Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Chinese psychiaters behandelen lastige kinderen met Elektroshock (ect) onder dwang

Datum: 3 juni 2009, 11:41 ~ Bron: RTL Nieuws

Duizenden Chinese jongeren worden met zogenaamde elektroshocks ‘genezen’ van hun internetverslaving.

“De kinderen zijn als herboren”

Herboren

De kinderen worden door hun ouders naar een kliniek in de kustprovincie Shanding gebracht, waar ze in een maandenlange ‘therapie’ onder dwang elektroshocks krijgen. Volgens de oprichter van de kliniek, psychiater Yang Yongxin, zorgt de elektroconvulsietherapie (ECT) ervoor dat de jongeren ‘ herboren’ worden.

Na de shocks zijn de jongeren voor een aantal weken hun geheugen kwijt.

Elektroconvulsietherapie onder dwang in China

Elektroconvulsietherapie onder dwang in China

Elektroshock als straf

In de kliniek worden de elektroshocks niet alleen gebruikt om de hersenen te ‘resetten’, maar ook als straf. De Chinese webkrant China.org.cn meldt elke overtreding van de 86 regels die Yang heeft ingesteld, wordt bestraft met een schok. Het gaat onder meer om het eten van chocola, het afsluiten van de badkamerdeur of zonder toestemming op de stoel van Yang gaan zitten.

Gehoorzaamheid

De ouders die hun kind naar de kliniek brengen, tekenen een contract waarin ze toestemming geven voor de elektroshocks. Ze betalen ruim 600 euro per maand. De exacte inhoud van de behandeling kwam volgens de Chinese krant onlangs pas aan het licht doordat ex-‘patiënten’ op internet over hun ervaringen schreven. Zo werden ze gedwongen hun ‘fouten’ en die van anderen op te biechten, en moesten ze knielen voor hun ouders om hun gehoorzaamheid te tonen.

Depressie

Volgens dokter Yang is internetverslaving te herkennen aan een reeks symptomen, zoals depressie, flauwvallen, spierslapte en spiertrekkingen. Ook anorexia vindt hij een symptoom. Yang ziet zijn behandeling als een ‘heilige kruistocht’. Een moeder die haar 18-jarige zoon bij hem liet behandelen, is erg tevreden.

“Vergeleken met een maandenlange behandeling met antipsychotica is ECT een veilige en doeltreffende manier om mijn zoon rustig en gehoorzaam te maken”, zegt ze.

Geheugen

China heeft al sinds 2004 van overheidswege klinieken voor de behandeling van internetverslaving, maar daar worden elektroshocks niet gebruikt. Tao Ran, de directeur van de eerste kliniek in Peking, ziet de schokken als een allerlaatst redmiddel.

“Het zal de patiënten zeker onderdaniger maken, maar de behandeling tast ook de werking van het geheugen aan,” zegt hij.

Bron: RTL Nieuws

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop?
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net