Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

China legt psychiatrische elektroshock (ect) behandeling aan banden!

Datum: 14 juli 2009, 20:28 ~ Bron: HBVL

Nog niet zo heel lang geleden werd in Nederland elektroshock gegeven aan lastige patiënten. Die werden daarbij niet van tevoren verdoofd. Het was een regelrechte marteling die kon eindigen met botbreuken door de vele spasmen die veroorzaakt worden door de shocks.

Tegenwoordig gebeurt het in Nederland nog wel onder dwang, maar dan onder algehele narcose. Het is nog steeds een zeer traumatische ervaring, maar de patiënt verliest zijn geheugen na de shocks zodat hij het niet kan navertellen.

Psychiatrische elektroshock als straf in China

Psychiatrische elektroshock (ect) als straf in China

In China leek de oude gebruikelijke toepassing van elektroshock – als straf en repressie middel – opnieuw zijn intrede te maken. Kinderen en jongeren werden door hun ouders naar psychiatrische klinieken gebracht, waar ze in een maandenlange ‘therapie’ onder dwang elektroshocks kregen toegediend. Na de shocks zijn de jongeren voor een aantal weken hun geheugen kwijt.

In de kliniek worden de elektroshocks niet alleen gebruikt om de hersenen te ‘resetten’, maar ook als straf. De Chinese webkrant China.org.cn meldt dat overtredingen van de regels van de klinieken werd bestraft met een schok. Het gaat onder meer om het eten van chocola, het afsluiten van de badkamerdeur of zonder toestemming op de stoel van de psychiater gaan zitten.

De doelstelling van de psychiatrische behandeling is om de kinderen te laten toegeven dat ze verslaafd zijn aan internet. Zodra ze dat toegeven en de psychiater ze gelooft worden ze door de psychiater ‘genezen’ verklaard.

Het Chinese ministerie van Volksgezondheid heeft de behandeling echter uit veiligheidsoverwegingen gestopt. Dat schrijft de staatskrant China Daily vandaag.

De afgelopen maanden zijn in China meer dan drieduizend jonge mensen voor hun internetverslaving behandeld met deze controversiële therapie tot ze hun verslaving toegaven. Maar de therapie zou onveilig zijn.

Toegeven is genezen

Een doorsnee behandeling tegen internetverslaving duurde vier maanden. Een patiënt zou genezen zijn als hij zijn verslaving kan toegeven en de psychiater het geloofde. Sinds november zijn in China speciale psychiatrische klinieken ingericht om aan internet verslaafde jongeren te behandelen.

Elektroshocks worden in de psychiatrie ook tegen depressies en schizofrenie ingezet. Maar in de medische wereld bestaat er twijfel over het nut ervan. Als behandeling voor schizofrenie en depressie is elektroshock zeer omstreden. Elektroshock doodt hersencellen en heeft geen enkele positieve werking. Daarbij kan het fataal zijn en veroorzaakt het schade aan de hersen-bloedbarrière waardoor schadelijke stoffen in de hersenen terecht kunnen komen.

Onder dwang is de behandeling ronduit inhumaan. Schizofreniepatiënten die zich jaren achtereen blijven verzetten tegen de behandeling met isoleercel en antipsychotica injecties en die totaal moegestreden zijn worden vervolgens ook nog eens onder dwang geshockt zodat ze hun geheugen verliezen, of erger… Dit gebeurt in Nederland anno 2009.

Bron: HBVL

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Slikken Met gezond verstand Psychiaters te koop?
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family