Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Eugenetica aan de basis van psychiatrische behandeling

Datum: 13 februari 2012, 13:11

Hoe kan antidepressiva de zelfmoordkans doen verdubbelen tot vertienvoudigen, DNA schade veroorzaken in het sperma en de foetus waardoor mannen onvruchtbaar worden en kinderen worden geboren met een zwak hart, én een placebo (neppil) nagenoeg net zo effectief blijken om depressie te verminderen? Als bovendien blijkt dat het aantal depressie-patiënten in Nederland jaarlijks met 11% groeit (SFK, 2011) en dat de onvruchtbaarheid in Europa enorm toeneemt en men gist naar een oorzaak?

Waarom behandelt de psychiatrie de hersenen van meer dan 1 miljoen mensen tegen depressieve emoties in Nederland en hoe kan de psychiatrie daar zo volhardend in blijven (gezien de aanhoudende groei van 11% per jaar) ondanks de extreme en verregaande kritiek van vooraanstaande wetenschappers en media?

Waarom blijft het aantal voorschriften van ADHD medicijnen voor kinderen zo hard groeien (25% per jaar, SFK 2011) terwijl bekend is dat ADHD medicijnen psychose en agressie veroorzaken en het aantal voorschriften van antipsychotica aan kinderen, die het leven met gemiddeld 30 jaar verkorten, evenredig hard blijkt te groeien? Dit terwijl geleerden beweren dat de diagnose ADHD bedrog is en de ziekte niet kan worden aangetoond met een hersenscan?

Waarom reageerde de voorzitter van de Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) recent zo fel in een Volkskrant opiniestuk ter verdediging van de psychiatrie (De antipsychiatrie heeft veel schade aangericht) waarin hij beweerde dat het boek van medisch journalist Robert Whitaker (Anatomie van een epidemie) aan antipsychiatrie gelieerd zou zijn, terwijl zijn boek feitelijk niets met de antipsychiatrie te maken heeft en is verkozen tot beste boek van 2010 door de wetenschappelijke Amerikaanse Investigative Journalism Association? Als blijkt dat de betreffende voorzitter Nazi leiders citeert in berichten aan alle leden van de vereniging met de oproep de geciteerde Nazi-mentaliteit over te nemen? (Men dient reflexmatig op kwakzalverij te reageren zoals Herman Goering deed toen hij het woord cultuur hoorde. Goering: “wanneer ik het woord cultuur hoor, dan trek ik mijn pistool“, aldus de betreffende voorzitter.

Ik heb in de afgelopen vijf jaar een antwoord gezocht op dit soort vragen en mijn hypothese is als volgt.

Eugenetica

De psychiatrie is gebaseerd op het absurde idee dat het leven toeval is en beoogt naar de leer van Charles Darwin behandelingen te effectueren waarmee de evolutie in eigen hand wordt genomen.

Naast het geld dat met medicijnverkoop wordt verdiend schuilt er waarschijnlijk ook een ziekelijke ideologie achter de ontwikkelingen van de psychiatrie.

De hypothese is dat men voorstaat dat “zwakken” in het menselijk ras er aan moeten geloven door psychiatrische beïnvloeding.

Eugenetica aan de basis van psychiatrische behandeling

Enkele voorbeelden ter ondersteuning van deze hypothese:

1) Depressie

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland krijgen medicijnen voorgeschreven tegen depressieve emoties. Men beweert dat depressie een genetisch component heeft. Het aantal voorschriften van antidepressiva stijgt in Nederland met gemiddeld 11% per jaar (SFK, 2011).

In studies blijkt dat een placebo nagenoeg net zo goed werkt als antidepressiva (bij studies met een ‘actieve placebo’ is er zelfs geen verschil meetbaar, zie BBC), maar het medicijn heeft enkele opvallende ‘bijwerkingen’.

Vergroten kans op zelfmoord

Antidepressiva vergroot de kans op zelfmoord. Oudere soorten zoals TCA vertienvoudigen de kans op zelfmoord en moderne SSRI antidepressiva verdubbelen de kans op zelfmoord.

http://www.sciencedaily.com/releases…1014193213.htm

http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gez…jongeren.dhtml

Toen de Nederlandse prof. dr. Flip Treffers in 2005 ontdekte dat antidepressiva de kans op zelfmoord doet toenemen bij kinderen terwijl de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) juist tegenovergestelde berichten verspreidde onder Nederlandse psychiaters, trok hij aan de bel. In plaats van te worden onthaald als een goede arts werd hij aangevallen en als onruststoker weggezet.

‘Je schrijft naar eer en geweten een behandeling voor waarvan je denkt dat die werkzaam en veilig is en achteraf merk je dat je doelbewust misleid bent. Dat is zeer onaangenaam.’

http://goo.gl/329vu (Psy)

Vervolgens in 2008 wordt door VPRO Noorderlicht gesjoemel met zelfmoordcijfers aan het licht gebracht waaruit blijkt dat de bevolking wordt misleid met valse cijfers en dat antidepressiva het aantal zelfmoorden doet toenemen.

http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2008/maart/Wonderpil-neppil-zelfmoordpil.html

En in 2009, een jaar na die ontmaskering, luidt de nieuwe officiële behandelrichtlijn voor psychiaters van de NVvP: antidepressiva voor depressieve kinderen

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1135184/2009/02/18/Kritiek-op-Prozac-voor-kinderen.dhtml

Tegen alle redelijkheid in en tegen financiën in (kosten stijgen explosief).

