Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

De Psychiatrische Theepot

Datum: 3 september 2009, 17:35 ~ Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychiatrische_theepot, BBC Radio

Psychiatrische Theepot

De Psychiatrische Theepot

Als een psychiater zou stellen dat een hersenziekte de oorzaak is van schizofrenie symptomen, dan zou niemand het tegendeel kunnen bewijzen als de psychiater er bij zou zeggen dat de hersenziekte nog niet gemeten kan worden met de huidige technologie. Als de psychiater dan zou zeggen dat, aangezien het tegendeel van zijn stelling niet bewezen kan worden, het een ontolereerbare miskenning van het menselijk verstand zou zijn om aan zijn stelling te twijfelen, dan zou iedereen hem voor gek verklaren. Maar als het bestaan van de hersenziekte erkend zou worden in psychiatrische leerboeken die psychiaters in opleiding wordt aangeleerd, dan zou afzien van geloof in het bestaan van de ziekte een teken van excentriciteit worden en zou iemand die dat doet ongeloofwaardig worden en door het gevestigde establishment worden verdrukt.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychiatrische_theepot

De kern van de psychiatrie wordt gevormd door een dogma en niet door valide theorie of wetenschap. Psychiaters werken met een soort bijbel, de DSM-IV. Een boek dat hevig onder vuur ligt in de wetenschap.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: BBC Radio

Psychiatrische ‘ziektes’ zoals schizofrenie en ADHD worden letterlijk gestemd tijdens een vergadering door vooraanstaande psychiaters. Er ligt geen objectieve wetenschap aan dergelijke diagnoses ten grondslag.

Psy: ‘Wetenschappelijk gezien slaat schizofrenie nergens op’

De Psychiatrische Theepot laat zien dat de psychiatrie een vorm van religie is en geen echte wetenschap. Het is een analogie dat bedacht is om onfalsifieerbare stellingen van de psychiatrie te ontkrachten.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: Beroep “psychiater” onder vuur in Amerika, maar moedige psychiater wordt genegeerd()

 • Pingback: Indiase overheid trekt stekker uit psychiatrische klinieken()

 • yvonne

  mensen van die zogenaamde jeugdzorg zijn chateurs leugenaars bedriegen en beliegen alles. zij zijn ontspoort. ze zijn slagtoffer van hun eigen valen,proberen anderen er van te overtuigen dat ze geen fouten maken. waarscheinlijk omdat ze zelf een ontwricht leven hebben geleden nemen ze wraak op de nu ouders en jeugd. een anderen verklaring kan ik niet geven.het moet ophouden om gezinnen en ouders van elkaar te ontvreemden. dat is onterecht.

 • zenuwpees

  die knijper van mij{waar ik niks aan heb}die komt plotseling met een diagnose voor mij.Binnen 3 minuten was ze erover uitgepraat.IK heb borderline zegt ze opeens,en dan is het alles of niks bij mij.EINDE DIAGNOSE.Geen hulp geen behandeling niks.thuis heb ik het op internet bestudeert.god allemachtig je zal het maar hebben,maar ik herken er niks in van mij.GA ook een opinion doen.Want even tussen neus en lippen,JE HEBT BORDERLINE,vind ik echt ziek van die {DOKTER]Ik wil er graag niet meer heen,hoeft ook niet,maar ze wou me zien hoorde ik van de telefoniste.Wat moet ze nou nog aan me zien,heb er schoon genoeg van.

 • ex

  Ik was zelf in opleiding tot psychiater en nu ik er niet meer werk besef ik mij dat ik in die periode alles steeds meer door een soort DSM IV bril bekeek. Ik ben blij dat ik van dat geloof, die kijkwijze grotendeels verlost ben.
  Anderzijds krijgen psychiaters ook wel veel over zich heen, van patiënten, management maar ook van collega’s. Medisch specialisten en huisartsen kijken vaak neer op psychiaters. Het is een zwaar beroep en ze doen het maar even.

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ... Morgen ben ik een leeuw
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net