Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Dagblad De Pers: ADHD medicijnen veroorzaken agressief en crimineel gedrag

Datum: 25 april 2009, 09:39 ~ Bronnen: De Pers, prof. dr. Gary Null

De medicijnen helpen op de korte termijn tegen het gedrag, maar de kinderen die het slikken experimenteren vaker met drugs, raken sneller verslaafd en vertonen sneller crimineel en agressief gedrag dan kinderen die het niet slikken. Toch blijft Ritalin ook in Nederland populair zoals te zien is aan de explosieve groei in verkoop van ADHD medicijnen in de volgende grafiek:

Bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen

Bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen

De verkoop van medicijnen tegen ADHD gedrag, zoals Ritalin, blijft explosief stijgen. Volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen bedroeg de stijging vorig jaar 30 procent vergeleken met 2005, en die stijging blijft zich voortzetten. Van de ruim 200.000 gebruikers is 25 procent jonger dan tien jaar. 30 procent is volwassen, want vooral de diagnose ‘volwassen-ADHD’ wordt intensief door psychiaters gepromoot (zie bijvoorbeeld het relaas van psychiater Sandra Kooij). Maar wat zijn de effecten van die medicijnen op de lange termijn? In het augustusnummer van het Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry verschijnen enkele zorgwekkende analyses.

Allereerst is hun nut beperkt, zo blijkt. Medicijnen helpen op de korte termijn om kinderen rustig te maken en te laten kunnen concentreren op (school)taken, maar na drie jaar is gedragstherapie vaak effectiever en gaat het hard achteruit met de kinderen. Kinderen die Ritalin slikken, gaan gemakkelijker experimenteren met alcohol en drugs dan hun leeftijdsgenoten. Ook het risico dat ze met de politie in aanraking komen door agressie, diefstal of ander crimineel gedrag is groter. Uit een ander onderzoek blijkt dat de medicijnen de groei van de kinderen remmen wat resulteert in kleinere hersenen waardoor de kinderen intellectueel achtergesteld raken.

ADHD is niet zo zeer een ziekte als wel een vorm van onaangepast gedrag die ouders en leraren soms tot wanhoop drijft.

De verleiding om kinderen die wat drukker zijn of slechte schoolresultaten hebben ook te behandelen met medicijnen wordt vaak erg groot. En de verslavende werking van de medicijnen speelt mogelijk ook een rol voor het feit dat het gebruik van de medicijnen explosief blijft stijgen. In de Verenigde Staten steeg het aantal gebruikers van ADHD-medicijnen nog harder. De Nederlandse Gezondheidsraad heeft geadviseerd dat de medicijnen alleen door psychiaters mogen worden voorgeschreven.

Bron: De Pers

Een andere recente studie toonde aan dat Ritalin gelijke effecten heeft op de hersenen als regelmatig cocaïne gebruik, en net zo verslavend is.

“Methylphenidate, waarvan men in de veronderstelling is dat het een onschadelijke samenstelling is, kan structurele en biochemische effecten hebben in sommige gebieden van de hersenen die zelfs groter zijn dan die van cocaïne. Verdere studies zijn nodig om de implicaties op het gedrag in kaart te brengen en om het mechanisme waarmee de medicijnen de synapse formatie aantasten te begrijpen.” zegt RU senior research associate Yong Kim, co-auteur van de nieuwe studie die gepubliceerd is in het februari 3e editie van het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences

Zie: Wetenschappers luiden noodklok: ADHD medicijnen hebben gelijke effecten als cocaïne

De Nederlandse politiek maakt zich ernstig zorgen om deze gang van zaken binnen de psychiatrie.

In vragen aan minister André Rouvoet (ChristenUnie) voor Jeugd en Gezin en staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap roept  D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya het kabinet op om deze problemen serieuzer te nemen. D66 wordt gesteund door een ruime meerderheid van VVD, PvdA, SP, GroenLinks, CDA en de SGP.

