Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

CTBG zwicht: Opvolger Ritalin (Strattera) blijkt schadelijk voor kinderen

Datum: 4 oktober 2008, 15:25 ~ Bron: NRC Handelsblad

Strattera ADHD medicatie (pilvorm) Amsterdam, 4 okt. Het college ter beoordeling geneesmiddelen (CTBG) zal het rapport openbaar maken over schadelijke bijwerkingen van het medicijn Strattera voor kinderen met ADHD.

Het CTBG had hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Amsterdamse bestuursrechter om de documenten te moeten vrijgeven maar ziet daar nu toch vanaf, zo blijkt uit stukken van de Raad van State.

Wel zal het CTBG de namen van patiënten in het rapport anonimiseren en fabricagedetails wissen, zoals gebruikelijk is met dergelijke rapporten. Normaliter worden mogelijke schadelijke bijwerkingen van medicijnen in de bijsluiter opgenomen maar dat was bij Strattera niet het geval.

Een lid van de Nederlandse Scientology Kerk, die wereldwijd ijvert tegen gebruik van psychofarmaca, had een beroep gedaan op de Wet openbaarheid bestuur (WOB) om zo het rapport over Strattera te laten publiceren. Eerder al stelde de Amsterdamse bestuursrechter het Scientology-lid in het gelijk. De rechter eiste dat het CTBG het rapport publiceert, tenzij het college snel duidelijk kon maken waarom het rapport geheim moest blijven. Het CTBG ging in hoger beroep maar trekt dat nu toch in.

In Nederland wordt Strattera, een product van farmaceut Ely Lilly, vooral gebruikt door kinderen vanaf zes jaar die lijden aan de psychiatrische stoornis ADHD. Het is pas drie jaar op de Nederlandse markt. Het middel is erg populair (inmiddels gebruiken meer dan elfduizend Nederlandse kinderen het medicijn) omdat dit het eerste medicijn is tegen de hyperactiviteitsstoornis ADHD dat niet is gebaseerd op amfetamine (Speed). De oudere medicijnen Ritalin en Concerta, die op grotere schaal worden gebruikt, zijn dat wel en daardoor extra gevaarlijk.

Eind 2005 paste het farmaceutische bedrijf Eli Lilly de bijsluiter bij Strattera wel al aan, omdat uit nieuwe studies in Amerika was gebleken dat één op de 227 kinderen die het slikten ‘zelfmoord gedachten’ kreeg. Eenzelfde bijwerking die bij zogenaamde SSRI antidepressiva (waaronder Prozac) is waargenomen en om die reden verboden is voor gebruik bij kinderen.

Volgens apotheker Fernand Haesbrouck probeert de CTBG geheim te houden dat Strattera in werkelijkheid Prozac is in een andere verpakking. Antidepressiva waaronder Prozac zijn verboden voor kinderen omdat ze zelfmoord gedachten kunnen veroorzaken. (bron)

Over tien dagen wordt tevens bekend of Nederlandse patiënten die Strattera slikken in aanmerking komen voor volledige vergoeding door de verzekeraar, dit op aandrang van de stichting Balans die pleit voor de overstap van de oude ADHD-geneesmiddelen Ritalin en Concerta naar Strattera.

Bron: NRC Handelsblad

Zie ook:

  1. http://www.zielenknijper.nl/de-doofpot-van-het-strattera-schandaal.html
  2. http://www.zielenknijper.nl/antidepressiva-veroorzaken-zelfmoord-onder-jongeren.html
  3. http://www.zielenknijper.nl/psychiaters-zijn-misleid-antidepressiva-zetten-aan-tot-zelfmoord-bij-kinderen.html
  4. http://www.zielenknijper.nl/verenigd-koninkrijk-doet-adhd-medicijnen-in-de-ban.html
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

The Ritalin Fact Book Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! ADHD-medicatie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!