Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Wetenschappers: depressieve emoties zijn zeer gezond en nodig voor grote prestaties

Datum: 8 februari 2009, 00:49 ~ Bron: HLN.be

Een depressie is zeer goed voor je, dat beweren verschillende experts op het gebied van depressiviteit. Doordat psychiaters mensen laten geloven dat een depressie een ziekte is, schamen mensen zich voor hun ‘droevige’ kant. Maar je kan er veel van leren over jezelf.

Psychiatrische medicijnen blokkeren evolutie

Belangrijke historische figuren die heel wat verwezenlijkt hebben als Winston Churchill, Abraham Lincoln, Isaac Newton en Beethoven kampten allemaal met één of andere vorm van depressie. Experts beweren dat het verschillende voordelen heeft. Het maakt je ten eerste sterker, je leert er beter door omgaan met uitdagingen en het kan tot grote verwezenlijkingen leiden. Steeds meer wetenschappers trekken in twijfel of depressieve gevoelens het best te behandelen is met pillen, zoals psychiaters nu zo vaak aanraden. Deze kunnen niet alleen bijwerkingen hebben, ze staan ook de evolutie van je gevoelens in de weg.

Beschermende functie

Amerikaanse hoogleraar psychiatrie Jerome Wakefield:

“Aangezien zoveel mensen met een depressie kampen, moeten er wel een biologische reden, een voordeel achter zitten. “

Eerdere studies suggereren dat depressief zijn een beschermende functie heeft. Wakefield gelooft dat een depressie nog een ander nut heeft, het helpt ons te leren uit onze fouten.

“Ik denk dat bij intense negatieve gevoelens het de bedoeling is dat we ons normale ‘leven’ even stoppen. Het zorgt ervoor dat we ons op iets anders moeten focussen, dat we onze fouten uit het verleden niet opnieuw begaan. Het risico op depressieve gevoelens voorkomt dat we ons bijvoorbeeld té bloot geven in een relatie.”

Natuurlijke weerstand tegen stress

Britse psychiater Paul Keedwell zegt dat zelfs een zware depressie ons kan redden van de schadelijke effecten van stress op de lange termijn.

Een depressie doet je nadenken, zodat je niet in een chronische toestand van stress terechtkomt die je uitput of waaraan je uiteindelijk sterft.

Bron: HLN.be

Zie ook: De oorzaak van de depressie epidemie

YouTube voorvertoningsafbeelding
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Slikken Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand ADHD-medicatie
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net