Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

COREGP: Overheid moet handen afhouden van psychotherapie, creativiteit in geding

Datum: 9 april 2009, 11:39 ~ Bron: The Guardian

Psychotherapie In de nieuwe wetsvoorstellen van de Britse overheid zullen psychoanalitica en psychotherapie gereguleerd worden door de Staat onder het Health Professions Council. We willen met deze open brief protest uiten tegen dit initiatief. Psychotherapie is een privé interactie en de voorgestelde regulatie bedreigt het basale menselijke recht op vrijheid van meningsuiting. Elk individu zou de vrijheid moeten hebben om een therapeut te kunnen kiezen die hij behoeft, zonder dat de overheid dicteert wie legitiem is, en wie niet.

De nieuwe voorstellen tonen een serieuze misvatting over de natuur van psychotherapie. De overheid ziet het als een definieerbare techniek dat kan worden toegepast met bekende uitkomsten. Echter, de sleutel tot het behalen van resultaten in psychotherapie is de relatie tussen twee partijen, en niet zoals bijvoorbeeld in de psychiatrie, de prestaties van een specifieke procedure. Het omvat een open-einde relatie, waarin resultaten kunnen worden behaald die van te voren met geen mogelijkheid voorspeld hadden kunnen worden. De voorgestelde regulatie laat geen ruimte open voor het onbekende, alsof de oplossingen voor iemands problemen vooraf al bekend zijn. Interventie van de overheid bedreigt daarmee de fundamenten van analytische werkzaamheden, waarmee zowel creativiteit en authenticiteit verloren dreigen te gaan.

De nieuwe regulaties – welke 451 regels voor analytische sessies bevatten – zouden het onmogelijk maken om psychoanalitica en vele andere therapieën uit te voeren op de manier waarop ze al honderden jaren worden toegepast De HPC plant een publieke campagne om therapeuten in diskrediet te brengen wiens praktijk en ethische code ze niet in staat stellen om zich aan te melden voor de marktgeleide visie van therapie en normaliteit.

De hoofdreden die gegeven wordt voor de overheids regulatie projecten is bescherming van het publiek. Echter, therapie organisaties hebben reeds een strenge ethische regelgeving en praktijk, evenals klachten procedures. Door deze te vervangen met een niet geschikt model voor medische zorg zal het de vitaliteit vernietigen van het gebied van zowel de therapeuten als diegene die hen consulteren. We dringen aan op een alternatief model, zoals die reeds geadopteerd is in andere landen, waar interventie door de overheid gelimiteerd is tot het therapeuten verplicht stellen zich te registreren voor een register die beheerd wordt door een onafhankelijk orgaan, die volledige gegevens voorziet over hun opleiding en affiliaties. Dit zou burgers de mogelijkheid geven om hun eigen goed geïnformeerde keuze te kunnen maken, in plaats van dat politici die keuze voor ze maken.

We sporen eenieder op die geeft om de preservatie van psychotherapie om hun steun kenbaar te maken door zich te registreren op http://www.coregp.org/ (Coalition Against Over-Regulation of Psychotherapy)

Deze brief is ondertekend door: Lisa Appignanesi, Jake Arnott, Christopher Bollas, Alain de Botton, Tracey Emin, Sophie Fiennes, Esther Freud, Peter Gabriel, Antony Gormley, John Gray, Christopher Hampton, Gary Hume, Lee Hall, Oliver James, Anish Kapoor, Beeban Kidron, Hari Kunzru, Hanif Kureishi, Darian Leader, Andrew O’Hagan, Michael Nyman, Susie Orbach, Adam Phillips, Marc Quinn, Will Self, Richard Sennett, Jonathan Sklar, Gillian Slovo, Ali Smith, Gavin Turk, Slavoj Zizek en 16 anderen.

Teken de petitie!

Klik hier om de petitie te tekenen!

Klik hier om de ondertekeningen te lezen.

Bron: The Guardian

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie ADHD-medicatie Slikken Denken over geneeskunde
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net