Koser Kaya:

‘Het lijkt erop dat de diagnose van een lichte psychiatrische aandoening erger is dan de kwaal. Een diagnose zou de eerste stap naar hulp moeten zijn, maar het lijkt de eerste stap naar een leven met weinig kansen en veel werkloosheid.’

Het lijkt een gevecht tegen de bierkaai, want wie anders zouden de feiten over de effecten van de medicijnen beter kunnen weten dan de psychiaters die de middelen ontwikkelen en voorschrijven?

Uiteindelijk, hoe je het ook wendt of keert, zijn het de psychiaters die het daadwerkelijk zo willen en hun smoesjes over ‘onmacht’ en dat ze ‘niet beter wisten/kunnen’ zullen geen stand kunnen houden indien je de feiten kent.

Ze sluiten ook onschuldige patiënten op voor meerdere jaren, of een oude man met een kampsyndroom die geen moment agressief is geweest met de dood als gevolg. Ook dát doen ‘psychiaters’. De poep van de vorige patiënt zit soms nog aan de muren als er een nieuwe patiënt wordt opgesloten, en poepen moeten ze in een kartonnen po. Als het aan de psychiaters lag, dan bleef het gewoon zo. Ze willen deze problemen om de een of andere reden, dat kan niet anders.

Zie ook deze documentaire over ADHD medicijnen van hoogleraar Gary Null:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3609599239524875493

In deze reportage worden enkele beroemde mensen geïnterviewd waaronder Neil Bush, de zoon van de ex-president van Amerika en Michael Moore, een beroemde documentairemaker.

Bron: prof. dr. Gary Null

In Groot Brittannië zijn ADHD medicijnen inmiddels verboden en de eerstelijns behandeling voor ADHD gedrag is daar nu ouders opvoedcurssussen bieden, wat veel effectiever is gebleken.

Organisaties als Stichting Balans doen er alles aan om de Nederlandse overheid te bewegen om medicijnen te blijven steunen en bepleiten financiering voor bijvoorbeeld Strattera, een zeer gevaarlijk medicijn dat zelfmoord en extreem agressief gedrag veroorzaakt (zie het Strattera schandaal).

Balans: En wéér geen behandeling voor kinderen met ADHD

Ze doen net alsof ADHD medicijnen de enige behandeling zijn voor ADHD gedrag bij kinderen en dat de overheid ouders laat stikken, wat absoluut niet zo is.

Om enkele voorbeelden te noemen. Er is natuur therapie, die effectief is gebleken. In Zeist heeft de overheid (op initiatief van het Ministerie van LNV) nu zelfs een natuurpark speciaal voor kinderen laten realiseren, om ADHD gedrag te voorkomen.

Kinderen moeten volgens deskundigen weg achter de computer en de natuur in. Opgroeiend tussen asfalt en beton spelen kinderen te weinig buiten. Met ADHD gedrag en overgewicht tot gevolg.

Het Ministerie van LNV wil de natuur weer naar de kinderen halen. Kinderen hebben genoeg ruimte nodig om op te groeien; niet alleen thuis, maar ook buitenshuis.

Zie: http://www.rtvzeist.nl/?p=4153

In Maassluis heeft de gemeente een project opgestart om ouders opvoedcursussen te bieden om ADHD gedrag bij kinderen te voorkomen, wat zeer effectief is gebleken in bijvoorbeeld Groot Brittannië.

In Nederland lijkt het dus dezelfde kant op te gaan als in het Verenigd Koninkrijk, maar elke dag is er één voor de psychiaters, en weer een miljoen euro verder. Want zoveel wordt er dus per dag verdiend met deze wetenschappelijke fraude.

Reken maar uit: 120.000 gebruikers x 2 euro per pil x 2 tot 4 x per dag slikken = +/- 0,7-1,0 miljoen euro per dag aan omzet voor ADHD medicijnen in Nederland.

En dan is de omzet door pleziergebruik nog niet eens meegerekend.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Medicijnen 2006-2007 Hoezo ADHD?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!