Onvruchtbaarheid en DNA schade in nageslacht

Antidepressiva blijkt DNA schade te veroorzaken in het sperma en de foetus waardoor mannen onvruchtbaar worden en de kans wordt vergroot op het krijgen van kinderen met aangeboren afwijkingen (meer specifiek een zwak hart). In Amerika zijn hierom rechtszaken geweest waarin schadevergoedingen zijn toegekend aan ouders, en volgens een internet bron staat de bijwerking “onvruchtbaarheid” in de bijsluiter vermeld.

http://www.tijd.be/nieuws/ondernemin…244905-429.art

http://www.telegraph.co.uk/health/30…ty-in-men.html

Volgens de BBC stijgt de onvruchtbaarheid in Europa hard en gist men naar de oorzaak. De voorspelling is dat onvruchtbaarheid verder zal escaleren todat 1 op de 3 stellen in Europa onvruchtbaar zijn.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4112450.stm

2) ADHD

Vermeend worden kinderen met de diagnose ADHD sneller crimineel, gaan ze sneller experimenteren met drugs en worden ze sneller werkloos. ADHD is vermeend een aangeboren erfelijke aandoening van de hersenen. Er is geen bewijs dat de ziekte bestaat. Verschillende geleerden beweren dat de diagnose ADHD bedrog is.

Er worden jaarlijks miljoenen euro’s geïnvesteerd in genetisch onderzoek naar ADHD. Er is echter nog nooit een verband aangetoond. Men zoekt feitelijk naar een genetische verband op basis van uiterlijke gedragskenmerken van een kind waarmee de schijn wordt gewekt dat er een medische oorzaak is voor het gedrag.

ADHD medicijnen remmen de lichamelijke groei van het kind en kan psychotische ervaringen en agressie veroorzaken, waarvoor kinderen antipsychotica krijgen voorgeschreven.

http://www.gezondheidsnet.nl/geest/n…es-veroorzaken
http://www.webmd.com/add-adhd/news/2…s-stunt-growth
http://goo.gl/GYQPh (prof. dr. Ivan Wolffers)
http://www.kindmetautisme.nl/snitz/t…p?TOPIC_ID=975
http://www.depers.nl/wetenschap/8656…aan-drugs.html

Het aantal voorschriften van ADHD medicijnen aan kinderen stijgt evenredig hard met het aantal voorschriften van antipsychotica aan kinderen. In de afgelopen 10 jaar is het aantal voorschriften van ADHD medicijnen met gemiddeld 25% per jaar gestegen (SFK, 2011). Het aantal voorschriften van antipsychotica aan kinderen is de afgelopen jaren evenredig hard gestegen.

http://www.sfk.nl/nieuws-publicaties…-voorschriften (gem. 22% stijging per jaar ADHD medicatie)
http://vorige.nrc.nl/binnenland/arti…el_meer_pillen
http://online.wsj.com/article/SB1000…od=rss_US_News
http://www.artsennet.nl/Actueel/Medi…orgwekkend.htm (forse stijging antipsychotica bij kinderen met diagnose ADHD)

3) Psychose

Antipsychotica veroorzaakt hersenschade die de gebruiker chronisch ziek maakt. De psychotische verschijnselen zoals hallucinaties en agressief gedrag worden tijdens het gebruik onderdrukt maar door de ontstane schade zal de gebruiker bij onthouding te maken krijgen met ernstige psychotische problemen.

In het specifiek (volgens medisch journalist Robert Whitaker) veroorzaakt antipsychotica een atrofie van de hersenschors en een vergroting van de basale ganglia. Dit zorgt ervoor dat iemand biologisch gevoeliger wordt voor psychose en tegelijkertijd worden de symptomen onderdrukt. Hierdoor kan iemand niet meer stoppen met het gebruik ervan.

http://www.psychminded.co.uk/news/ne…damage001.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14728997 (journalist Robert Whitaker)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17502806 (meer kans op herstel psychose zonder behandeling)

Daarbij verkort antipsychotica het leven van patiënten volgens officiële cijfers met gemiddeld 25 tot 30 jaar.

http://goo.gl/BMoFl (prof. dr. Ivan Wolffers)
http://www.psy.nl/meer-nieuws/meer-n…5-jaar-eerder/

Een recente studie toonde aan dat de top 3 best verkochte antipsychotica in de wereld overeen komt met de top 3 dodelijkste middelen. Dit betreffen tevens de modernste middelen welke 10x zo duur zijn dan oudere antipsychotica.

