieve emoties zijn zeer gezond en nodig voor grote prestaties

Datum: 8 februari 2009, 00:49 ~ Bron: HLN.be

Een depressie is zeer goed voor je, dat beweren verschillende experts op het gebied van depressiviteit. Doordat psychiaters mensen laten geloven dat een depressie een ziekte is, schamen mensen zich voor hun ‘droevige’ kant. Maar je kan er veel van leren over jezelf.

Psychiatrische medicijnen blokkeren evolutie

Belangrijke historische figuren die heel wat verwezenlijkt hebben als Winston Churchill, Abraham Lincoln, Isaac Newton en Beethoven kampten allemaal met één of andere vorm van depressie. Experts beweren dat het verschillende voordelen heeft. Het maakt je ten eerste sterker, je leert er beter door omgaan met uitdagingen en het kan tot grote verwezenlijkingen leiden. Steeds meer wetenschappers trekken in twijfel of depressieve gevoelens het best te behandelen is met pillen, zoals psychiaters nu zo vaak aanraden. Deze kunnen niet alleen bijwerkingen hebben, ze staan ook de evolutie van je gevoelens in de weg.

Beschermende functie

Amerikaanse hoogleraar psychiatrie Jerome Wakefield:

“Aangezien zoveel mensen met een depressie kampen, moeten er wel een biologische reden, een voordeel achter zitten. “

Eerdere studies suggereren dat depressief zijn een beschermende functie heeft. Wakefield gelooft dat een depressie nog een ander nut heeft, het helpt ons te leren uit onze fouten.

“Ik denk dat bij intense negatieve gevoelens het de bedoeling is dat we ons normale ‘leven’ even stoppen. Het zorgt ervoor dat we ons op iets anders moeten focussen, dat we onze fouten uit het verleden niet opnieuw begaan. Het risico op depressieve gevoelens voorkomt dat we ons bijvoorbeeld té bloot geven in een relatie.”

Natuurlijke weerstand tegen stress

Britse psychiater Paul Keedwell zegt dat zelfs een zware depressie ons kan redden van de schadelijke effecten van stress op de lange termijn.

Een depressie doet je nadenken, zodat je niet in een chronische toestand van stress terechtkomt die je uitput of waaraan je uiteindelijk sterft.

Bron: HLN.be

Zie ook: De oorzaak van de depressie epidemie

YouTube voorvertoningsafbeelding
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Slikken Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand ADHD-medicatie
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!