Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Columnist prof. dr. Wim J. van der Steen overleden

Datum: 17 januari 2012, 20:08

Op 30 december 2011 is prof. dr. Wim J. van der Steen op 71 jarige leeftijd overleden. Wij zullen hem enorm missen.

Bekijk hier het overzicht met columns, wetenschappelijke publicaties en de lijst met boeken die Wim geschreven heeft.

Wim zette zich als hoogleraar biologie en filosofie belangeloos in voor de strijd tegen ondeugdelijke praktijken binnen de psychiatrie. In wetenschappelijke publicaties en in boeken heeft hij op basis van wetenschap uiteen gezet wat er fout gaat in de psychiatrie, en hoe het beter kan. Zijn publicaties hebben bijgedragen aan een belangrijke verandering van de algemene perceptie in de samenleving over de validiteit van psychiatrische diagnostiek.

Wanneer een hoogleraar stelt dat psychiatrische diagnoses rijp zijn voor het vuilnisvat en die bewering hard maakt met wetenschappelijke gegevens, hoe geloofwaardig is het dan nog wat een psychiater je vertelt? Wim liet zien dat je de psychiatrische kennis niet zomaar voor lief kan nemen en dat de wetenschap toont dat veel kennis van de psychiatrie geen wetenschappelijk valide basis heeft.

Wim’s werk zal voortleven in de vernieuwingen die leiden tot een gezonde, eerlijke en betrouwbare medische wetenschap en geestelijke gezondheidszorg en daarmee het welzijn van mensen in de toekomst.

Rouwbrief prof. dr. Wiim J. van der Steen

 

Mogelijk interessante boeken

Geneeskunde tussen Geleerdheid en Gezond Verstand Evolution as Natural History Methods and Morals in the Life Sciences Nieuwe wegen voor de geneeskunde
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!