Seroquel blijkt zowel het duurste, meest voorgeschreven als dodelijkste antipsychoticum.

http://www.reuters.com/article/2009/…56C15Z20090713
http://goo.gl/kzgs5 (Patiënten gedood door antipsychotica, Britse krant The Independent)

Eugenetica in de geschiedenis van de psychiatrie

De Nazi-holocaust zou volgens verschillende onderzoeken zijn voortgekomen uit een oplevende eugenetica ideologie in de toenmalige internationale psychiatrie. Reeds in 1914 begon de Duitse psychiatrie met de invoering van hongerdieëten om psychiatrisch patiënten te doden.

De beroemde holocaust geleerde Ernst Klee heeft het kort samengevat:

“De Nazi’s hadden de Duitse psychiatrie niet nodig, het was andersom, de Duitse psychiatrie had de Nazi’s nodig.”

Na de oorlog ging de Duitse psychiatrie tot 1949 door met het moorden van patiënten en werden jaarlijks meer patiënten gedood dan ten tijde van de Holocaust.

Onderzoek van een Joodse holocaust geleerde: http://goo.gl/ph0Di
Onderzoek van dr. Peter Breggin: http://goo.gl/EmSKf

http://geschiedenis.vpro.nl/artikelen/33143631/

Het is m.i. belangrijk om deze geschiedenis in beschouwing te nemen en te onderzoeken of er een ziekelijke ideologie ten grondslag ligt van psychiatrische behandelingen, want als we willen dat de psychische zorg effectiever wordt dan dient de kern waarmee wordt gewerkt goed te zijn.

En het zou niet voor niets zijn dat ze het ‘stiekum’ doen, want er zijn genoeg argumenten tegen eugenetica.

Argumenten tegen eugenetica

Om een voorbeeld te noemen: je kunt niet boven het leven staan als leven zijnde want wanneer je dat toch probeert dan werk je de verkeerde kant op wat resulteert in een figuurlijke steen die zinkt in de oceaan van de tijd.

Het is de wil om te overleven die leidt tot genetische ontwikkelingen die de beste kans geven op voortbestaan en die de mensheid sterker maken. Juist mensen die vechten om een ziekte of psychisch probleem te overwinnen en die de wil hebben gevonden om tot het uiterste te gaan dragen bij aan het versterken van de genetische basis van het menselijk ras. Door enkel gewenste / gezonde genen te selecteren met eugenetica wordt het ras juist zwak (het is vluchten voor de problemen zodat ze op termijn harder terugkomen)

Het leven is geen toeval. Het is essentieel om te beseffen dat het leven betekenis heeft en om respect te hebben voor het leven.

Genen zijn informatie, het gaat er om wat je er mee doet!

Genen zijn informatie, het gaat er om wat je er mee doet

De auteur houdt zich inmiddels 5 jaar belangeloos bezig met het onderwerp psychiatrie en gedurende die tijd heeft hij gezocht naar een antwoord op de vraag wat de motivatie van de psychiatrie is voor de talrijke onmenselijke en absurde praktijken die het bezigt.

De auteur is niet verbonden aan een religie, kerk of sekte, scientology, CCHR/NCRM of politieke partij. Ook heeft hij geen commerciële of professionele affiliatie met de psychiatrie of GGz/psychische hulp.

 
  • Pingback: Nederlands onderzoek in The Lancet: dieet verlost twee op de drie kinderen van ‘ADHD’()

  • Pingback: Gedragstherapie is effectiever dan ADHD medicatie op de lange termijn()

  • Pingback: DARRYL()

  • Psychiatrie start waar aspiritueel gedrag stopt.We hebben het zelf meegemaakt met seroquel(900 eenheden)200 keer bijna sterven in je bed omdat je bloeddruk te traag overschakelt.Afbouwen is een zelfbouwpakket,het alternatief circuit”ik wil wel helpen maar ik mag niet wegens juridische vervolging”.Uiteindelijk andere dokter 600 seroquel,500 seroquel maar dan gelieve Abilify bijnemen,nee bedankt ik heb ondertussen al een slokdarmontsteking.Zelf afbouwen dus opvang nihil.Terug gestart met roken op te stoppen met pillen?Slaapstoornissen oplossen met jawel antidepressiva of toch niet.Autisme nooit vast gesteld er viel haast niet naast te kijken denk ik.Opleiding voor leraars voor het vaststellen van raar gedrag op de speelkoer nihil.Lang leve de multinational.Uiteindelijk OBE willen krijgen met alternatieve hulpbronnen je stelt jezelf soms van die vragen waar hoogopgeleide geen antwoorden op hebben.Proficiat DSM gerecht wil het verhaaltje afwentelen op pure trots.Veel geluk zou ik zeggen.Ik zou weer eens denken dit is België maar t’is blijkbaar overal het zelfde.24-7 Jansen farmaceutica gelieve geen experimentele medicatie meer uittesten in Afrika.Vreet ze zelf op.Succes en doe uw handboeien zelf aan hier valt geen geld te verdienen.

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Met gezond verstand Psychiaters te koop? Wie is van hout ...
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net