Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Criminele kinderen ‘beter af’ met psychiatrische behandeling

Datum: 12 september 2008, 06:50

De Bascule, jeugdpsychiatrisch centrum en kinderpsychiatrie Jeugdigen delinquenten hebben baat bij jeugdpsychiatrische behandeling. Dat stelt René Breuk, kinder- en jeugdpsychiater bij jeugdpsychiatrisch centrum De Bascule in Amsterdam (bekend van het preventieve psychiatrische programma voor potentiële rel-Marokkanen) en verbonden aan het Amsterdams Centrum voor Kinderstudies (ACK). Door onze dagbehandeling verblijven jongeren veel meer thuis, dus minder in justitiële jeugdinrichting en plegen ze minder ernstige, geweldsdelicten dan de groep die geen behandeling heeft gehad.

Rene Breuk promoveert op 17 september bij VU medisch centrum.

Jeugddelinquentie is een omvangrijk maatschappelijk probleem. De laatste tien jaar is het aantal geweldsdelicten door jongeren gepleegd met ruim 200% gestegen. Zo ontstond grote maatschappelijke en politieke druk om deze jongeren op te nemen in jeugdgevangenissen of hen langdurig residentieel te behandelen. Daarnaast bleken veel jeugdige delinquenten psychiatrische problemen te hebben, die in de reguliere justitiële jeugdinrichtingen onvoldoende herkend en zeker niet behandeld werden.

Forensisch psychiatrisch dagbehandelingprogramma werd ontwikkeld als alternatief voor de justitiële jeugdinrichting en residentiële behandelingen. Dagbehandeling voor jeugdige delinquenten zou zich moeten richten op gedragsproblemen én psychopathologie van de jongeren en het gezin zou intensief bij de behandeling betrokken moeten worden.

René Breuk onderzocht deze jeugdpsychiatrische dagbehandeling. Hij keek naar de effectiviteit van de dagbehandeling (FJD). Hij vergeleek het met de reguliere justitiële aanpak om algemene en geweldsdelicten te voorkomen. Hij onderzocht ook hoe het thuis verblijven verliep, het aantal dagen in een justitiële jeugdinrichting (JJI) en het volhouden van school of werk. Daarnaast onderzocht hij of de dagbehandelingsgroep door de dagbehandeling in staat was ADHD symptomen, agressie en gezinsconflicten te verminderen.

Breuk concludeert dat de FJD jeugdigen vaker een gunstige verblijfssituatie hebben (85% vergeleken met 51%). Zij verblijven minder dagen in een JJI (41 vergeleken met 116 dagen) en plegen 40-50% minder geweldsdelicten en minder ernstige delicten. Meer jongeren van de FJD houden school of werk vast (60% vergeleken met 41%).

Bij de dagbehandelingsgroep zijn ADHD en symptomen zoals depressie en angst, agressie en gezinsconflicten verminderd na afloop van behandeling.

De kinderen worden waarschijnlijk met zware psychiatrische medicijnen behandeld zodat ze geen overlast meer kunnen veroorzaken.

In de onderstaande video’s spreken enkele kinderen over hun ervaring met kinderpsychiaters.

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding

Bron: Blik Op Nieuws

 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afwijkend En Toch Zo Gewoon
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family