Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Deense brugklas-leerlingen ontmaskeren onterechte hersenbehandeling tegen ADHD bij klasgenootjes

Datum: 3 juli 2013, 09:45 ~ Bron: LexNaturalis

Vijf meisjes uit de brugklas van de Hjallerup School in Denemarken hebben voor opschudding gezorgd met een zelf bedacht biologie experiment. Ze hebben aangetoond dat kinderen die worden verteld dat zij een hersenziekte hebben (ADHD) en daartegen krachtige medicijnen krijgen toegediend, waarschijnlijk niets mankeren in hun hersenen.

Deense brugklas leerlingen tonen dat sommige kinderen onterecht wordt verteld dat ze ziek zijn

Van links naar rechts: Lea Nielsen, Mathilde Nielsen,
Signe Nielsen, Sisse Coltau en Rikke Holm. Foto: Kim Horsevad

Mobiele straling

De meisjes wilde weten of Wifi straling van mobiele telefoons een effect heeft op de groei van planten. Ze namen 400 tuinkerszaadjes die ze verdeelden over 12 bakjes. Ze plaatsten 6 bakjes in twee kamers op dezelfde temperatuur. Ze gaven alle bakjes evenveel water en zonlicht gedurende 12 dagen. De helft van de bakjes werd blootgesteld aan mobiele Wifi straling.

Concentratieproblemen op school

De meisjes kwamen op het idee omdat ze moeite hadden met concentreren tijdens de lessen op school en omdat ze niet wilden geloven dat dat te maken had met een aangeboren ziekte in hun hersenen.

Lea Nielsen, een van de meisjes zegt:

“We hebben allemaal meegemaakt dat we ons slecht konden concentreren op school als we met onze mobiele telefoon naast ons hoofd hadden geslapen. Soms hadden we ook moeite met inslapen of werden we vaak wakker.”

Omdat ze de effecten van de mobiele telefoon niet op zichzelf konden testen, moesten de meisjes een ander plan bedenken en kwamen ze met het idee voor de proef-opstelling.

Zes bakjes met zaden werden in een stralingsvrije ruimte geplaatst en zes bakjes werden in een andere kamer naast twee Wifi-routers geplaatst. Dergelijke routers zenden een zelfde type straling uit als een gewone mobiele telefoon. Na twaal dagen spraken de resultaten boekdelen.

De simpele test had een duidelijk resultaat.

Tuinkers na 12 dagen zonder straling

Tuinkers na 12 dagen zonder straling

Tuinkers na 12 dagen met Wifi-straling

Tuinkers na 12 dagen met Wifi-straling

“Het is ontzettend beangstigend dat de straling zoveel effect heeft en we waren dan ook erg geschokt door de resultaten van dit experiment.” Aldus Lea Nielsen.

Ethisch onverantwoord

De resultaten tonen dat er invloeden kunnen zijn waardoor kinderen moeite hebben met concentreren op school. Deze kinderen worden nu verteld dat zij een hersenziekte hebben en krijgen krachtige medicijnen toegediend om de ziekte te bestrijden. Dat is ethisch onverantwoord.

Professor Olle Johansson van het Karolinska Instituut in Stockholm is zeer onder de indruk en gaat dit experiment herhalen in samenwerking met zijn Belgische collega, Professor Marie-Claire Cammaert van de Universiteit van Brussel. Hij zegt het volgende over dit experiment:

“De meisjes zijn netjes binnen hun eigen reikwijdte aan kennis gebleven en hebben het experiment zeer vaardig uitgevoerd en ontwikkeld. Hun oog voor detail en de accuraatheid van dit experiment zijn voorbeeldig. En de keuze voor tuinkers is absoluut briljant! Ik hoop dat deze jonge dames verder gaan in het onderzoek en ik zou ze graag in mijn onderzoeksteam zien!”

De meiden zijn er nog niet over uit wat ze in de toekomst voor werk willen doen en zijn zeer verbaasd door alle aandacht die het experiment hen oplevert. De hoop is dat het kinderen zal beschermen tegen onterechte hersenbehandeling of het opdringen van een ziektereligie.

“Het lijkt wel een ritje in de achtbaan en ik kan het nog niet bevatten allemaal” zegt Lea Nielsen.

Mathilde voegt daaraan toe:

“Het is overweldigend en heel spannend. Niet iets wat je iedere dag meemaakt.”

“Na dit experiment slaapt geen van van ons nog met haar telefoontje naast haar hoofd/bed. We leggen de telefoon ver weg van ons bed of leggen hem in een andere kamer. De computer zetten we ook altijd uit.” Zegt Lea.

Bron: LexNaturalis

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Collision Hoezo ADHD? Wat je niet verteld is...
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net